reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja oczywiście nie wiem nie znam się lekarzem nie jestem. Ale mój lekarz prowadzący powiedział że jeżeli chcemy udać się do kliniki i próbować in vitro. To endometrioza, która miała jest do usunięcia Bo tam od razu mnie odrzuca i karza to zrobić. Tak więc ja usunęłam zostało mi trochę prawego jajnika lekarz ratował jak co się da. I podczas stymulacji ten mój prawy jajnik 8nealoda wyprodukował 2 pęcherzyki! Byłam z niego normalnie dumna leki w sumie te same przyjmowała ale 4 dni gonapeptyl Daily i menopur 9 dni po 15o. Mój lekarz z kliniki pytał się dokładnie o moją wagę. No i Orgalutran na końcu 4 dni.
Moja walka trwala 6 lat .
Mialam w miedzy czasie 2 operacjie .Mialam 4 stymulacjie i do 4 podchodziłem z torbiela chyba 6 cm po stymulacji miala 10 cm po ciazy ma 2 cm -bo nie chcialam odwlekac jej w czasie i okroic znow jajniki bo juz mało zostało ;)
Od endometriozy mialam wodniaki wiec jajowody trzeba bylo uciąć bo to dyskwalifikuje na starcie .
4 stymulacjia ( rozłożone dawki na co 12 h okazały sie strzałem w 10 ) jak zawsze mialam 1 zarodek tak za 4 razem mialam 5 .
2 transferowane w 3 dobie idealne niepowodzenie
2 zamrożone w 3 dobie prawie idealne ;)
I 1 ktory w 3 dobie byl tak brzydki ze nie nadawał sie do mrozienia trzymali do 5 .
W 5 dobie była z niego nlastka wychodząca z otoczki i urodziła sie z tego brzydkiego zarodka Marcelina
20180728_094814.jpg

Torbiele mniejsze niz 4 cm nie sa wskazaniem do operacji wodniaki juz tak .

Załączniki

• 20180728_094814.jpg
    20180728_094814.jpg
    1 010,9 KB · Wyświetleń: 430
Ostatnia edycja:
reklama
Nie sposób was nadrobic:rofl:
@sroka87 wszystkiego dobrego
A czemu M jest nieugięty? Chodzi o to żebyś się oszczędzała?
No u mnie kroi tez prawdopodobnie wrzesień ;)
Wg niego mam się nie forsować, teraz idę do lekarza z kliniki a później jeszcze prywatnie do innego (bo wg M to on tym z kliniki nie wierzy i musi się inny wypowiedzieć , mam ci los z tym moim chłopem:biggrin2: czyli ruszamy razem po bliźniaki:tak:

Ale w sobotę Intralipid a w czwartek transfer lub piątek i znowu Intralipid nie za krótkie odległości między kroplowka? Wprawdzie Pasikonik napisał że w ostateczności można tak podać?
Sama nie wiem dzwonić do kliniki i prosić o podanie w poniedziałek ten 6 sierpnia transfer 15. 16 lub 17 sierpnia ?
Ja mialam 7d przed transferem pierwszy, nastepny 6 dni pozniej bo w dniu transferu mialam atosiban i trzeci 3 tygodnie po becie. Transfer byl oczywiscir udany

A moj lekarz mowil, ze tylko jesli cysty sa wieksze niz 5cm to sie je usuwa. Jesli sa mniejsze to kazda interwencja robi wiecej szkody niz pozytku. Ja mialam po jednej cyscie czekoladowej na kazdym jajniku - 3,5 i 4cm. Nikt ich nie ruszal i okazalo sie to byc sluszna decyzja. Teraz maja po 1cm.
Tylko z tego co mój mówił to akurat endometrioza może być przyczyną tego że nie można zajść w ciążę a jak się zajdzie to może powodować poronienia. Ja zaszłam naturalnie 1 raz w przeciągu tego 1,5 r. I poronilam. Bo drugie robiły mi się torbiele o wielkości mandarynki ból okropny prowadził do omdlen. Męczyłam się z tym bólem 3 lata. Zresztą endometrioza powoduje częste torbiele a jak masz torbiel to nie zrobią stymulacji.

Mialam w miedzy czasie 2 operacjie .Mialam 4 stymulacjie i do 4 podchodziłem z torbiela bo nie chcialam odwlekac jej w czasie i okroic znow jajniki bo juz mało zostało ;)
Od endometriozy mialam wodniaki wiec jajowody trzeba bylo uciąć bo to dyskwalifikuje na starcie .
4 stymulacjia ( rozłożone dawki na co 12 h okazały sie strzałem w 10 ) jak zawsze mialam 1 zarodek tak za 4 razem mialam 5 .
I 1 ktory w 3 dobie byl tak brzydki ze nie nadawał sie do mrozienia trzymali do 5 .
W 5 dobie była z niego nlastka wychodząca z otoczki i urodziła sie z tego brzydkiego zarodka Marcelina Zobacz załącznik 884123
Nie ma rzeczy nie możliwych ❤

Mialam w miedzy czasie 2 operacjie .Mialam 4 stymulacjie i do 4 podchodziłem z torbiela bo nie chcialam odwlekac jej w czasie i okroic znow jajniki bo juz mało zostało ;)
W 5 dobie była z niego nlastka wychodząca z otoczki i urodziła sie z tego brzydkiego zarodka Marcelina Zobacz załącznik 884123
Co do tych 4cm to zależy od lekarza. Jeden usunie drugi nie. Mi kilku lekarzy w ogóle endometriozy nie zauwazalo. Dopiero jak zmieniłam to na pierwszym usg mi powiedział co ja mam. Na pierwszym usg ! A ja do momentu jak do niego trafiłam to byłam i po 2 razy w miesicu lekarza i nikt nic nie widział.

reklama
Mieciu , robiłam w invikcie bo chyba tylko oni narazie to robią , koszt tej przyjemności to 3000 zł ale to jednorazowy zabieg . Myśle ze jeśli nie masz nic do stracenia to warto spróbować . Ja mam amh bliskie zeru i próbuje , jeśli na mnie zadziała to myśle ze na Ciebie tez
Dzieki Kalno, to cenna wiadomosc, napewno rozwaze ta moliwosc, o mnie amh 0.68. Daj nam na biezaco znac jak sie sytuacja rozwija i czy pomoglo.

Do góry