reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Maryanka ale ja mam juz 41, a M 42 ale zdarzalo nam sie z M okazjonalnie (np wczasy) zamienic sie obuwiem [emoji23][emoji23][emoji23] to wychodzi, ze jak mi zostana wieksze stopy po ciazy, bede miala wieksze stopy od niego??? [emoji23][emoji23][emoji23]
Ale się teraz uśmiałam z Twojego posta, aż się popłakałam. Może u Ciebie te stopy nie będą tak puchły jak u nas. Przypomniałam sobie jak moja znajoma była w ciąży w 9 miesiącu oczywiście była zima, śnieg a ta biedna w klapkach od męża w rozmiarze 43 i grubych skarpetach zapitalała po mieście bo jej się zachciało truskawkowej czekolady, mówiła że nikt nie przeszedł obok niej obojętnie była atrakcją sama w sobie:tak::D:D na pocieszenie dodam opuchlizna po porodzie jej zeszła i rozmiar buta sprzed ciąży też:-p

reklama
To jeszcze lepiej;-) już słyszałam z 10 różnych wersji;-)
Ale to znaczy ze nie ma sie co stresowac Kochana. Zapytaj w miejscu w ktorym bedziesz miec badania jak oni to organizuja i zrob tak jak Ci doradza[emoji4]
Tak naprawde najwazniejsze, zebys miala usg zrobione przez dobrego lekarza, ktory jest na liscie w tym ich stowarzyszeniu (zabijcie mnie nie pamietam skrotu, niby dopiero 6tc, a mam straszna papke z mozgu [emoji849])

Noooo baaardzo uroczo :laugh2: nawet leżenie z nogami w górze nie pomaga [emoji14] ale jeszcze troszkę :)
Nie no wiem ze to uciazliwe bardzo. Ale mowie jak tak patrze [emoji4] nawet pokazalam M ta fotke i podzielil moje zdanie [emoji4] ze stopki spuchniete ale urocze [emoji4] zdrowka Kochana [emoji9]

Na czymś musza zarabiać. Dziwi mnie to że badanie np hiv czy wzw w jednej klinice jest ważne 6 miesięcy a w innej 24 miesiące. Ja pierdziele . Zdzierstwo w biały dzień.
Masz racje. Z tym to sa jaja niezle. Dla mnie nie do wiary bylo np ze cytologia w novum wazna jest rok. Wg mnie to zdecydowanie za dlugo i prosilam o cyto tuz przed transferem, dla samej siebie

Nie no wiem ze to uciazliwe bardzo. Ale mowie jak tak patrze [emoji4] nawet pokazalam M ta fotke i podzielil moje zdanie [emoji4] ze stopki spuchniete ale urocze [emoji4] zdrowka Kochana [emoji9]
To obcy chłop mówi a moja oferma ani razu :-D dziękuję dziękuję ale nie obrazę się jak zostawia mnie po porodzie bez śladu :laugh2:

Ale to znaczy ze nie ma sie co stresowac Kochana. Zapytaj w miejscu w ktorym bedziesz miec badania jak oni to organizuja i zrob tak jak Ci doradza[emoji4]
Tak naprawde najwazniejsze, zebys miala usg zrobione przez dobrego lekarza, ktory jest na liscie w tym ich stowarzyszeniu (zabijcie mnie nie pamietam skrotu, niby dopiero 6tc, a mam straszna papke z mozgu [emoji849])
No właśnie w miejscu gdzie chodzę do ginekologa to ta moja doktor tego nie robi przyjeżdżają doktorzy z Warszawy. A jak zspytalam o test Pappa to oni tego nie robią i trzeba iść do laboratorium. No dobrze że trzeba iść tylko nie wiem w którym momencie a Pani z recepcji nie ma pojęcia;-)

Chlopkersik gdzie i jak się nazywa?
Kochana wpisz sobie dobreusg w necie. Zalozycielem jest pan docent W. wywodzacy sie z Kopernika. Ja na niego trafilam po raz pierwszy 2 lata temu (byl o nim program w TV), gdy dostali jakas prestizowa nagrode za opracowanie modelu trojwymiarowego serduszka plodu, na podstawie ktorego jego zespol szkoli innych w zakresie prenatalnej diagnostyki usg. Jak pozniej przy okazji jakiejs tam wizyty u gin w mojej miejscowosci pokazalam jej obraz z opisem (szukali mi endomendy), zrobila ogromne oczy i mowi ze widzi ze usg robione przez lekarza slawe.

reklama
Do góry