reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No i kolejny problem, dr Taszyckiej nie ma a ja jestem jeszcze głupsza po rozmowie z innym lekarzrm. Mówi żeby okres wywołać tabletkami. I teraz nie wiem czy czekać czy załatwiać lekarstwa. Dziewczynki czy przy super regularnych cyklach ( wiek 39) lepiej czekać czy kombinować.
A może napisz do Ingi smska?

Będziemy znowu podchodzić do in vitro i teraz chcielibyśmy iść do kliniki novum w Warszawie. jak dzwoniłam to powiedzieli mi że jest około 16 lekarzy, jakiego byście poleciły? jeszcze chciałam zapytać o badania immolugiczne kiedy je zrobić i kiedy powtórzyć ? :)
Dr Zamora, Dr Wojewodzki -polecam obydwoch [emoji4]

Myślałam że nie ma, ale weszłam na bazę leków i jest : Lutogen - 37 zł 30 tabletek, progesteron Besins - 47 zł 30 tabletek, cyclogest ale ten dostępne tylko w dawce 400 mg.
Ten besins faktycznie gdzieś słyszałam na forum, ale nie wiem u kogo:p
Ja biorę besins, nie podrażnia, jest miły w stosowaniu [emoji6]

reklama
Jak pierwszy raz gdzies tam wyczytalam, ze jest cos takiego jak MTHFR, to sobie od picu zrobilam homocysteine i kwas foliowy. I homocysteina wyszla niecale 10, a kwas sporo powyzej normy. Dlatego pozniej dopiero zrobilam badanie na obecnosc mutacji. A wtedy jadlam zdrowo. Wiadomo ze bez sokow z burakow[emoji6] ale szpinak i warzywa w niemalych ilosciach
eee, to odstaw te metyle, co najwyżej zostaw kwas foliowy metyl lub folian, a tak to zdrowa dieta i pewnie będzie git. Ale dopytaj jeszcze gina czy aby na pewno

Do góry