reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja też tak do 1-2godzin tolerancji... nic się nie powinno dziać.
Mnie dziś znów boli i plamię. Nie tak bardzo jak wczoraj,ale jednak. Ćpam no-spę, progesteron i leżę. Jutrzejsza beta chyba sporo wyjaśni.
Takie sytuacje mi uzmyslawiaja jak my kobiety mamy ciezej w zyciu a zarazem o ile silniejsze od facetow jestesmy...
Nie wiem jak Was ale mnie strasznie denerwuja feministki bo one chca we wszystkim facetow wyreczac i ulatwiac im juz i tak latwiejsze zycie na starcie :(
A ja wlasnie chce zeby on wiecej pracowal, pomogl mi wyjsc z samochodu gdy jestem na szpilkach i ozenil sie ze mna i czul odpowiedzialnosc, zasluzylam na to! :)
A Ty kochana trzymaj sie z calych sil i nie puszczaj [emoji173]

reklama
Teraz dopiero zobaczylam Twoj wpis [emoji16] jestem dzis zakrecona jak nie wiem [emoji4]
A tak sobie lubie wyszukiwac choroby to sie podpytuje bo na helicobaktera bym sama nie wpadla ze takie cos mozna miec i ze mozna to sprawdzac [emoji4]
A tak powaznie, zrobilam dzis powtorna bete:
Ostatnia w 12dpt byla 607 a dzis jest 1446 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Cudzie trwaj. A matka sie bedzie jakos trzymac zeby nie zwrocic kolejnej juz dzisiaj porcji sledzi [emoji23][emoji23]
Tak sie zastanawiam, czy uwazacie ze gdy bede u mojego gina we wtorek (17dpt) lub srode (18dpt) to jest opcja, zeby bylo cos widac na usg? Np pecherzyk? [emoji4] u mnie w klinice twardo stoja na stanowisku ze przy pozytywnej becie wizyta pecherzykowa ma byc 25 dpt.
U mnie w 18 dpt bylo widac pecherzyk
Piekna beta mamuska ;)

U mnie w 18 dpt bylo widac pecherzyk
Piekna beta mamuska ;)
No to moze sie uda cos zobaczyc jeszcze w tym tyg [emoji4] tylko jesli moj gin potwierdzilby pecherzyk to co bede podgladac na wizycie pecherzykowej w klinice tydzien pozniej? [emoji6] na serduszko bedzie za wczesnie. Ale to pewnie sprawdza jak sie ma pecherzyk, ile urosl i podadza zalecenia dotyczace lekow [emoji4] ahh tak bardzo sie boje tych moich marzen... oby tylko los okazal sie laskawy i nie przerwal tego cudownego snu[emoji7]

Dziewczyny a powiedzcie mi czy jak jestem 4-5 tydz w ciąży i widać pęcherzyk to.dostanę już L4 płatne na 100%? Bo się zastanawiam czy nie brać zwolnienia bo.mnie ten brzuch tak boli mocno po całym dniu w pracy że aż się boję że coś się kropkowi stanie. Wiecie coś w tym temacie L4?
Ja po serduszku dostalam.l4 ciazowe

511 to najwyższa chyba z możliwych klas. Niestety nawet najpiękniejszy zarodek nie daje gwarancji. Teraz się tym nie przejmuj, musisz myśleć pozytywnie. Trzymam kciuki
Hej. Jestem na etapie stymulacji hormonalnej ktorkim protokolem z angolista . Mam brać przez 6dni zastrzyki..czy ktoras z was miała tylko 6dni o pęcherzyki były już takie że nie trzeba było brać dłużej

Dziewczyny a powiedzcie mi czy jak jestem 4-5 tydz w ciąży i widać pęcherzyk to.dostanę już L4 płatne na 100%? Bo się zastanawiam czy nie brać zwolnienia bo.mnie ten brzuch tak boli mocno po całym dniu w pracy że aż się boję że coś się kropkowi stanie. Wiecie coś w tym temacie L4?
To zalezy od lekarza czy wystawi ci juz zla na 100% czy dopiero od serduszka. Ale jesli jestes zmeczona po calym dniu i boli cie brzuch to ja bym nawet chwilisie nie zastanawiala tylko szla na zwolnienie nawet na ye za 80%
Najwazniejsza jest teraz twoja dzidzia a nie praca

Dzięki Kochana!
No niestety znów plamię.
To głupie trochę pytanie, ale kogo zapytać, jak nie Was: jak wyglądały te Wasze "plamienia"?
Czy zdarzała Wam się normalna, czerwona krew? U mnie jest, nie ma tego dużo, nie zapaskudzilam całej podpaski, ale ta czerwień mnie przeraża, to nie są brazowe brudzenia... i do tego te bóle :/
U mnie bylo właśnie na czerwono. Nie mialam skurczy. Jak jest plamienie brazoww to jest to juz stara krew. Plamilam chyba do 7tc, pierwszy raz chyba 20dpt

reklama
Do góry