reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lawendowy Sen to super wynik
yes2.gif
no to teraz czekamy na jutro
biggrin.gif

hola ciesze sie z tobą ze wynik biopsji jest ok!

Lawendowy 9 to dobry wynik :tak: ja obdywa razy miałam 9 komórek, jutri tylko dobre wiesci ;)

Alegra czulam ze ci sie udalo, gratuluje!

Dziewczyny mam dziś wyniki limfocytów , podwyższone ma trzy parametry

Limfocyty T CD3+ CD4+ 1.55 ref. 0.40-1.50
index CD4/CD8 2.70 ref. 1.20-1.90
Limfocyty T aktywowane CD3+ HLA-DR+ 3% ref. 4-10%

W sumie 14 parametrów tylko te 3 poza normą. Szukam w necie co mogą oznaczać i nie mogę nic znaleźć :( Czy któras z was miala te badania? zastanawiam sie czy u mnie moglo to miec znaczenie ze zarodki zostały odrzucone? juz sama nie wiem :( znów lapie doła a tu jeszcze ponad 2 miesiące czekania :no:

Po dodatniej becie przespałam prawie pół dnia (ciekawe co będę robić w nocy?) :-) Chociaż wciąż się martwie czy wynik bety jest prawidłowy, w 12 dpt chyba powinien być już 3-cyfrowy :confused: Jak sądzicie?

Pełna_nadziei83 witaj! jesteśmy z tego samego rocznika '83 jeśli się nie mylę ;-)
olamakota, różyczka82, coleta witajcie! czekamy na wieści o pozytywnym wyniku :-)
misia1974, ysia007 trzymam kciuki za 2 kreseczki na teście! musi być dobrze :-)
aisha_23 na pewno maluszki są na swoim miejscu i mają się dobrze :-)
Marcysiowa tak się ciesze że z Twoimi bąbelkami wszystko w porządku i mają silne serducha :-) to na pewno była niezapomniana chwila :)
Lawendowy super! no to gratuluje pieknych 9 jajeczek, teraz tylko czekamy na transfer i jak nic kolejna mamusia będzie się chwalić wysokimi wynikami betki :-)

Ostatnia edycja:
Alegra pipko!!! bo już nie wiem, jak cię nazwać wkręciołku;-), betkę masz. 2 cyfrowy wynik, to już jest super!!!! Za ciążę praktycznie uważa się wynik od 5 w górę, a od 25 to już na bank, wszystkie testy sikane, działają na takiej zasadzie, wykrywalnośc ich jest od 25 w górę. Ważne teraz by prawidłowo przyrastała. Zależy kiedy nastąpiła implantacja, bo od tego momentu w krwi kobiety 'znajduje się' hormon ciązowy. U każdej kobiety jest inaczej, mniej więcej w tym samym czasie. Implantacja ma miejsce w normalnych warunkach między 6 a 12 dniem od zapłodnienia

Ostatnia edycja:
reklama
u jednej kobiety wyjdzie beta ileśtam w 6 dniu po zapłodnieniu, a u innej taka sama beta będzie dopiero w 12 dniu po zapłodnieniu, a po in vitro nie ma różnicy niż w naturalnych warunkach, bo 'szkiełko" zastępuje jedynie jajowód, a w macicy jest wszystko takie same jak w normalnym zapłodnieniu

Do góry