reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny. Nie jestem tu pierwszy raz, bywam od czasu do czasu. Chciałam podzielić się krótko moją historią i prosić o poradę... Jestem po 3 stymulacjach (2 razy długi protokół, raz krótki - zawsze na gonapeptylu + menopur + ovitrelle). Z każdej stymulacji mam 10 - 8 pęcherzyków z czego zawsze tylko 4 dobre komórki (reszta albo puste albo niedojrzałe albo zdegenerowane). W 2 pierwszych stymulacjach wynik identyczny - zapładniały się 4 komórki, z czego do stadium blastocysty zostawał jeden zarodek. Były mrożone i badane genetycznie. Po tym następowały transfery i każdy skończył się spadającą betą. Ostatnio miałam kolejną 3 stymulację i wynik był tragiczny, pobrano 10 kumulusów i tylko 4 dobre (w tym aż 4 puste). Tylko 2 komórki się zapłodniły i żaden zarodek nie dotrwał do stadium blastocysty. Transfer odwołany. Załamka. Po tygodniu dalej siedzę i myślę co dalej. To była stymulacja, do której przygotowywalismy się z mężem bardzo solidnie. Nie wiem czy jest sens dalej próbować, skoro takie wyniki... Lekarz chyba nie ma już pomysłów, a mi brakuje siły... Dodam tylko, że nie mamy żadnej konkretnej diagnozy. Teoretycznie wszystkie badania wychodzą dobrze. U męża tylko spora fragmentacja - od 20 do 30%. Mam 37 lat. Może ktoś coś doradzi... Pozdrawiam wszystkich.

Czesc kochana, a w jakiej klinice sie leczycie? Moze warto ponyslec o zmianie, zeby lekarz spojrzal na to swiezym okiem?

reklama
Mam nadzieje, ze wyciagna z tego jakies konsekwencje, ale znajac Polske to zostanie zamiecione pod dywanik. Tu w uk to juz bylby zawieszony w wykonywaniu zawodu.
Mieciu tak jak mowisz zamiota pod dywanik pewnie. Jeszcze pewnie bylo tak ze pacjentka na badaniu byla bez meza wiec slowo przeciwko slowu i uwierza lekarzowi

Mieciu tak jak mowisz zamiota pod dywanik pewnie. Jeszcze pewnie bylo tak ze pacjentka na badaniu byla bez meza wiec slowo przeciwko slowu i uwierza lekarzowi
Na bank byla sama. Przy mezu lekarz nie mialby odwagi na takie teksty. Moj M z natury spokojny czlowiek, ale jestem pewna, ze by mu chyba przyfrandzolil w ryło, gdyby nam zrobil taki numer.

Cześć dziewczyny. Nie jestem tu pierwszy raz, bywam od czasu do czasu. Chciałam podzielić się krótko moją historią i prosić o poradę... Jestem po 3 stymulacjach (2 razy długi protokół, raz krótki - zawsze na gonapeptylu + menopur + ovitrelle). Z każdej stymulacji mam 10 - 8 pęcherzyków z czego zawsze tylko 4 dobre komórki (reszta albo puste albo niedojrzałe albo zdegenerowane). W 2 pierwszych stymulacjach wynik identyczny - zapładniały się 4 komórki, z czego do stadium blastocysty zostawał jeden zarodek. Były mrożone i badane genetycznie. Po tym następowały transfery i każdy skończył się spadającą betą. Ostatnio miałam kolejną 3 stymulację i wynik był tragiczny, pobrano 10 kumulusów i tylko 4 dobre (w tym aż 4 puste). Tylko 2 komórki się zapłodniły i żaden zarodek nie dotrwał do stadium blastocysty. Transfer odwołany. Załamka. Po tygodniu dalej siedzę i myślę co dalej. To była stymulacja, do której przygotowywalismy się z mężem bardzo solidnie. Nie wiem czy jest sens dalej próbować, skoro takie wyniki... Lekarz chyba nie ma już pomysłów, a mi brakuje siły... Dodam tylko, że nie mamy żadnej konkretnej diagnozy. Teoretycznie wszystkie badania wychodzą dobrze. U męża tylko spora fragmentacja - od 20 do 30%. Mam 37 lat. Może ktoś coś doradzi... Pozdrawiam wszystkich.
Witamy Cię :)
@Dgd a może warto spróbować badań imunologicznych jak większa część dziewczyn z forum to zrobiła.
Dr Paśnik z Łodzi pomógł już wielu parom u których nie było implantacji zarodka, u których zdiagnozowano "niepłodność idiopatyczną" itd.
Wal do niego drzwiami i oknami i działaj :):) Nie poddawaj się, chociaż wiem, że walka z in vitro uczy mega dużo cierpliwości...

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]
SIERPIEŃ to miesiąc miłości, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-08-07 RedHotChiliPepper28 podglądanie maluszka ❤️
2018-08-07 gosia321 wizyta u gin
2018-08-08 NadziejaJest punkcja !!
2018-08-08 Sol wizyta przed crio
2018-08-08 Murawa wizyta w klinice
2018-08-08 Akatombo beta !!
2018-08-08 NADZIEJA 76 beta !!
2018-08-09 anett96 beta !!
2018-08-09 Agniecha1508 podglądanie jajek w trakcie stymulacji
2018-08-10 Mieciu85 beta !!
2018-08-11 Akatombo beta !!
2018-08-13 gosia321 badanie prenatalne
2018-08-15 lama70 transfer !! ✊✊
2018-08-16 aga06 termin porodu
2018-08-16 Agniecha1508 podglądanie jajek w trakcie stymulacji
2018-08-16 martuska09 wizyta serduszkowa ❤️
2018-08-17 ilmenau wizyta serduszkowa❤️
2018-08-17 shaggy podglądanie maluszka ❤️
2018-08-17 misis188 termin porodu
2018-08-18 Felia transfer !! ✊✊
2018-08-20 Gosia892 wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-08-22 Pat1980ka usg połówkowe
2018-08-22 encka86 termin porodu
2018-08-23 Barburka podglądanie maluszka ❤️
2018-08-28 Never give up wizyta u dr Paśnika
2018-08-29 Agonia777 histeroskopia
2018-08-30 gosia321 wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-09-08 Iskra_82 termin porodu
2018-09-22 RedHotChiliPepper28 termin porodu
2018-09-29 Barburka termin porodu
2018-09-30 shaggy termin porodu
2018-10-02 nadziejaprzedewszystkim termin porodu
2018-10-19 Maryanka termin porodu
2018-11-01 mmileczkaa termin porodu
2018-12-11 Malinka1989 termin porodu
2018-12-12 tamiza termin porodu
2018-12-19 limoncia1 termin porodu
2018-12-26 ona232 termin porodu
2019-01-01 Pat1980ka termin porodu
2019-01-04 Netiaskitchen termin porodu
2019-01-17 Gosia892 termin porodu
2019-01-21 Koniczyna82 termin porodu
2019-02-14 redferrari termin porodu

Dziś robiłam badanie AMH i wiecie co... Pani w moim labo powiedziała, że teraz czeka się do 4 dni na wynik... no żart....
zawsze miałam go z dnia na dzień... ale argumentując swoją wypowiedź podkreśliła, że spowodowane to może być urlopami...
@anett96 u Ciebie musieli na bank coś namieszać... bo to aż nie możliwe, że tyle czekasz.

Cześć Dziewczyny,
dzisiaj trzymamy kciuki za @zylwia, bo wygląda na to, że to dzisiaj jest ten dzień, w którym przywita na świecie swoją księżniczkę. :D
@RedHotChiliPepper28 pięknych widoków życzę. Daj nam po wizycie znać, co u maleństwa. :*
@gosia321 powodzenia na wizycie u gina. Jeśli zrobi jakieś ładne fotki Oliwki, to my czekamy na nie z niecierpliwością. ;)

Miłego dnia. :D

reklama
Dzieki Dzoasia, obudzilam sie i jeszcze dzis wytrwalam :). Zrobilam za to taki maly badziewny tescik, ktory mi zostal jeszcze z czasow monitora owulacji, tam tez byly takie marne testu ciazowe dolaczone, ktore maja czulosc 50 mIU/ml i wyszedl po paru sekundach pozytywny wiec przynajmniej wiem, ze jest mniej wiecej na tym poziomie. Pojade sroda i piatek na ta bete moze juz jakas miarodajna ta weryfikacja bedzie wtedy.
To super, gratuluję!
A masz jakieś objawy? U mnie 5dpt i jakoś nic... martwię się :/

Do góry