reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochana, mozesz spokojnie isc na betę. Ja dzisiaj bylam a jestem 11dpt.
Co bardziej odwazne idą nawet 8-9 dniu :biggrin2:
A mialas 3 dniowe czy 5 dniowe zarodki?
No ja wiem że 14 Ale patrzę na to że np tego 8-9 doszło do implantacji to dziś jest dopiero 3 dzien od zagniezdzenia. Nie wiem może się nie znam

reklama
Kochana dorzuć sobie dupka. Ja tez plamilam i wszystko bylo dobrze. Brzuch Cie boli? Wez sobie magnez
No właśnie brzuch mnie nie boli,jedynie plecy tak jak mam przed okresem. Położyłam się, wziełam nospę,magnez i dupka i się modlę. Czytam milion razy,że plamienia w ciąży się zdarzają,ale same wiecie jakie my jesteśmy na wszystko wyczulone. Mam nadzieję,że to nic złego i u Ciebie @Mieciu85 też :*
Edit: "zdażają" na mózg mi padło. Pani od polskiego byłaby dumna,nie ma co. :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No ja wiem że 14 Ale patrzę na to że np tego 8-9 doszło do implantacji to dziś jest dopiero 3 dzien od zagniezdzenia. Nie wiem może się nie znam

Zobacz na rozpiske. Tylko zamiast sikacza zrob betę, bo sikance oszukance juz niejednej zepsuly humor kiedy beta byla w porzadku

2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

:-D:-D:-D:-D:-D Hahahhaha matko dziewczyny wybaczcie :szok: Nie dość że żar się z nieba leje to jeszcze 32 tc robi swoje...:eek::eek::eek: tak tak myślałam o @PaulinkaP :-) :):-) :)
Widzisz wiem o kim myslisz :p
No ja tez chętnie schowalabym się tak jak ten gościu

Załączniki

• BA1BA183-61A2-46F6-8027-7B07F2288DFB.jpeg
    BA1BA183-61A2-46F6-8027-7B07F2288DFB.jpeg
    77,5 KB · Wyświetleń: 86
No po powiekszeniu to tak a ta laska chyba miala ujedrnuane czy kij wie co i masakra
Ujędrniane widzialam tylko w programach i faktycznie nie za ładnie to wyglądało . Ja żyje z nadzieja ze te akurat geny odziedziczyłam po matce bo po matce bo z wiekiem jej cycki tak urosły że operacja nie potrzebna ani żadne ujędrnianie

Zobacz na rozpiske. Tylko zamiast sikacza zrob betę, bo sikance oszukance juz niejednej zepsuly humor kiedy beta byla w porzadku

2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Miałam 2/3dniowe. Tu 3dpt wychodzi że jest implantacji. Znaczy zaczyna się, u mnie był dopiero chyba 8-9dnia. Sikanca dziś zrobiłam I niema nic.

reklama
Do góry