reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@zylwia kurcze no jak ja Ci zazdrooooo... :D Tak pozytywnie :) Cieszę się, że spotkanie z Lenka już tuż tuż! Życzę siły i wytrwałości przy porodzie, a potem samych najpiękniejszych w życiu chwil :*
Kochana tyle brzuchow się teraz zwalnia, że któryś napewno złapiesz ! ❤ kochana ja Ci kibicuję cały czas i mam nadzieję, że za chwilę wejdę na forum i zobaczę jak informujesz o pozytywnej becie !!❤❤❤

@zylwia serca ciotek się radują! najwspanialsze chwile już tuż tuż przed Wami !
KOCHANE ciotki niech 3maja za nas kciuki! ❤❤❤

Pięknie kochana, mam nadzieję, że pochwalisz się po porodzie swoją księżniczką. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze przy porodzie:yes::D
no oczywiście, że się pochwalę ❤ mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze !
Ten czas tak szybko leci , sama wiesz ❤

Wlaskie dziewczyny jestem po wizycie z panią dr która tak usilnie chciała ze mna spotkanie No i dupa niczego się nie dowiedziałam i ze nic niejasnego nie widzi w moim organizmie:( jak byłam u immunologa tutaj u nas i pokazałam zalecenia od Pasnika stwierdził żebym nic nie brała bo jest ok i mogę zaszkodzić tylko:realmad:
Zmieniła mi tylko tabletki jak będę podchodzić pod transfer czyli od 1dc mam brak progynova 4mg i żadnego zastrzyku na koniec... cyk naturalny wspomagany :confused: czy ktoś tak miał już? Oczywiście trzymam się zaleceń od Pasnika i jade na jego tabletkach ,ale czy mogę to łączyć?
Kochana, to się u nasz nazywa cykl sztuczny, czyli bezowulacyjny. Progynova to to samo co estrofem. Zastrzyku nie będzie bo nie będzie pęcherzyka. Encorton i heparynę możesz jak najbardziej stosowac przy tym.

Dziewczyny przy okazji wykupowania leków wziełam dwa testy ciążowe. Zrobiłam teraz jeden z nich i...jest druga kreska. Co prawda blada jak dupka,ale jest. Tak się poryczałam,bo pierwszy raz przez moje ponad 30letnie życie zobaczyłam dwie kreski. Jednak na betę pójdę jutro,mam nadzieję,że to nie jest jakieś oszustwo i beta wyjdzie pozytywna :)
Super, kciuki za wysoką bete:)

Witaj rozgosc sie wsrod nas ;)
Powiedz mi czy wodniaka masz usunietego bo z tego co tu kojarzs z historii dziewczyn z forum powinien on byc usuniety przed procedura poniewaz jego plyn moze spowodowac usuniecie zarodka

Dziękuję wszystkim za powitanie :*
Nie jest usunięty, bo nie pojawia się co miesiąc. Jestem dość świeżo po plastyce jajowodów i nie chcą mnie znowu kroić tym bardziej, że sam się ewakuuje i nie widać go za każdym razem. Nikt nie będzie ryzykował drugiej laparo w przeciągu kilku mcy.

Chodziło mi o to, żeby lekarze nie ograniczyli się do standardowych leków tj. luteina, estrofem, duphaston tylko dali coś więcej. Ja dostałam steryd i heparynę dopiero przy ostatnim transferze. Nikt mi nie powiedział, że można brać nospę i magnez przed i po transferze, dopiero jak doczytałam i spytałam, to lekarz powiedział, że to dobry pomysł. O relanium mogłam zapomnieć ale może Tobie dadzą? Może w Twojej klinice stosują jakieś inne podłoża do hodowli zarodków za dodatkową opłatą?
Dopytaj o różne dodatkowe procedury typu nacinanie otoczki, intralipid, embryoglue, atosiban.
Jest wiele różnych możliwości, leków, dodatkowych procedur, o których często lekarze nie mówią albo ja po prostu tak kiepsko trafiłam.

No więc tak - będę mieć icsi, nacinaną otoczkę i embryoglue to na pewno, bo mam to w wycenie ujęte. Podłoża mają najlepsze, z wrażenia zapomniałam nazwy, ale embriolog podkreślała, że gdzie indziej za to sie dopłaca, a oni nie oszczędzają na jakości hodowli, bo zależy im na najlepszym możliwym, szczęsliwym rezultacie . O intralipidzie nie rozmawiałam i w sumie zbyt mało wiem na ten temat. Relanium zawsze mogę skonsultować także z moim psychiatrą, u którego jestem pod opieką ze wzgledu na depresję nawracającą. No-spa i magnez przed i po transferze, jeżeli rozwiniesz wątek w jakich dawkach od ktprego do którego dnia, to bardzo chętnie porozmawiam o tym z lekarzem. Atosiban - pierwszy raz słyszę taką nazwę, więc zaraz doczytam co to jest w ogóle. A o heparynie i sterydzie tez muszę pogadać - moja sis zachodzi i utrzymuje ciążę tylko na heparynie. Ja biorę acard od ubiegłego cyklu.
Takie wskazówki i uwagi są dla mnie na wagę złota i jestem za nie dozgonnie wdzięczna.

Wreszcie dostałam @ po podejrzeniu biochemicznej. Od jutra zaczynam Mercilon. 22go mam wizytę i dostanę kolejne leki. Mam dostać zastrzyki w czasie brania mercilonu, potem mam go odstawić i zacząć juz stymulacje do punkcji.
Powiem Wam szczerze, że możliwość skorzystania z ivf pojawiła się tak nagle i niespodziwanie, że nadal jestem w szoku, że to już teraz się dzieje. Dlatego taka zielona jestem [emoji12]

Kochana, to się u nasz nazywa cykl sztuczny, czyli bezowulacyjny. Progynova to to samo co estrofem. Zastrzyku nie będzie bo nie będzie pęcherzyka. Encorton i heparynę możesz jak najbardziej stosowac przy tym.
Ja nigdy nie byłam na tym cyklu i nie wiem jak to działa i czy to lepiej jak pęcherzyka nie będzie?

reklama
Dziękuję wszystkim za powitanie :*
Nie jest usunięty, bo nie pojawia się co miesiąc. Jestem dość świeżo po plastyce jajowodów i nie chcą mnie znowu kroić tym bardziej, że sam się ewakuuje i nie widać go za każdym razem. Nikt nie będzie ryzykował drugiej laparo w przeciągu kilku mcy.

No więc tak - będę mieć icsi, nacinaną otoczkę i embryoglue to na pewno, bo mam to w wycenie ujęte. Podłoża mają najlepsze, z wrażenia zapomniałam nazwy, ale embriolog podkreślała, że gdzie indziej za to sie dopłaca, a oni nie oszczędzają na jakości hodowli, bo zależy im na najlepszym możliwym, szczęsliwym rezultacie . O intralipidzie nie rozmawiałam i w sumie zbyt mało wiem na ten temat. Relanium zawsze mogę skonsultować także z moim psychiatrą, u którego jestem pod opieką ze wzgledu na depresję nawracającą. No-spa i magnez przed i po transferze, jeżeli rozwiniesz wątek w jakich dawkach od ktprego do którego dnia, to bardzo chętnie porozmawiam o tym z lekarzem. Atosiban - pierwszy raz słyszę taką nazwę, więc zaraz doczytam co to jest w ogóle. A o heparynie i sterydzie tez muszę pogadać - moja sis zachodzi i utrzymuje ciążę tylko na heparynie. Ja biorę acard od ubiegłego cyklu.
Takie wskazówki i uwagi są dla mnie na wagę złota i jestem za nie dozgonnie wdzięczna.

Wreszcie dostałam @ po podejrzeniu biochemicznej. Od jutra zaczynam Mercilon. 22go mam wizytę i dostanę kolejne leki. Mam dostać zastrzyki w czasie brania mercilonu, potem mam go odstawić i zacząć juz stymulacje do punkcji.
Powiem Wam szczerze, że możliwość skorzystania z ivf pojawiła się tak nagle i niespodziwanie, że nadal jestem w szoku, że to już teraz się dzieje. Dlatego taka zielona jestem [emoji12]
Niunia, przy ivf z reguły lekarze każą usuwać wodniaki, bo mogą nieźle nabruździć. Jeśli są duże i "niewygodne" to nawet z całymi jajowodami. Może to przemyślisz... Jeśli bardzo chcesz to podejdź teraz do stymulacji i możesz zaryzykowac transfer świeżego zarodka (a nóz się uda), lub jesli się zdecydujesz to możesz wszystkie zarodki zamrozić, zrobić za jakiś czas porządek z tymi jajowodami i dopiero podejść do transferu.

Do góry