reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Asia to podobnie jak u nas, my tez staramy sie o drugie malenstwo, tak bardzo chcialam zeby malutka miala rodzenstwo a tu strasznie pod gorke. Czesto ludzie nie zdaja sobie sprawy ze mozemy miec problemy bo przeciez mamy juz jedno i te ciagle pytania o rodzenstwo, juz teraz mi to wisi i strzelam ludziom w morde ;) odpowiedzia o in vitro bo mam dosyc pytan typu kiedy nastepne. Moze to nasz czas i szzczerze nam zycze zeby sie udalo :)

Ostatnio poszlam na impreze i nie znam kobiety, podchodzi do mnie i mowi ze mamy synusia jak z obrazka a dlaczego nie drugie i ze nie mozemy byc tacy samolubni !!!
Wylecialam z rykiem z tej imprezy [emoji27]

reklama
Dziewczyny, mam pytanie o magnez bo na wizycie zapytalam co mam na wszelki wypadek kupic na zapas w razie jesli pojawilyby sie skurcze macicy po transferze. Co prawda ostatnio nie mialam zadnych ale musze sie ubezpieczac bo w uk mi tam nikt nie pomoze. Powiedzial zeby kupic magnez lub nospe wiec juz sie zaopatrzylam. Czy nyslicie zeby ten magnez tylko trzymac w razie w wojny czy moze asrkuracyjnie przyjmujecie? Ja mam witaminy prenatalne z jakimis malymi dawkami magnezu wiec nie wiem czy powinno sie brac dodatkowo na wszelki wypadek?
Szkoda ze nie poprosilas o recepte np na spasmoline - dziewczyny tu pisaly ze jest super, wiec ja sie juz zaopatrzylam :) moze popros przy transferze? Powiedz ze ostatnio caly czas cie bolal brzuch i bedziesz miec na wszelki wypadek gdyby faktycznie bylo cos nie tak. A magnez mozesz brac caly czas, mi polecil magne b6 3x1 :)

Dziewczyny, mam pytanie o magnez bo na wizycie zapytalam co mam na wszelki wypadek kupic na zapas w razie jesli pojawilyby sie skurcze macicy po transferze. Co prawda ostatnio nie mialam zadnych ale musze sie ubezpieczac bo w uk mi tam nikt nie pomoze. Powiedzial zeby kupic magnez lub nospe wiec juz sie zaopatrzylam. Czy nyslicie zeby ten magnez tylko trzymac w razie w wojny czy moze asrkuracyjnie przyjmujecie? Ja mam witaminy prenatalne z jakimis malymi dawkami magnezu wiec nie wiem czy powinno sie brac dodatkowo na wszelki wypadek?
Po transferze brałam magnez 3x1 do bety, czyli do 7 dpt, później 1 raz dziennie.
Nospę też brałam prewencyjnie.

A więc wczoraj o godzinie 10.02 przywitaliśmy na świecie Alicję z wagą 3200 g i wzrostem 55 cm oraz Amelie o godzinie 10.03 z wagą 3080 g i wzrostem 59 cm. To co stało się p9zniej jest nie do opisania. Tata i mama zakochani są po uszy a nasze Córcie są idealne [emoji173][emoji173][emoji173]
Nie żałuję żadnej sekundy z walki która toczyliśmy przez ostatnie lada, Dziewczynki są warte wszystkiego! Każdej łzy, każdego bólu, każdej wydanej na leczenie złotówki.
Dziewczyny uda się Wam wszystkim tylko trzeba wierzyć i walczyć do upadłego.
Pozdrawiamy [emoji173][emoji173][emoji173]
Zobacz załącznik 881541
Ogromne gratulacje. Dziewczynki są przepiękne! Dużo zdrówka!

Gosik a Ty na l4 w ciazy siedzisz czy.pracujesz?
Na l4 od pozytywnej bety ;) ja pracuje w szpitalu wiec tam nikt mi za zaangazowanie nie podziekuje a jeszcze dowala roboty nie patrzac ze jestes w ciazy bo musi byc zrobione a przeciez nikt za ciebie zapierdzielac nie bedzie. Wiec skoro zla jest na 100% to sie nawet nie zastanawialam ;)

Ostatnio poszlam na impreze i nie znam kobiety, podchodzi do mnie i mowi ze mamy synusia jak z obrazka a dlaczego nie drugie i ze nie mozemy byc tacy samolubni !!!
Wylecialam z rykiem z tej imprezy [emoji27]
Co za totalny brak taktu i wyczucia. :/
Mi też często ludzie mówili, że może czas na drugie, bla bla ale nie w aż tak podły sposób.

no ja dzis mega dol, u nas w biurze kazdego dnia sie siedzi przy innym biurku a dzisiaj mi wypadlo przy takiej mega brzuchatej! Caly dzien muzyki sluchalam i bardzo pilnie pracowalam aby nie patrzec :( Bardzo smutno mi z tym! A partnerka szefa tez w ciazy :( A mnie dzisiaj dolek podlapal!
@JoannaRak Kochana nie smutaj się :* Przyjdzie i na Ciebie czas, że to Ty będziesz siedzieć z brzuchem i uśmiechać się sama do siebie cały czas ciesząc się tym, że wygrałaś jedną z najwazniejszych walk w swoim życiu ;)

reklama
Po transferze 3x2 magnez i 3x2 nospa lub 3x1 nospa forte
A tak naprawde dawke magnezu tzn liczbe tabsow dopasowujesz do tego ile mg ma 1 tabl. Dzienna dawka magnezu to 400 mg wiec musisz przeliczyc ile to tabletek

Do góry