reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Misis, a co powinni mi spraedzac przed drugim crio w Ciechocinku? Tak pytam na wszelki wypadek zeby sie upomniej jakby co. Czy TSH trzeba powtarzac przed 2 crio jak w lutym mialam ok?
Tsh mysle ze nie zaszkodzi. Ja sie o badania nie upominalam. Raz tylko mielismy rozmowe przed 5 procedura czy by nie poszerzyć diagnostyki nasienia

reklama
Oj to długo, ja byłam na jednej wizycie w Krakowie w Artvimedzie, a teraz zapisałam się na wizytę do Katowic Gyncentrum dr Miercik (dziewczyny z forum mi go poleciły), jestem z Rzeszowa i dla mnie już wyprawa do Krakowa to pol dnia pracy, Katowice jeszcze dłużej, dalej chyba nie ma co szukać sczeszczę, jak myślisz? Jeśli zostanę w Krakowie to końcem sierpnia miałabym wizytę kwalifikacyjną i chyba od połowy września stymulacja, tak powiedział lekarz.
Tylko ciechocinek. Ja tam trafilam po macierzynstwie i provicie w ktorych mialam in vitro, leczylam sie u dr G.

Dziołchy - quwa normalnie oszaleje :hmm:- zostały mi z paczki 3 tabletki antyków ( paczka 21) brane od 1dc , a ja dostałam @ , i nie są to żadne plamienia tylko normalna @ , a brzuch i jajniki napiernicza jak nigdy :growl: - gdzie miałam rozpocząć ciagiem 2 paczkę by nie mieć miesiączki. Nosz kurza stopa. Normalnie idę po pracy do monopolowego, i dziś się napije , nie czerwonego syropu tylko białego :szok: no tak to jest , ze starymi babami :p asz by to :growl:

DZieczyny w co daje większa możliwość ciąż te leki Czy te szczepienia od Pasnika ! Czy każdy może załapać się na te szczepienia ... wiem wiem ze każdy jest innym przypadkiem ,ale czym bliżej tym bardziej mnie cykor dopada i mam 10 pytan na 1 min

DZieczyny w co daje większa możliwość ciąż te leki Czy te szczepienia od Pasnika ! Czy każdy może załapać się na te szczepienia ... wiem wiem ze każdy jest innym przypadkiem ,ale czym bliżej tym bardziej mnie cykor dopada i mam 10 pytan na 1 min

Rozumiem Cie doskonale. Tez mnie nachodza takie dziwne mysli, a transfer juz jutro. Jak wychodziłam z gabinetu naszego cudotworcy to bylam pelna nadzieji a im dalej od tej wizyty a blizej transferu to coraz większy strach, ze bede tym beznadziejnym przypadkiem...

Rozumiem Cie doskonale. Tez mnie nachodza takie dziwne mysli, a transfer juz jutro. Jak wychodziłam z gabinetu naszego cudotworcy to bylam pelna nadzieji a im dalej od tej wizyty a blizej transferu to coraz większy strach, ze bede tym beznadziejnym przypadkiem...
O matko to jedzieny ma tym samym wózku :( a powiedz mi co zalecił ci pasnik

Agonia, a widzialas moze ten artykul o kd, ostatnio okazalo sie, ze moja dalsza znajoma robi in vitro I po probie na swoich zdecydowala sie na KD no I jakos tak wyszlo, ze sie zgadalysmy. Tez wlasnie jej wyslalam ten artykul, bo wiem ze dziewczynom przynosi radosc. Jest w jez angielskim, ale w wielkim skrocie, DNA matki, ktora nosi dziecko w lonie ma wielki wplyw na ekspresje genow dziecka. Tzn ty I ja z tego samego oocytu z nasieniem tego samego faceta mialybysmy inne dzieci bo naukowcy odkryli, ze jednak mamy bardzo duzy wplyw na geny dziecka. Faktycznie genow po nas nie dziedzicza, ale pod naszym wplywem zachodzi ekspresja genow, moze dlatego czesto kobiety z kd mowia ze dzieci sa mimo wszytsko podobne do nich...pozostaje jeszcze wiele do odkrycia na tym terytorium.
Link do: Does A Gestational Carrier Have Any Genetic Influence on the Child She Carries?
Dzięki Mieciu :) Na innym forum też dziewczyna, która ma córcie z kd o tym pisała i na początku nie wierzyła, ale jak mała się urodziła to była w szoku bo jest bardzo do niej podobna. Najważniejsze, że grupa krwi się będzie zgadzać, a wolałabym by było podobne do męża. Szczególnie z charakteru:biggrin2: Zawsze mogę powiedzieć, że jest podobna do babci i dziadka jak ktoś będzie się pytał. Za to będzie nasze i kochane.:biggrin2:

Oj to długo, ja byłam na jednej wizycie w Krakowie w Artvimedzie, a teraz zapisałam się na wizytę do Katowic Gyncentrum dr Miercik (dziewczyny z forum mi go poleciły), jestem z Rzeszowa i dla mnie już wyprawa do Krakowa to pol dnia pracy, Katowice jeszcze dłużej, dalej chyba nie ma co szukać sczeszczę, jak myślisz? Jeśli zostanę w Krakowie to końcem sierpnia miałabym wizytę kwalifikacyjną i chyba od połowy września stymulacja, tak powiedział lekarz.
No tak z tym że ja mialam we wrześniu stymulacje i punkcje a w grudniu przyszly wyniki zarodkow wiec w styczniu transfer ktory mnie kopie w brzuchu :) długo trwa to niestety- te badania zarodkow. Ale warto.

reklama
O matko to jedzieny ma tym samym wózku :( a powiedz mi co zalecił ci pasnik

W cyklu poprzedzajacym crio przez pierwsze 14 dni:
1×50mg azatiopryna
1×5mg encorton
1×100mg equoral
1×ranigast

W cyklu z crio:
1×10mg encorton od 10 dc do 8 tyg ciazy
1× Heparyna 0.4 po transferze do konca ciazy plus 4 tyg po porodzie

Do góry