sssurykatka
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak pomoże mojemu AMH to niech sobie wygląda jak chce chociaż może się zastanowię do piątku czy się do niego wybrać... Chyba ma dużo wolnych terminów i to mnie zastanawia....Wiem który to . Widziałam go czekając na swoją kolej , pomagał pacjentkom położyć się na łóżko po zabiegu . Nie wiedziałam ze to lekarz bo jakos mało schludnie jak dla mnie wyglądał No ale to nie znaczy o jego kompetencjach ... może ro bardzo dobry lekarza . Ja trafiłam na Hajdusianka kilka dziewczyn tez miało z nim do czynienia .
Vorbimbo, nie odstawiaj leków. Jeśli miałaś 2, to jest duża szansa, że jeden po prostu dał sobie spokój z imprezą.
A jeśli to zupełna dupa, to po takim wyhamowaniu beta powinna zacząć spadać. Na Twoim miejscu kontynuowałabym wszystko dalej i zrobiła betę pojutrze - powinna sporo wyjaśnić. Następnie kontakt z lekarzem z kliniki.
@dżoasia ale jakim cudem klinika przy dobrym nasieniu tłumaczy się złym nasieniem...??? Przepraszam za ostre słowa, wiem, że dziewczyny chwalą tę klinikę (nota bene @Mieciu85 sama szukałam bezskutecznie w netach gdzie w tym Ciechocinku... ). Ale. Ale wydaje mi się, że potraktowali Cię wg schmatu i po łebkach, co mogłoby mieć pewne wytłumaczenie przy pierwoszorazowej wizycie, ale nie przy wizycie po spartolonej stymulacji! Nie dziwię się, że byłaś wściekła. A jak tam we łbie teraz? Uściski.
@zylwia, trzymam kciuki! Dziewczyny, jest już Lenka?
@anett96 daj znać co z tym wynikiem bo %@%@^#&¥€ jest to chyba jedna z najbardziej oczekiwanych info na forum. Nie wyobrażam sobie czekać.4 dni na betę po transferze nisz kur...!
@PaulinkaP daj znać co u gina!
Dziewczęta potrzebuję tej rozpiski o zarodkach co kiedy i jak 3-5 dniowe . Przyjaciółka będzie miała 8 transfer
Racja, ciężki temat. Prawda taka, że 2 przebadane genetycznie i świetne morfologicznie zarodki przestały się u mnie rozwijać. Fakt, że u mnie jeszcze dodatkowo problem z ilością komórek. W sumie, to przy 3 próbach ivf za każdym razem mieliśmy wykupioną separację plemników i dawało to efekt taki, że fragmentacja spadała do 4-6 %. Myślałam, że to jest metoda przynajmniej na jeden nasz problem. Ale faktycznie, może to jest niemiarodajne. W desperacji myślę teraz o ivf na cyklu naturalnym. Pomyślałam, że bez stymulacji będzie lepsza jakość komórki..., choć sama w to do końca nie wierzę. Ostatnio chodzi mi też po głowie hormon wzrostu. Narazie będę robić badania w tym kierunku.Jeżeli CFTR miał negatywny, to nie widzę sensu rozszerzać.
Odpowiadając na pytanie, wynik krzywej bardzo przekłada się na jakość komórek.
Wracając jeszcze do tego nieszczęsnego DFI, nawet przy in vitro szanse są bardzo małe z wysokim wynikiem. Bo albo jest problem z implantacją takiego zarodka, albo zły podział na etapie komórkowym, albo jeżeli zarodek powstanie i morfologicznie jest ok to potem mogą występować poronienia.... ciężki to temat [emoji17]
Tez by mi to dało do myślenia . Poczytaj opinie może na znanym lekarzu coś jest a może któraś z dziewczyn u niego była ?Jak pomoże mojemu AMH to niech sobie wygląda jak chce chociaż może się zastanowię do piątku czy się do niego wybrać... Chyba ma dużo wolnych terminów i to mnie zastanawia....
sssurykatka, to widac nie tylko ja taki los, mysle, co to za kijowa klinika w jakims Ciechocinku gdzie szpital psychiatryczny chyba jest, nigdy o klinice nie slyszalam i jeszcze wszyscy sie tam lecza, o co kamanVorbimbo, nie odstawiaj leków. Jeśli miałaś 2, to jest duża szansa, że jeden po prostu dał sobie spokój z imprezą.
A jeśli to zupełna dupa, to po takim wyhamowaniu beta powinna zacząć spadać. Na Twoim miejscu kontynuowałabym wszystko dalej i zrobiła betę pojutrze - powinna sporo wyjaśnić. Następnie kontakt z lekarzem z kliniki.
@dżoasia ale jakim cudem klinika przy dobrym nasieniu tłumaczy się złym nasieniem...??? Przepraszam za ostre słowa, wiem, że dziewczyny chwalą tę klinikę (nota bene @Mieciu85 sama szukałam bezskutecznie w netach gdzie w tym Ciechocinku... ). Ale. Ale wydaje mi się, że potraktowali Cię wg schmatu i po łebkach, co mogłoby mieć pewne wytłumaczenie przy pierwoszorazowej wizycie, ale nie przy wizycie po spartolonej stymulacji! Nie dziwię się, że byłaś wściekła. A jak tam we łbie teraz? Uściski.
@zylwia, trzymam kciuki! Dziewczyny, jest już Lenka?
@anett96 daj znać co z tym wynikiem bo %@%@^#&¥€ jest to chyba jedna z najbardziej oczekiwanych info na forum. Nie wyobrażam sobie czekać.4 dni na betę po transferze nisz kur...!
@PaulinkaP daj znać co u gina!
DziekujeProszę
2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Ciocie rosne jak na drożdżach pani dr powiedziała że jestem wyrośnięty o tydzień więcej niż powinienem/am i poród pewnie będzie tydzień wcześniej po za tym wszystko jest ok