reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, mam pytanie bo ja analizuje ostatnio wszystko. Planuje robic kuracje immuno zaraz po powrocie z wakacji, jak w koncu ogarne co sie dzieje z moja @, dzisiaj dzien 55 a mendy nadal nie ma! I teraz taka sytuacja wyjezdzam do Grecji we wtorek i jak wroce to bede robic terapie, umowilam juz w pracy ze pojde na zwolnienie 50% a drugie 50% bede pracowac z domu aby wyeliminowac jakiekolwiek zarazenie.
Mysle ze zanim zaczne cos robic jeszcze sprawdze czy po basenach nic sie nie przyciagnelo i wtedy zaczne! Juz czuje w kosciach podjaranie ... bo w koncu cos sie bedzie dzialo. Minelo juz 9 miesiecy od ostatniej proby i ostatniego poronienia i juz nie moge sie doczekac kolejnej proby!!

No i wlasnie odnosnie kolejnej proby, Pasnik mi przepisal encorton do 3 miesiaca. Nie mam heparyny, a jak sie o to zapytalam to mi napisal ze nie mam wskazan do bezposredniego stosowania a jak lekarz nalega to max 6/8 tygodni. A jakie jest wasze doswiadczenie z heparyna? Bierzecie tez cos jeszcze innego po transferze? Oczywiscie chodzi mi o cos poza estrofem i potem jeszcze lutinus po transferze.

Dzieki bo glowa pelna ... [emoji848]

Mądrze, najlepsza opcja a nie poszukiwanie się cienia cienia. Ja to nawet rozbieralam testy na czynniki proste iPod światło czy coś jest hahaha

[emoji23][emoji23]Anetka ja robilam podobne akcje, wlasnie ostatnio wyszedl taki cien cienia przy tym first response co wykrywa hcg od 6.5 wiec sywierdzilam ze przynajmniej bede miala kawe na lawe, a plan B w razie negatywnego byl jechac po ten max czuly ;)

Dziewczyny, mam pytanie bo ja analizuje ostatnio wszystko. Planuje robic kuracje immuno zaraz po powrocie z wakacji, jak w koncu ogarne co sie dzieje z moja @, dzisiaj dzien 55 a mendy nadal nie ma! I teraz taka sytuacja wyjezdzam do Grecji we wtorek i jak wroce to bede robic terapie, umowilam juz w pracy ze pojde na zwolnienie 50% a drugie 50% bede pracowac z domu aby wyeliminowac jakiekolwiek zarazenie.
Mysle ze zanim zaczne cos robic jeszcze sprawdze czy po basenach nic sie nie przyciagnelo i wtedy zaczne! Juz czuje w kosciach podjaranie ... bo w koncu cos sie bedzie dzialo. Minelo juz 9 miesiecy od ostatniej proby i ostatniego poronienia i juz nie moge sie doczekac kolejnej proby!!

No i wlasnie odnosnie kolejnej proby, Pasnik mi przepisal encorton do 3 miesiaca. Nie mam heparyny, a jak sie o to zapytalam to mi napisal ze nie mam wskazan do bezposredniego stosowania a jak lekarz nalega to max 6/8 tygodni. A jakie jest wasze doswiadczenie z heparyna? Bierzecie tez cos jeszcze innego po transferze? Oczywiscie chodzi mi o cos poza estrofem i potem jeszcze lutinus po transferze.

Dzieki bo glowa pelna ... [emoji848]

Kochana, u mnie heparyna w dawce 0.4 byla przed pierwszym tansferem, z automatu, bez zadnych wskazan. Nie wiem czy to czasami nie pomaga w ukrwieniu macicy, skoro rozrzedza krew byloby to logiczne, tak chyba gdizes czytalam, ale poprawcie mnie jak sie myle. Tym razem oprocz heparyny mam tez acard od pasnika bo wyszla mi mutacja pai hetero. Do tego mialam domaciczny wlew z accofilu, nk z krwi miallm 14% ale moze wysze w macicy to chyba tak na wszeki wypadek tem accofil i intralipid.

Zgrzeszylam i zrobilam dzis rano sikanca 6 dpt[emoji51] wiedzialam, ze jak kupie to dlugo w szafce nie poleza. Wyszedl pozytywny :), to byl tem cyfrowy z clearblue zeby sie kresek nie dopartywac. Minimum hcg przy tym tescie jest 25 wiec cos sie ruszylo. Oczywiscie po doswiadczeniach ostatniego transferu bardzo ciesze sie, ze doszlismy do tego momentu ale nie wpadam w euforie. Ostatnio to po pzoytywnym tesicie prawie toasty zesmy strzelali ale teraz wiemt troche wiecej wiec jest dobrze jak narazie oby tak zostalo, moze kuracja wujka Jarka dopomoze.
Super! Gratuluję :)) Ty miałaś blastkę??

Kochana, u mnie heparyna w dawce 0.4 byla przed pierwszym tansferem, z automatu, bez zadnych wskazan. Nie wiem czy to czasami nie pomaga w ukrwieniu macicy, skoro rozrzedza krew byloby to logiczne, tak chyba gdizes czytalam, ale poprawcie mnie jak sie myle. Tym razem oprocz heparyny mam tez acard od pasnika bo wyszla mi mutacja pai hetero. Do tego mialam domaciczny wlew z accofilu, nk z krwi miallm 14% ale moze wysze w macicy to chyba tak na wszeki wypadek tem accofil i intralipid.
A już doczytałam, że miałaś blastkę.
A na co ten accofil jest?

No glownie mi chodzi o ta heparyne, czy mam naciskac gina na to! u mnie wypisal 21 dniowa kuracje cykl przed transferem: ranigast, equoral, ezatiopryna i encorton. I dlatego glowka pracuje i mysle, doczytuje, podsluchuje i glowie co zrobic aby sie udalo!

A jaka mialas terapie u wujka Jarka? To znaczy co zrobilas innego tym razem?

Tym razem od wujka Jarka mam:
1. Encorton 1 x 10 mg od drugiego dnia cyklu zakończonego transferem do końca pierwszego trymestru ciąży ze stopniową redukcją dawki (przedostatni tydzień 5 mg, ostatni tydzień 2.5 mg)
2. Dożylne wlewy przez 3-4 godziny Intralipidu 20% 100 ml w 400 ml 0.9% Natrii chlorati:
a. dwa tygodnie przed transferem
b. w dniu transferu
c. cztery tygodnie po transferze w przypadku pozytywnej beta-HCG
3. Accofil 1 x 48 mln j. wlew domaciczny 5 dni przed kriotransferem
4. Heparyna drobnocząsteczkowa w dawce 40 mg/0.4 ml na kilka dni przed transferem do końca ciąży, przerwać na 24 godziny przed porodem i ponownie przez 4 tygodnie w okresie połogu
5. Acard 1 x 75 mg od owulacji do 36 tygodnia ciąży

Heparyne i encorton mialam tak samo ostatnim razem. Intralipid ostatnio mialam na wlasne zyczenie dzien przed transferem ale podany bez rozcienczania w soli i poltorej godz tylko lecialo wiec raczej niepoprawnie, bo to sie chyba wtedy wydala i nie ma takiego dzialania.

reklama
Zgrzeszylam i zrobilam dzis rano sikanca 6 dpt[emoji51] wiedzialam, ze jak kupie to dlugo w szafce nie poleza. Wyszedl pozytywny :), to byl tem cyfrowy z clearblue zeby sie kresek nie dopartywac. Minimum hcg przy tym tescie jest 25 wiec cos sie ruszylo. Oczywiscie po doswiadczeniach ostatniego transferu bardzo ciesze sie, ze doszlismy do tego momentu ale nie wpadam w euforie. Ostatnio to po pzoytywnym tesicie prawie toasty zesmy strzelali ale teraz wiemt troche wiecej wiec jest dobrze jak narazie oby tak zostalo, moze kuracja wujka Jarka dopomoze.

No i pięknie! ✊✊✊✊✊ za ladny wynik i przyrost!

Do góry