reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, mam pytanie o magnez bo na wizycie zapytalam co mam na wszelki wypadek kupic na zapas w razie jesli pojawilyby sie skurcze macicy po transferze. Co prawda ostatnio nie mialam zadnych ale musze sie ubezpieczac bo w uk mi tam nikt nie pomoze. Powiedzial zeby kupic magnez lub nospe wiec juz sie zaopatrzylam. Czy nyslicie zeby ten magnez tylko trzymac w razie w wojny czy moze asrkuracyjnie przyjmujecie? Ja mam witaminy prenatalne z jakimis malymi dawkami magnezu wiec nie wiem czy powinno sie brac dodatkowo na wszelki wypadek?

Ja biorę magnez 3x1 przez całą ciążę, nospe brałam 3x1 forte do 6tc.

O Jezusie ile naprodukowałyście :) Mi się dzisiaj śniło,że wszystkie robiłyśmy test ciążowy i tylko mi wyszedł negatywny. :D

Hej Dziewuszki miłego dzionka @walczaca o szczescie - gratulacje dla mamusi i tatusia - piękne dwa szczęścia , niech zdrowo rosną @anita9014 rośnijcie dalej @PaulinkaP - sto lat , sto lat i czymam mega ✊✊✊✊calym serduchem za porządną betę. Mamuśki syper widoków dziś u ginów. A czekajacym na swoją kolejkę do szczęścia , tak jak ja cudownego Dnia - mam też niedługo się uda !!!! ✊

reklama
Tak kochana ale bylibyście tez w kropce jakbyście miały dwie kliniki i nie wiadomo co i jak ! Już wczoraj napisałam do Pasnika i czekam bo ma metlik

Szczęście wszystkie tu mamy swoją macierzystą klinikę i dodatkowo jeździmy do Pasikonika. Niektóre kliniki nie wierzą w immunologię, dlatego dziewczyny biorą leki według zaleceń P nie mówiąc o tym w klinikach.
Ty oczekujesz od nas konkretnych zaleceń, a przecież nikt nie wie co zaleci Ci Twoja klinika i dlaczego (bo nie wiadomo co wyszło w badaniu zrobionym u nich). Musisz poczekać do wizyty, dowiedzieć się co jest grane (weź koniecznie kopię wyników badań), kiedy transfer i wtedy dopiero możemy doradzać coś konkretnego.
I musisz zdecydować się komu ufasz. Jeżeli Pasikonikowi, to przekazuj mu wszystkie wyniki i zaleceniaz Twojej kliniki i stosuj się do tylko jego zaleceń. Jeżeli swojej klinice, to olej zalecenia Pasikonika.
Zrób listę pytań przed kolejną wizytą i zapisuj tam odowiedzi. Po do tej pory Ty sama nie wiedziałaś jakie badania dokładnie Ci robili i co z nich wynikało. Jeżeli masz barierę językową, to może weź na wizytę partnera albo jakąś koleżankę. Lub nagrywaj rozmowę-w domu na spokojnie łatwiej będzie zrozumieć.

Do góry