reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Akatombo to 6 dpt robisz bete? Moze tez zrobie wczesniej, mialam tranfser w poneidzialek. Ja niby mam robic 10 sierpnia 11dpt ale fakt jakby cos mialo soe zadziac to pewnie by juz wczesniej byla jakas beta bo nie oszukujmy sie jesli 8 dpt blastki nic nie bedzie to raczej fiasko. Masz jakies symptomy? Ja tez sie niby wsluchuje ale jak dziewczyny pisaly cokolwiek czujemy moze byc od lekow.
Tak, planuję 6 dpt, lekarka powiedziała, że coś tam się powinno zadziać.
Cos tam mi się przelewa w brzuchu, ale to pewnie kefir, który piję na ochłodę ;) a poza tym nic szczególnego. Ostatnim razem tez nie miałam objawów i wyszła klapa... Staram się zachować spokój, ale to strasznie trudno.
A ty coś obserwujesz u siebie?

reklama
Kochane, jak w Novum podchodzą do leczenia immunologicznego? Jest opór? Czy akceptują zalecenia?
Chyba w to nie wierzą do końca, ale moja pani doktor bez badań zgodziła się teraz na encorton, heparynę i intralipid, tylko tego ostatniego nie wzięłam przed transferem, bo lepszy u mnie póki co był atosiban na skurcze. Pewnie zależy u kogo jesteś.

Walczymy 13 lat, ale do ivf podchodzimy 1x.
Tak, znam takie pary, wielka, pusta chałupa i kredyt do końca życia. Nie podoba mi się taki styl. My marzymy o malutkim, drewnianym domeczku z wielkim ogrodem, w którym moje psy mogłyby hasać do woli, a ja mogłabym w takie dni jak ostatnio moczyć dupsko we własnoręcznie zbudowanym baseniku-moczydełku. Dziecko na początku też nie potrzebuje niewiadomo jakiej przestrzeni i wlasnego pokoju. Ludzie w blokach w 3 pokolenia w kawalerce mieszkali, na ludzi wyszli i jeszcze byli szczęśliwi i zżyci. Znam wiele przykładów szczęścia z klitek wobec nieszczęśliwych rodzin z pałaców.
Ooooj tak, to jest też moje marzenie - drewniany domek na zapadłej wsi i teren do biegania dla moich psiaków - i własny ogródek :)
@Mieciu85 - ja na działalności mam najczęsciej płacone za godzinę - rachunek prosty... grunt to złapać równowagę :)

Justynko, dziękuję za wpis do kalendarza ☺️ wcześniej 8-ego zrobię progesteron i betę też, żeby zobsczyc, czy w ogóle coś się zadziało, zgodnie z sugestia pani doktor. Dopiero 2dpt, a ja już się wsłuchuję w każdy skurczą czy bulgot w brzuchu... Jak tu wytrzymać do środy??
Pamiętaj, że nie trzeba mieć objawów i to też jest dobry objaw. Nie ma reguły. :)
Polecam spać i czytać książki. Dziewczyny polecają też puzzle. ;)

Akatombo to 6 dpt robisz bete? Moze tez zrobie wczesniej, mialam tranfser w poneidzialek. Ja niby mam robic 10 sierpnia 11dpt ale fakt jakby cos mialo soe zadziac to pewnie by juz wczesniej byla jakas beta bo nie oszukujmy sie jesli 8 dpt blastki nic nie bedzie to raczej fiasko. Masz jakies symptomy? Ja tez sie niby wsluchuje ale jak dziewczyny pisaly cokolwiek czujemy moze byc od lekow.
Zrób betę w poniedziałek. W przypadku moim i Gosi szczęśliwe było zrobienie bety 7 dpt i ten dzień wypadał w poniedziałek u jednej i u drugiej. ;)

Tak, planuję 6 dpt, lekarka powiedziała, że coś tam się powinno zadziać.
Cos tam mi się przelewa w brzuchu, ale to pewnie kefir, który piję na ochłodę ;) a poza tym nic szczególnego. Ostatnim razem tez nie miałam objawów i wyszła klapa... Staram się zachować spokój, ale to strasznie trudno.
A ty coś obserwujesz u siebie?

Wiesz co tez za bardzo nie mam zadnych objawow, czasami wydaje mi sie, ze lekko wrazliwe piersi, a pozniej jak sprawdzam to znowu wydaje mi sie, ze sobie wmawiam. Ostatnio przy cb mialam lekko wrazliwe piersi dlatego tak tego wypatruje, ale mozna oglupiec i wykonczyc sie od tego myslenia wiec staram sie miec jakies plany szczegolnie na weekend zeby jakos sie oderwac od myslenia. Troche mniej panikuje niz ostatnio bo wtedy to istny klebek nerwow bylam, co tez nie sprzyjalo sprawie. Jedyne co to biegam ciagle do toalety zeby zobaczyc czy nie plamie bo mi ten zel crinone tez niespodzianki czasami robi jak wyplywa w kolorze bezowym ale podobno to normalne. jednak nie sprzyja to mojej rownowadze psychicznej ;)

Wiesz co tez za bardzo nie mam zadnych objawow, czasami wydaje mi sie, ze lekko wrazliwe piersi, a pozniej jak sprawdzam to znowu wydaje mi sie, ze sobie wmawiam. Ostatnio przy cb mialam lekko wrazliwe piersi dlatego tak tego wypatruje, ale mozna oglupiec i wykonczyc sie od tego myslenia wiec staram sie miec jakies plany szczegolnie na weekend zeby jakos sie oderwac od myslenia. Troche mniej panikuje niz ostatnio bo wtedy to istny klebek nerwow bylam, co tez nie sprzyjalo sprawie. Jedyne co to biegam ciagle do toalety zeby zobaczyc czy nie plamie bo mi ten zel crinone tez niespodzianki czasami robi jak wyplywa w kolorze bezowym ale podobno to normalne. jednak nie sprzyja to mojej rownowadze psychicznej ;)
Ja troszkę planie i tak, bo u mnie był trudny transfer pod narkoza. Poprzednio miałam luteinę dopochwowa, a teraz dali mi Prolutex, więc zamiast pełnych mazi majtek mam pokluty brzuch

reklama
Boze dziewczyny nie analizujcue tak wszystkiego bo od tego czlowiek wariuje. Ja raz nie mialam kompletnie zadnych odbawow, zero bolu brzucha jak przed okresem, zero czegokolwiek. Beta pozytywna, potem okazalo sie ze biochemiczna. Jak zaszlam w ciaze z Hubciem to czulam sie zupelnie okresowo ale jakos dzieki puzzlom nie zeswirowakan

Do góry