reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Jest czysto dzwoniłam do lekarza mam brać prolutex jeden zastrzyk raz dziennie wieczorem , jeśli powtórzy się plamienie to wtedy mam jechać zrobić bete i za dwa dni powtórzyć mam brać więcej nospy i magnezu i się nie martwić i odpoczywać więcej wiec odpoczywam

reklama
Jest czysto dzwoniłam do lekarza mam brać prolutex jeden zastrzyk raz dziennie wieczorem , jeśli powtórzy się plamienie to wtedy mam jechać zrobić bete i za dwa dni powtórzyć mam brać więcej nospy i magnezu i się nie martwić i odpoczywać więcej wiec odpoczywam
Pamiętaj jeszcze ze bol brzucha w ciąży jak na okres jest normalny bo tam jest w srodku rewolucja. Nie kazda go ma ale mysle ze większość. Natomiast jesli mialabys skurcze to w tedy ja bym na ip jechala bo skurcze juz normalbe nie sa

Haha Justin, dzieki no oby te kapcie lecialy :-D
U nas tez upal zelzal, nawet wczoraj padalo, a dzis 17 stopni, ale po weekendzie ma sie ocieplic, bo teraz to troche przegiecie w druga strone, pierwszy raz o 2 miesiecy ubralam dzis dzinsy I sie ledwo w nie wbilam takam napompowana z tego progesterone ;)

17° w dzień:tak:
U mnie o północy było 27:szok:
A ja bym tak poszła z psem na spacer...

dochodzę do siebie ale cały czas myślę o Małej..jak na Nia patrzę to serce mi krwawi :( eh....

A forum to już nie wi3m od kiedy nie czytałam...wybaczcie bo nie jestem na bieżąco :(

A Ty jak się czujesz ?
Kochana, wypoczywaj ile mozesz w szpitalu i nie martw sie, lekarze wiedza co robia. Wiele razy slyszalam o noworodkach, ktore trzeba bylo naswietlac, wsrod rodziny, znajomych i w kazdym przypadku pozniej bylo wszystko ok [emoji4] to tez troche taki srodek zapobiegawczy.
Ja bylam dzis rano u mojego gina, zrobil usg, dziecko jest wielkosciowo na 10tc (mamy 10t3d [emoji4] ), ma juz 3.8cm[emoji7], serduszko bije [emoji173] ale doktor mowi, ze najwazniejsze teraz te badania prenatalne i zeby je zrobic za dwa tygodnie [emoji4]
I strasznie sie ze mnie smial jak mu tlumaczylam, ze jestem teraz juz TAAAKA gruba, ze usg najlepiej bedzie zrobic przezpochwowo, bo nic nie zobaczy przez brzuch [emoji3] ale chlopina jakos ogarnal i pomimo mojego tluszczu wszystko bylo widac [emoji4]

reklama
@PaulinkaP sercem jestem z Tobą. [emoji8]

Dziewczyny, od ponad tygodnia męczy mnie migrena, daje mi spokój na dzień lub pół a później znowu uderza. Coś strasznego.
Zmierzyłam ciśnienie i mam w normie ale puls podwyższony- 92. Nie wiem, co mam już ze sobą zrobić. Któraś tak miała? Czy coś pomagało? Mam skłonność do migren i zawsze po prostu brałam tabletkę ale teraz to nie jest rozwiązanie. Ufff. [emoji58]

Puls w ciąży zawsze jest podwyższony. Masz w żyłach wiecej krwi (chyba o 2l) i serce musi zwiększyć obroty żeby ją przepompować.
Na migreny niestety nie pomogę. Mogę jedynie polecić wiecej wody (zwłaszcza przy tych upałach) lub domowy izotonik (woda, miód, szczypta soli).

Do góry