reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
To wychodzi ze caly Bialystok spada na psy a kiedys cieszyl sie taka slawa w ivf. Co robi przestawienie sie z pomocy ludziom na nabijanie sobie kieszeni. Przykre :(
No i właśnie... ja kiedyś też słyszałam że Białystok był na najwyższym szczeblu jeśli chodzi o ivf a teraz...
Kurde w ogóle jest to przykre że te Kliniki zamiast pomagać to jednak dużo nabijaja sobie chajsu....
Na początku swojej drogi z ivf bardzo się cieszyłam że mój lekarz nie chce ode mnie dużej ilości badań ale teraz to nie wiem...
Przeszłość weryfikuje że wszystkie badania jakie zlecali nam lekarze wychodziły prawidłowe. Dopiero po badaniach u Pasikonika wychodzi dużo złych wyników - tj. Mutacje MTHFR, V leiden (tutaj uwazam, ze geny zadzialy) ale przeciwciała przeciwjadrowe też nie są zadowalające.
Dam ostatnią szansę swojej Klinice, tym bardziej że mój lekarz powiedział że zgodzi się na wszystko co zleci Pasikonik. Czy będzie się z tym zgadzal wewnętrznie czy nie.
Tylko abyśmy mieli co transferowac bo protokół został zmieniony:/

Dziewczyny może Wy coś poradzicie, już trzeci cykl z kolei łapie mnie jakaś infekcja, a cztery temu miałam jakiś antybiotyk dopochwowy przez 10 dni. Mam taką wydzielinę biała grudkowatą- odrobinę, ale do tego czuję takie jakby ciągnięcie w pochwie-nie wiem jak to określić. W ostatnim cyklu też dostałam tabletki dopochwowe (coś jak Puf.....)- ładnie przeszło, powtarza mi się to w drugiej fazie cyklu, tak tydzień przed miesiączką i teraz od soboty nie uprawialiśmy seksu, bo jestem na delegacji. Może macie jakieś pomysły jakie badanie zrobić żeby się czegos dowiedzieć, bo u mnie lekarz tak ostrożnie do tego podchodzi- bo zanim się do niego dostanę to infekcji już nie ma i on nic nie widzi- wychodzę na panikarę.

Zrób wymaz i niech M zrobi posiew nasienia, bo Ty się będziesz leczyć, a on Cię będzie zarażać.

Dżoasia, tez myślę, że zbyt optymistycznie nie jest, ale cóż, pozostaje czekać do drugiej bety.
W głowie szykuję już plan ataku na Paśnika, ale terminy odległe...
Dziewczynki, może któraś z was ma do odstąpienia termin u niego?

Ja wszystkie miałam blastocysty. Po transferze miałam podany tylko jeden zarodek 3dniowy.
Pozostałe trzymali do dalszej obserwacji i zamrozili w 5 dniu
To już nic z tego nie rozumiem. Zarodki miałaś doskonałe 5 na 5 więc laboratorium spisało się dobrze. Przy pięciu podanych w takim stadium powinnaś być w ciąży ....

Zrób wymaz i niech M zrobi posiew nasienia, bo Ty się będziesz leczyć, a on Cię będzie zarażać.
Wymazy....moja zmora. Trzeba zrobić w dobrym laboratorium, w dwóch u mnie było czysto i ciągle powtarzałam. Moja ginekolog miała mnie dość, przecież czysto a ja ciągle marudzę. Tylko w jednym wyszło no i w klinice w Bocianie stan czystości też taki sobie. Po betadinie który brałam do punkcji moje objawy jakby ustąpiły, chwilo trwaj.....

reklama
Dobra moja Drogie Forumowe Niezastąpione Najlepsze itd koleżanki forumowe :) :D
@gosia321 @Agonia777 @adansonia @dżoasia i wszystkie, których zapomniałam wymienić a które przeszły leczenie imunologiczne...
Co oznacza poniższy wynik????
Zobacz załącznik 886135
Hej ja miałam dwa ostatnie wyniki podkeslone A na tych górnych się nie znam. Napewno będziesz musiała brać heparyne w ciazy przedostatni wynik;)większość z nas bierze neoparin ja jestem np na niego uczulona I mam clexane Ale to w zasadzie to samo tylko jakieś inne składniki rozcienczenia mają tak czy tak heparyna;)

Ostatnia edycja:
Do góry