reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dokładnie, ja też myślałam,że jak test wyszedł pozytywny,to już jest dobrze. Potem pierwsza beta,druga,trzecia,czwarta i dzisiaj piąta. Stres związany z przyrostem i jestem wrakiem człowieka. Nie chcę się użalać nad sobą,bo wiem,że niejedna z dziewczyn miała gorsze przejścia. Zastanawiam się w kółko czy to może przez ten polip,który widziala dr Cz. przed transferem, kiedy będę mogła podejść po moje dwie blastki i w ogóle jak to wszystko ugryźć. Ja chyba za bardzo uwierzyłam w to,że jak beta mi urosła na początku,to już musi być dobrze. Mam nauczkę od losu. :(
Kochana nie masz nauczki. Takie jest życie cały czas czekamy by się udało, by w końcu beta ruszyła a potem jak znowu jest jakiś problem człowiek jest załamany. Użalaj się jesteśmy po to by Cię pocieszyć i Ci pomóc. Przykro mi Kochana ale nadzieja jeszcze jest.:):)

Ja jeszcze miesiąc do transferu a już się denerwuję, że u mnie mimo obstawienia lekami znowu nie ruszy i wtedy co ja zrobię. Głowa pełna złych myśli i nie ma sposobu na nie. Nie wiem czy to intuicja czy już psychoza:oo:

@Dgd co masz na myśli pisząc o poszerzeniu CFTR???
Mój ma dodatni, ja ok, ale.nikt nam nie proponował.ani wizyty u genetyk ani żadnego poszerzania... stwierdzili, że skoro ja jestem ok to nie ma tematu. Słusznie?
Mój mąż miał robione badanie 2 mutacji delIF508 i dele2,3. Wynik ujemny, ale w interpretacji wskazano, że "wykonano analizę DNA w kierunku nosicielstwa 2 spośród 1600 mutacji występujących w genie CFTR. Wskazane jest rozszerzenie diagnostyki z powodu braku możliwości wykluczenia obecności mutacji innych niż badane". Te badania robiliśmy przed podejściem do ivf. Może warto podrążyć temat.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry.Chciałabym się zarejestrować do dr.Paśnika w Łodzi.Wydzwaniam ale nikt nie odbiera.Czy w związku z tym mogę was prosić o jakiś aktualny numer do niego.Byłabym wdzięczna.

Dziewczyny już jestem po transferze. Z 9 zarodków zostało mi 6 w tym dwie blastocysty. Podali mi jedną klasa 3AB i jedna 1BB poszła się mrozić. Czekają co z resztą do jutra. No muszę to napisać, wracam bez majtek z kliniki, z tego wszystkiego zapomniałam założyć. Trzymam kciuki za was i waszą walkę.

Dzień dobry.Chciałabym się zarejestrować do dr.Paśnika w Łodzi.Wydzwaniam ale nikt nie odbiera.Czy w związku z tym mogę was prosić o jakiś aktualny numer do niego.Byłabym wdzięczna.
Bo oni teraz maja remont z,tego co dziewczyny pisaly wiec se mozesz dzwonić. Moze ktoras dobra duszyczka nnapisze do kiedy on uest

reklama

Nadzieja, a dzwonisz do APC w Lodzi dzwonisz? We wtorki o 12 otwieraja to moze za wczesnie dzwonilas? Wiem, ze tam tez jakis remont mial bys czy nie czasem do polowu sierpnia? Moze dziewczyny pamietaja te daty?

Do góry