reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Do dziewczyn, ktore mialy scratching endometrium. Czy mozna wykonac zabieg przed urlopem? Obawiam sie, ze jak wykonam przed a pojde plazowac i plywac, moze jeszcze infekcje jakas zlape. O ile pamietam, to po zabiegu nie powinno sie tez wspolzyc chyba. Mam dylemat, bo od sierpnia przygotowanie do transferu a teraz pod koniec lipca wakacje. No i lipa, bo wtedy musialabym podejsc bez zabiegu a nie chcialabym i nie moge raczej przesuwac transferu wdl sytuacji z praca.

Se do sanatorium w ciąży pojechala:laugh2:
Gosiu widać brzuszek? Wez tu pozarazaj te jeszcze niezarazobe:rofl2:
Widac widac jak juz pisalam juz go nie wciagne ;) zapewne mieszanka ciazowego spozywczego i sterydowego ;)
Jutro jak wroce do domu to wrzuce zdjecie tu nie mam jak zrobic bo nie ma duzego lustra ;) zarazam zarazam
Hehe a co do sanatorium a co trzeba korzystac jak za free mam wszystkie badania to moge sobie polezec i pospacerowac w pieknym parku nad rzeka ;)

O ja. To przygody. A za bilet nie zwrócą jeżeli był kupiony taniej w necie. Bilet musi mieć cenę wyjsciowa bez rabatów za wcześniejszy zakup.

Ale to firma przewozowa nie wywiązała się z umowy (godzinne spóźnienie). Jak nie chcą zwrócić, to niech wypłacą odszkodowanie za utrudnienia w podróży.

Do dziewczyn, ktore mialy scratching endometrium. Czy mozna wykonac zabieg przed urlopem? Obawiam sie, ze jak wykonam przed a pojde plazowac i plywac, moze jeszcze infekcje jakas zlape. O ile pamietam, to po zabiegu nie powinno sie tez wspolzyc chyba. Mam dylemat, bo od sierpnia przygotowanie do transferu a teraz pod koniec lipca wakacje. No i lipa, bo wtedy musialabym podejsc bez zabiegu a nie chcialabym i nie moge raczej przesuwac transferu wdl sytuacji z praca.

Miałam taką samą sytuację. Dr powiedziała, że spokojnie mogę plażować i kąpać się, tylko musisz pamiętać, że mogą wystąpić plamienia. Tampon można ale ten najmniejszy, często zmieniać i po każdym wyjściu z wody też i nie nosić cały dzień. Mnie całe szczęście plamienia ominęło, a urlop był jednym z lepszych w moim życiu:)

Odebrałam wyniki drugiego testu PAPPA i jestem po konsultacji z genetykiem.Tym razem nikt nie mówił mi,że to źle że robiłam badanie 2 razy,że tak się nie robi,że to niepotrzebnie (bla,bla...).Gość bardzo konkretny,opanowany.Wyniki tego drugiego testu wyszły dużo lepsze,wszystkie 3 ryzyka skorygowane dużo niższe niż 1: 1000 (ZD 1:3126,ZE 1:1912,ZP 1: 8806).Tak więc odpuszczam NITFY i czekamy już ze spokojem na USG połówkowe, czyli za ok miesiąc.Uff :-) :-) :-) Pozdrawiamy cioteczki :-) :-) :-)

[emoji9][emoji9] dziekuje Wam za wsparcie, jednak w takich nerwowych sytuacjach czlowiek nie mysli racjonalnie, potrzebuje sie wlasnie pozytywnego kopa na otrzezwienie [emoji173]
A powiedzcie dobrze licze ze jestem teraz w 5tc?
19 (dpt) + 14 + 4 (wiek zarodka) = 37 = 5tc +2dni
A nie latwiej po prostu policzyc od 1ego dnia ostatniej menstruacji?

reklama
Miałam taką samą sytuację. Dr powiedziała, że spokojnie mogę plażować i kąpać się, tylko musisz pamiętać, że mogą wystąpić plamienia. Tampon można ale ten najmniejszy, często zmieniać i po każdym wyjściu z wody też i nie nosić cały dzień. Mnie całe szczęście plamienia ominęło, a urlop był jednym z lepszych w moim życiu:)
Mi zabroniono kategorycznie tamponów po screcingu , tylko wkładki , natomiast normalnie na drugi dzień wróciłam do zwykłych obowiązków :)

Do góry