reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Zdecydowałam się na taką ilość ponieważ nie chcę aby zarodki zostały. Mam niedrożne jajowody, mąż nieco obniżone parametry i jedno dziecko na stanie. Zobaczymy jak pójdzie zapłodnienie. Dowiem się coś więcej w sobotę. Lekarz niczego nie doradził, zasugerował 8 komórek i tak stanęło na połowie. Nie opłaca się mrozić komórek bo kosztuje to 800 zł a razyko niepowodzenia większe. Trudne decyzje.
To trzymam kciuki zeby wszystkie pieknie sie zaplodnily [emoji110][emoji110][emoji256][emoji256]
Ja bym zapladniala wszystkie no ale to moje zdanie

reklama
no masakra ! :( myślałam , że dziś się zobaczymy z Lenka :( zobaczymy jak jutro :)

masakrycznie.. nogi odmawiają mi posłuszeństwa, 2 razy zrobiło mi się słabo i nogi "ciagne " za sobą.. nie miałam siły nawet zejść ze schodów..
Boję się:(
Zylwunia, może jutro albo pojutrze będzie mniejszy ruch i nie będzie to wszystko tak na odwal się robione, tylko porządnie się wami zaopiekują :)

Tylko z tego co mój mówił to akurat endometrioza może być przyczyną tego że nie można zajść w ciążę a jak się zajdzie to może powodować poronienia. Ja zaszłam naturalnie 1 raz w przeciągu tego 1,5 r. I poronilam. Bo drugie robiły mi się torbiele o wielkości mandarynki ból okropny prowadził do omdlen. Męczyłam się z tym bólem 3 lata. Zresztą endometrioza powoduje częste torbiele a jak masz torbiel to nie zrobią stymulacji.
Tez mam za soba poronienie. W moim przypadku kazda decyzja mojego lekarza okazala sie trafna, wiec ufam ze wiedzial co robi. 1 stymulacja, 9 pobranych komorek, 6 dojrzalych i zaplodnionych, 1 przetrwala do 3 doby. Teraz ma 16 miesiecy [emoji4]
IMG_20180802_130933-734x733.jpg

Załączniki

• IMG_20180802_130933-734x733.jpg
    IMG_20180802_130933-734x733.jpg
    62,6 KB · Wyświetleń: 362
Moja walka trwala 6 lat .
Mialam w miedzy czasie 2 operacjie .Mialam 4 stymulacjie i do 4 podchodziłem z torbiela bo nie chcialam odwlekac jej w czasie i okroic znow jajniki bo juz mało zostało ;)
Od endometriozy mialam wodniaki wiec jajowody trzeba bylo uciąć bo to dyskwalifikuje na starcie .
4 stymulacjia ( rozłożone dawki na co 12 h okazały sie strzałem w 10 ) jak zawsze mialam 1 zarodek tak za 4 razem mialam 5 .
2 transferowane w 3 dobie idealne niepowodzenie
2 zamrożone w 3 dobie prawie idealne ;)
I 1 ktory w 3 dobie byl tak brzydki ze nie nadawał sie do mrozienia trzymali do 5 .
W 5 dobie była z niego nlastka wychodząca z otoczki i urodziła sie z tego brzydkiego zarodka Marcelina Zobacz załącznik 884123
Torbiele mniejsze niz 4 cm nie sa wskazaniem do operacji wodniaki juz tak .
4 stymulacje i 5 transfery sa najlepsze z z brzydkich kaczatek radza sie piekne ksiezniczki [emoji7][emoji7][emoji173][emoji173]

Tylko z tego co mój mówił to akurat endometrioza może być przyczyną tego że nie można zajść w ciążę a jak się zajdzie to może powodować poronienia. Ja zaszłam naturalnie 1 raz w przeciągu tego 1,5 r. I poronilam. Bo drugie robiły mi się torbiele o wielkości mandarynki ból okropny prowadził do omdlen. Męczyłam się z tym bólem 3 lata. Zresztą endometrioza powoduje częste torbiele a jak masz torbiel to nie zrobią stymulacji.
Mam endometrioze 4 st .
1 ciaze biohemichna naturalna
1 mini bete po transferze .
I transfer z 10 cm torbiela zakonczony powodzeniem .
W mojej klinice nikt nie rusza torbieli mniejszych niz 4 cm bo to robi wiecej szkody niz pożytku za kazda operacjia zabieramy troche zdrowej tkanki .
Ale widać Twoj lekarz ma inne zdanie .

Ale w sobotę Intralipid a w czwartek transfer lub piątek i znowu Intralipid nie za krótkie odległości między kroplowka? Wprawdzie Pasikonik napisał że w ostateczności można tak podać?
Sama nie wiem dzwonić do kliniki i prosić o podanie w poniedziałek ten 6 sierpnia transfer 15. 16 lub 17 sierpnia ?
Lama, znam przypadek, że intra był podawany kilka wlewów co 4 dni, potem co tydzien i potem znów co 10 dni. Zresztą chyba i @annemarie też ma takie częste wlewy, więc jak będziesz mieć 2 wlewy bliżej siebie to nic się nie stanie :)

Tak mialam 300-350 menopur + orangutan .
Mialam zastrzyk co 12 h (150-200) bo u mnie problemem bylo ze jajka rosły kazde innej wielkości .
U mnie ahm 1.6 nie wiem jak u koleżanki ?
Endonetrioza 4 st
I po 4 stymulacji torbiel endometrialna 10 cm
A w jakiej byłaś klinice?

Hmmm...AMH jeszcze nie takie złe. Endometrioza nie musi siedzieć na jajnikach (nie musi być torbieli), żeby obniżyć jakość komórek jajowych. Sama obecność choroby niszczy powłokę jajników.
No właśnie tak słyszałam, że niszczy stosunki chemiczne i neuroprzekaźniki w organach... co za menda z tej choroby

@Apsik1981 a Ty w jakiej klinice?

@Mieciu85 zobacze co dr G powie, ale dr M mi teraz rozpisywał końcówkę stymulacji bo G nie było i też nie mówił żeby było coś źle... Jezus, czemu to nie może być prostsze.

reklama
Do góry