reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie za pozno. Ja tez mialam miec 2 tygodnie przed ale ze nie spodziewalam sie ze bedzie transfer tak szybko i tak wyszlo ze mialam tydzien przed
Ale w sobotę Intralipid a w czwartek transfer lub piątek i znowu Intralipid nie za krótkie odległości między kroplowka? Wprawdzie Pasikonik napisał że w ostateczności można tak podać?
Sama nie wiem dzwonić do kliniki i prosić o podanie w poniedziałek ten 6 sierpnia transfer 15. 16 lub 17 sierpnia ?

Kalno, a gdzie robilas ta mezoterapie i czy to jest jedna procedura? Jaka jest cena tego? Moze jak in vitro nie wyjdzie to sie skusze i podrasuje sobie jajniki, moze cos z nich sie jeszcze wykrzesa ;)
Mieciu , robiłam w invikcie bo chyba tylko oni narazie to robią , koszt tej przyjemności to 3000 zł ale to jednorazowy zabieg . Myśle ze jeśli nie masz nic do stracenia to warto spróbować . Ja mam amh bliskie zeru i próbuje , jeśli na mnie zadziała to myśle ze na Ciebie tez

Czekam nadal czekam przyszła taka kobieta widać ,ze mało zadbana nogi zarośnięte z córka to brudniejszej pieluchy u dziecka nie widziałam wózek z lat 50 Boże aż się serce kraja a ona jest w ciąży w 12 tyg i wyobraźcie sobie ze chodź palić już dwa razy była mówi tak dobra idę zapalić bo **** mnie strzela taka naprawdę zaniedbała kobieta a tak mi żal tej malutkiej ludzie to my tyle walczymy a tu takie cyrki jeszcze są ubranie ma jakieś potargane no masakra jedna wielka

Ja oczywiście nie wiem nie znam się lekarzem nie jestem. Ale mój lekarz prowadzący powiedział że jeżeli chcemy udać się do kliniki i próbować in vitro. To endometrioza, która miała jest do usunięcia Bo tam od razu mnie odrzuca i karza to zrobić. Tak więc ja usunęłam zostało mi trochę prawego jajnika lekarz ratował jak co się da. I podczas stymulacji ten mój prawy jajnik 8nealoda wyprodukował 2 pęcherzyki! Byłam z niego normalnie dumna leki w sumie te same przyjmowała ale 4 dni gonapeptyl Daily i menopur 9 dni po 15o. Mój lekarz z kliniki pytał się dokładnie o moją wagę. No i Orgalutran na końcu 4 dni.
A moj lekarz mowil, ze tylko jesli cysty sa wieksze niz 5cm to sie je usuwa. Jesli sa mniejsze to kazda interwencja robi wiecej szkody niz pozytku. Ja mialam po jednej cyscie czekoladowej na kazdym jajniku - 3,5 i 4cm. Nikt ich nie ruszal i okazalo sie to byc sluszna decyzja. Teraz maja po 1cm.

Mam wynik, 8dpt beta 21,27 progesteron 15, a dzisiaj 10dpt progesteron 17,37 i beta 54,01. Teraz będzie pytanie panikary - jest ok,prawda? Te wartości jakieś niewysokie trochę. I kolejne pytanie jaki teraz jest następny krok? Badać tą betę kolejny raz? Czy umawiać się do lekarza? Człowiek taki ciemny,ale nigdy nie doszłam do tego etapu.
Ja robilam tylko dwie weryfikacje i czekałam za wizyta. ale raczej tu to rzadkość:D

Jestem w 2+1. Zobaczę co G powie. Zastanowie sie czy nie zmienic.Super wzrost. Tak sie ciesze!Tak. Mialam kariotypy. Wszystko mialam.AMH 1.6 ostatnio.
Tylko wlasnie moja endomenda nie siedziala w jajnikach, nie mam torbieli wiec myslalam ze moze az tak nie dowalila tym biednym komorkom.
Kurcia, to fajnie, ze macie jeszcze jedna popcedure w cenie. Ja naprawde polecam dr M. On chyba daje mniej standardowe leki, bo jeszcze zanim ja zdecydowalam o KD to mial mnie stymulowac lekiem Pergoveris, o ktorym malo sie slyszy, facet naprawde ma doswiadczenie, samo to, ze Pasnik wypowiadal sie o nim w samych superlatywach duzo dla mnie znaczy. Wujek Jarek powiedzial, ze u dr M jestem w swietnych rekach i , ze czesto wspolpracuja.

reklama
Super wynik a czemu musialas decydowac o ilosci zaplodnionych komorek skoro i tak masz mozliwosc zaplodnienia wiekszej ilosci niz przewiduje to ustawa. Jesli jest u was jakies wskazanie do zaplodnienia woekszej ilosci to powinni ci zaplodnic wszystkie czemu taka decyzja ?
Zdecydowałam się na taką ilość ponieważ nie chcę aby zarodki zostały. Mam niedrożne jajowody, mąż nieco obniżone parametry i jedno dziecko na stanie. Zobaczymy jak pójdzie zapłodnienie. Dowiem się coś więcej w sobotę. Lekarz niczego nie doradził, zasugerował 8 komórek i tak stanęło na połowie. Nie opłaca się mrozić komórek bo kosztuje to 800 zł a razyko niepowodzenia większe. Trudne decyzje.

Do góry