reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jeżeli ktoras potrzebuje Pasikonika to zwolniłam termin na 01.09 w Wawie :tak:tak asekuracyjnie się zapisałam , a że terminy odległe. .. no cóż przepisałam się na październik ( w kalendarzu ma brak terminów :sorry2:
Rozmawiałam z M podchodzimy we wrześniu na 100%:laugh2:

Super wiadomości!!
We wrześniu dzieci ida do szkoły a Warszawianki zachodzą w ciąże! ;)))

reklama
Ja Wam powiem ze mnie nic nie przeraża oprócz jednego aspektu... bo to że przeszłam poronienia, hiperkę to dam radę jeszcze raz i nawet kolejny. To że jeszcze wielokrotnie będę musiała nogi rozwierać i faszerować się hormonami to też dam radę. Ale boje się, że w końcu nie damy rady finansowo i to mnie trochę gdzieś tam z tylu przeraża.....
Dokładnie- u Nas jest to samo, niby dopiero druga procedura. 1 wyniosła Nas dokladnie 21 tyś. i kredyt . ( leki, badania procedura ) nie liczę dojazdów itd. Teraz ta jest drugą i ostatnią bo to kolejne 18 tyś. I koniec - wiecej finansowo nie podzwigniemy. Noi jestem już stara. Mam poprostu cichą nadzieję , ze tym razem będą choć mrożaczki na crio, ze się uda i ze szczęścia zapomni się - będzie biednie ale szczęśliwie. Bo teraz to ino jest bidnie. Ehhh co ja tu - toć Wy to też przechodzić musicie.

Ja Wam powiem ze mnie nic nie przeraża oprócz jednego aspektu... bo to że przeszłam poronienia, hiperkę to dam radę jeszcze raz i nawet kolejny. To że jeszcze wielokrotnie będę musiała nogi rozwierać i faszerować się hormonami to też dam radę. Ale boje się, że w końcu nie damy rady finansowo i to mnie trochę gdzieś tam z tylu przeraża.....

A ja trzymam kciuki, zeby po najbliższych wyborach samorządowych coraz wiecej miast wprowadziło dofinansowanie.
Mam nadzieję, ze ten temat wroci u mnie we Wrocławiu, zeby wiecej par mialo szanse skorzystac...
to jest niesprawiedliwe kiedy medycyna jest traktowana gorzej niz znachorstwo

Kwestie finansowe to faktycznie duży problem. Nie zapomnę jak 2 lata temu mój tata zadał mi pytanie: ok teraz kochanie wzięłaś kredyt, miałaś odłożone pieniądze ale powiedz mi co będzie gdy ta kasa się skończy? Pomyślałam chwilę i mówię: tato a jak wycenić dziecko? Ile byś dał żebym pojawiła się na świecie? Sprzedam mieszkanie, kupię coś mniejszego a może nie kupię bo też wydam na in vitro a jak już nie będę miała skąd wziąć to przyjdę do Ciebie i do mamy i poproszę o pomoc.

reklama
Do góry