reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Po transferze 3x2 magnez i 3x2 nospa lub 3x1 nospa forte
A tak naprawde dawke magnezu tzn liczbe tabsow dopasowujesz do tego ile mg ma 1 tabl. Dzienna dawka magnezu to 400 mg wiec musisz przeliczyc ile to tabletek

Super dziekuje to lykam od dzis dodatkowo ten magnez :). Kolejna rzecz do listy. Jak tacie pokazalam wczoraj moja torbe lekow to sie smial, ze gorzej niz nasza 90 letnia babcia tydizen przed smiercia.

Ja wlasnie tak rozlozylam jak radzilyscie heparyna rano a acard wieczorem. A jesli codzi o progesteron to mam duphaston x 3 i crinone x 2 wiec rano i wieczorem biore duphaston i zaraz potem dobijam sie tym zelem crinone ;) tego chyba nie musze jakos rozkladac w czasie co?
Duphastpn rano, po południu i wieczor bo masz x3

Kochana to jest grupa naszego forum gdzie mozemy zobaczyc jak wygladamy :) wrzucic zdjecia naszych bejbikow i ciazowych brzuszkow. Czasem tez przewijaja sie tam posty z roznymi pytaniami tak jak tutaj glownie mam ktore maja juz mniej czasu na zagladanie tutaj na forum.
Grupa nazywa sie siłaczki :) i ma na zdjeciu profilowym dzidzie w koszyku odblokowuje wiec dolaczaj ;)

Dzieki :) to dolacze moze zablokuke wszystko inne na fb [emoji23][emoji23]

Dziewczyny, mam pytanie o magnez bo na wizycie zapytalam co mam na wszelki wypadek kupic na zapas w razie jesli pojawilyby sie skurcze macicy po transferze. Co prawda ostatnio nie mialam zadnych ale musze sie ubezpieczac bo w uk mi tam nikt nie pomoze. Powiedzial zeby kupic magnez lub nospe wiec juz sie zaopatrzylam. Czy nyslicie zeby ten magnez tylko trzymac w razie w wojny czy moze asrkuracyjnie przyjmujecie? Ja mam witaminy prenatalne z jakimis malymi dawkami magnezu wiec nie wiem czy powinno sie brac dodatkowo na wszelki wypadek?
Ja bralam na poczatku magne b6 3x2 i tak caly pierwszy trymestr

A więc wczoraj o godzinie 10.02 przywitaliśmy na świecie Alicję z wagą 3200 g i wzrostem 55 cm oraz Amelie o godzinie 10.03 z wagą 3080 g i wzrostem 59 cm. To co stało się p9zniej jest nie do opisania. Tata i mama zakochani są po uszy a nasze Córcie są idealne [emoji173][emoji173][emoji173]
Nie żałuję żadnej sekundy z walki która toczyliśmy przez ostatnie lada, Dziewczynki są warte wszystkiego! Każdej łzy, każdego bólu, każdej wydanej na leczenie złotówki.
Dziewczyny uda się Wam wszystkim tylko trzeba wierzyć i walczyć do upadłego.
Pozdrawiamy [emoji173][emoji173][emoji173]
Zobacz załącznik 881541
Najserdeczniejsze gratulacje! Śliczne dziewczynki, życzę Wam duuuzo zdrowia. Mamcia a tobie jak najwięcej sił w tych pierwszych tygodniach. [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Duphastpn rano, po południu i wieczor bo masz x3

Tak tak dziekuje wiem jeszcze dawka duphastonu po poluniu. Chidzilo mi o to ,zd crinone i duphaston moge w tym samym czasie przyjac nie musze tego jakos tozkladac ze duphaston a np za dwie godziny crinone tylko naraz. To chyba nie ma juz znaczenia wiekszego...

reklama
Super dzieki dzoasia, nic straconego poprosze po transferze bo i tak jeszcze mi musza leki dopisac zebym miala troche na zapas jakby sie przypadkiem udalo. Ja kupilam sobie jakis Chela Mag B6 (dawka magnezu 100mg) to to bierzesz?
Sprawdz dokladnie dawke tego magnezu bo tam jest napisane wiecej a samego magnezu jest jednak mniej.
Popros jeszcze o relanium na pierwsze 3 dni 3x1dobrze rozluznia i troszke odmozdza od ciaglych czarnych mysli ;)

Do góry