reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Agonia, a widzialas moze ten artykul o kd, ostatnio okazalo sie, ze moja dalsza znajoma robi in vitro I po probie na swoich zdecydowala sie na KD no I jakos tak wyszlo, ze sie zgadalysmy. Tez wlasnie jej wyslalam ten artykul, bo wiem ze dziewczynom przynosi radosc. Jest w jez angielskim, ale w wielkim skrocie, DNA matki, ktora nosi dziecko w lonie ma wielki wplyw na ekspresje genow dziecka. Tzn ty I ja z tego samego oocytu z nasieniem tego samego faceta mialybysmy inne dzieci bo naukowcy odkryli, ze jednak mamy bardzo duzy wplyw na geny dziecka. Faktycznie genow po nas nie dziedzicza, ale pod naszym wplywem zachodzi ekspresja genow, moze dlatego czesto kobiety z kd mowia ze dzieci sa mimo wszytsko podobne do nich...pozostaje jeszcze wiele do odkrycia na tym terytorium.
Link do: Does A Gestational Carrier Have Any Genetic Influence on the Child She Carries?
Dziękuję za ten artykul.
Co prawda licze ze nie bede miala koniecznosci korzystania z KD ale warto wiedziec takie rzeczy bo na pewno pomoze to w ewentualnej decyzji.

reklama
Cieszę się Twoim szczęściem oby i do mnie się los uśmiechnął w ten sposób jesteś dla mnie dowodem, że się udaje.
U mnie poroniona ciąża to też chłopak
uśmiechnie sie zobaczysz :) masz dobre amh wiec moze na jednej stymulacji sie skonczy. tylko pilnuj żeby nie wymyślili zeby zaplafniac tylko 6 komorek bo do genetycznych wszystkie powinni. Nasze szczęście to tylko kwestia wielkosci worka z pieniędzmi. A gdzie będziesz sie leczyć? tez mialam krótkie protokoły i nastaw się na czas oczekiwania na wyniki pgs... ja chyba że 2 czy 3 miesiące:D

Misis, a co powinni mi spraedzac przed drugim crio w Ciechocinku? Tak pytam na wszelki wypadek zeby sie upomniej jakby co. Czy TSH trzeba powtarzac przed 2 crio jak w lutym mialam ok?
Ja bym sobie sprawdzila tak na wszelki wypadek TSH czy sie nie rozjechalo.
Tak to cala wirusologia ale ona wazna rok albo dluzej.
Biocenoza pochwy wazna 3 miesiace
Cytologia chyba rok
Grupa krwi

Dziewczyny, gdzie najlepiej w Katowicach kupowac lutnius? Ja juz nawet nie pamietam ile placilam w aptece przy ciechocinku ale ona chyba do najtanszych nie nalezy czy sie myle?

DZieczyny w co daje większa możliwość ciąż te leki Czy te szczepienia od Pasnika ! Czy każdy może załapać się na te szczepienia ... wiem wiem ze każdy jest innym przypadkiem ,ale czym bliżej tym bardziej mnie cykor dopada i mam 10 pytan na 1 min

uśmiechnie sie zobaczysz :) masz dobre amh wiec moze na jednej stymulacji sie skonczy. tylko pilnuj żeby nie wymyślili zeby zaplafniac tylko 6 komorek bo do genetycznych wszystkie powinni. Nasze szczęście to tylko kwestia wielkosci worka z pieniędzmi. A gdzie będziesz sie leczyć? tez mialam krótkie protokoły i nastaw się na czas oczekiwania na wyniki pgs... ja chyba że 2 czy 3 miesiące:D
Oj to długo, ja byłam na jednej wizycie w Krakowie w Artvimedzie, a teraz zapisałam się na wizytę do Katowic Gyncentrum dr Miercik (dziewczyny z forum mi go poleciły), jestem z Rzeszowa i dla mnie już wyprawa do Krakowa to pol dnia pracy, Katowice jeszcze dłużej, dalej chyba nie ma co szukać sczeszczę, jak myślisz? Jeśli zostanę w Krakowie to końcem sierpnia miałabym wizytę kwalifikacyjną i chyba od połowy września stymulacja, tak powiedział lekarz.

reklama
Do góry