reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Powiem Ci, że do tego chyba bliżej jak dalej... Oni w ogóle kuchni nie ogarniają, i to już nie chodzi o to, żeby pracować fizycznie, ale żeby chociaz pracę zorganizować. Kiedyś owszem, ale teraz jest zupełnie inny system. Jak tak dalej pójdzie to kaplica ;) Kiedyś byłam w stanie nawet na jakić czas odpuścić starania, przełożyć wizytę na zupełnie inny termin albo rano przyjść dużo wcześniej niż inni i latać jak debil z językiem na brodzie, bo po południu wizyta, więc jak to tak zostawić załogę z nieskończoną robotą... Teraz się z tego wyleczyłam. Biorę wolne, idę na urlop wtedy co mi trzeba i cześć. Teraz z rozpoczęciem stymulacji też rozpoczynam urlop, a nie tak jak w tamtym roku - dzień przed punkcją tyrka 14h... Chyba mi coś na mózg siadło!
Prawidlowo brawa dla tej Pani :)

Popatrz Kasia - tak masz na imie? Z jednej str szukamy w ciazy supli dha nie z ryb, zeby nie bylo toksyn, a z drugiej spozywamy ryby niesprawdzone [emoji6] wujka rybaka szczerze zazdroszcze [emoji4] moja mama mieszkala 10 lat na sycylii, znam takie klimaty
A z tymi sledziami sama poszukam info. Skoro mowisz ze masz znajoma technologa. Oni maja najwieksza wiedze w temacie, przynajmniej teoretycznie powinni miec [emoji6] odpytam tez moja dietetyczke

Tak, tak mam na imie :) A ty? :)
Sycylia mmm znaczy rozumiemy sie :D Bylam, piekny zakatek ziemi!
Ja tez pogadam z doktorem jak bd na wizycie :) Wiesz jak to jest, co lekarz to opinia. Kurcze az sobie serio smaka narobilam na te sledzie przez te rozmowe [emoji23]

Hej, my w drodze nad morze. Jedziemy pociągiem i jest tu lustro i zobaczyłam swój brzuch. Moja ciąża progesteronowo-spożywcza jest już zaawansowana. Jako dowód załączam zdjęcie. ;) w tle ręka mojego dziecka. ;)
@dżoasia pierdziel to. Myśl o sobie.

Ja mam problem, kiedy powiedzieć w pracy. Po serduszku już można i bez żalu spierdzielić? ;) Dzisiaj kiero wzięła mnie na dywan celem gadki ile to jest pracy bla bla. Po urlopie jej już chyba wprost powiem jak sytuacja wygląda. Zobacz załącznik 873454
Cudny ten Twoj brzusio! :D:D odpoczywaj i relaksuj sie na maxa!:*

Wlasnie a jak to jest z Encortonem przy problemach w immunologii? Jak Wam Pasikonik radzi? Kiedy sie z niego schodzi standardowo tak zeby nie zaszkodzic na rozwoj plodu? U mnie w klinice zalecaja po dodatnim tescie ciazowym, ale przy poprzedniej probie, wlasnie beta wyhamowala, gdy zaczelam odstawiac steryd i tak jakos sobie wbilam do glowy, zeby go nie odstawiac od razu. A ze Dr zapomnial o nim (przynajmniej nic mi nie mowil) gdy dzwonilam z inf o pozytywnej becie, to biore caly czas. Ale pewnie w przyszlym tyg powiedza zeby odstawiac. Dlatego tak kminie, zeby jednak sobie go zostawic dluzej, nie wiem, do 12 tc? Co sadzicie? Nie chcialabym.tez przegiac paly w druga strone. W ogole PAI1 jest wskazaniem do sterydu?
Przy problemach z immunologia Pasnik zaleca odstawianie po 12 tygodniu ciazy
Pai to nie jest wskazanie do sterydu na to masz clexan

U mnie transfer zostal odwołany :( właśnie odebrałam wyniki badan i jak nie urok to ku.. dodatnia ureoplazma, wiec zaczynamy wszystko od nowa.....
Wspolczuje, tez to cholerstwo mialam i walczylam 3 roznymi atb na 3 podejscia... Po leczeniu polecam Ci zrobic badanie DNA ureaplasmy, ono daje najdokladniejszy wynik.

szczerze mówiąc nie wiem jak sa przygotowywane, wstyd sie przyznać, ale nawet nie wiedziałam, że śledzie są surowe :laugh2:

Hahaha rozbroiłaś mnie totalnie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji173][emoji173][emoji173] Widzisz jak to czasem niewiedza jest blogoslawienstwem? [emoji4] To dlatego wiele osob nawet do ust ich nie moze wlozyc... A ja np jak bylam mała to dluuuugo nie wiedzialam ze "wątrobka" to naprawde watrobka, myslalam ze to nazwa dania, jak np gołąbki [emoji16] Od kiedy sie dowiedzialam juz nie moge jej jesc :(

reklama
Do góry