reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jestem w 2+1. Zobaczę co G powie. Zastanowie sie czy nie zmienic.Super wzrost. Tak sie ciesze!Tak. Mialam kariotypy. Wszystko mialam.AMH 1.6 ostatnio.
Tylko wlasnie moja endomenda nie siedziala w jajnikach, nie mam torbieli wiec myslalam ze moze az tak nie dowalila tym biednym komorkom.
Hmmm...AMH jeszcze nie takie złe. Endometrioza nie musi siedzieć na jajnikach (nie musi być torbieli), żeby obniżyć jakość komórek jajowych. Sama obecność choroby niszczy powłokę jajników.

no masakra ! :( myślałam , że dziś się zobaczymy z Lenka :( zobaczymy jak jutro :)

masakrycznie.. nogi odmawiają mi posłuszeństwa, 2 razy zrobiło mi się słabo i nogi "ciagne " za sobą.. nie miałam siły nawet zejść ze schodów..
Boję się:(
Nie bój się. [emoji8] ostatecznie stanęło na SN u Ciebie? Może do wieczora się rozhula.
Mi jak dr zrobił masaż szyjki macicy, to miałam krwawienie ze śluzem. Tak więc nie wystrasz się.

Czyli dal rade :) gitarka! To kiedy testowanko?
A moje jajniki niech sie dziady biora do roboty, ponad rok nic nie robily to jak ich teraz przycisne troche to nic im sie nie stanie ;) zreszta jesli dlugi protokol teraz bedzie to maja jeszcze miesiac lezakowania co najmniej :)
Dżoasia w novum 3 miesiące odpoczynku. A ciechocinek dobrze że dzwoni bo taaaaaki wstyd.

A więc Kochane wracamy do domu ! Masakra.. były pilniejsze przypadki.. fakt, że jutro mamy też się wstawić na 8 ale też może być tak , że nie będzie miejsc.. skurcze są ale ten zapis wyszedł niby lepiej :/
Doktor zrobił mi masaż szyjki i od tamtej pory skurcze.. W sumie w nocy też miałam..No nic , zobaczymy jak jutro będzie..
No to sie musialas niezle wkurzyc. Swoja droga to sa jaja.

Mam wynik, 8dpt beta 21,27 progesteron 15, a dzisiaj 10dpt progesteron 17,37 i beta 54,01. Teraz będzie pytanie panikary - jest ok,prawda? Te wartości jakieś niewysokie trochę. I kolejne pytanie jaki teraz jest następny krok? Badać tą betę kolejny raz? Czy umawiać się do lekarza? Człowiek taki ciemny,ale nigdy nie doszłam do tego etapu.

Ładnie ci się ta beta rozkręca. Sprawdz jeszcze w przyszlym tygodniu ale umawiaj sie tez do lekarza :)

no masakra ! :( myślałam , że dziś się zobaczymy z Lenka :( zobaczymy jak jutro :)

masakrycznie.. nogi odmawiają mi posłuszeństwa, 2 razy zrobiło mi się słabo i nogi "ciagne " za sobą.. nie miałam siły nawet zejść ze schodów..
Boję się:(

To wszystko po to, zeby w przyszłości świętowanie urodzin trwało u was dwa dni ;)
Nawet sobie nie wyobrażam jaki to pewnie stres, trzymaj sie a my caly czas trzymamy kciuki!!! ✊✊✊

Tak mialam 300-350 menopur + orangutan .
Mialam zastrzyk co 12 h (150-200) bo u mnie problemem bylo ze jajka rosły kazde innej wielkości .
U mnie ahm 1.6 nie wiem jak u koleżanki ?
Endonetrioza 4 st
I po 4 stymulacji torbiel endometrialna 10 cm
Ja oczywiście nie wiem nie znam się lekarzem nie jestem. Ale mój lekarz prowadzący powiedział że jeżeli chcemy udać się do kliniki i próbować in vitro. To endometrioza, która miała jest do usunięcia Bo tam od razu mnie odrzuca i karza to zrobić. Tak więc ja usunęłam zostało mi trochę prawego jajnika lekarz ratował jak co się da. I podczas stymulacji ten mój prawy jajnik 8nealoda wyprodukował 2 pęcherzyki! Byłam z niego normalnie dumna leki w sumie te same przyjmowała ale 4 dni gonapeptyl Daily i menopur 9 dni po 15o. Mój lekarz z kliniki pytał się dokładnie o moją wagę. No i Orgalutran na końcu 4 dni.

reklama
Plamienia brązowe? Takie mini mini ? Właśnie dzisiaj się zaczęłam zastanawiać czy mogą być od nadżerki, ale ja mam luteinę. Może ona podrażnia jak tam jest teraz wszystko rozpulchnione?
Dzisiaj znowu mam plamienia brązowe, takie malutkie ale jednak są i mnie wkurzają.
oj musisz się uzbroić w cierpliwość. samo rozciąganie macicy moze powodować plamienia( ja tak mam ) no i nadzerke tez mam. i cały czas cos potrafi sie pojawić a już nie zwracam uwagi. nawet dwa miesiące temu po badaniu ginekologicznym plamilam...

Do góry