reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A to sie bierze tak dokladnie co do godziny? Kurde bo ja cale zycie bralam po prostu 3 razy dziennie, po sniadaniu, obiedzie i przed snem... Ale o przeroznych porach :(
Ja też tak do 1-2godzin tolerancji... nic się nie powinno dziać.
Mnie dziś znów boli i plamię. Nie tak bardzo jak wczoraj,ale jednak. Ćpam no-spę, progesteron i leżę. Jutrzejsza beta chyba sporo wyjaśni.

reklama
Kochana, jestes bardzo dzielna. Po tym wszystkim co przeszłas masz prawo sie stresować. Praca jak praca, mozesz dotac dyplom pracownika roku i uscisk reki szefa ale to nic nie znaczy. Musisz dbac o siebie, tym bardziej że jesteś w dwupaku :-) :)
Dzięki za te słowa! Ja mam chyba trochę do przepracowania w głowie, bo do tej pory mocno bagatelizowałam swoje starania. Problem był po stronie męża, więc myślałam, że jak przyjdzie juz co do czego to w końcu się uda... A tu same kłody pod nogi. Ja nieraz po nocce w pracy szybki prysznic i 150 km na punkcję jechałam. Nigdy nie brałam zwolnień. A teraz czuję że.ktos mi "motorek" wyłaczyłni jestem bezsilna.

Rozpatrywanie takiej sytuacji w kategoriach koniecznoscia bycia dzielna jest jak nabardziej bledne Kochana! Zastanow sie przez co juz przeszlas starajac sie o dziecko i sprobuj jeszcze raz powiedziec ze nie jeates dzielna!
Zycze z calego serducha zeby bylo juz tylko dobrze [emoji173][emoji173] najwazniejsze ze juz nie krwawisz. Dawaj jutro znac co z beta i usg[emoji9][emoji9]
Dzięki Kochana!
No niestety znów plamię.
To głupie trochę pytanie, ale kogo zapytać, jak nie Was: jak wyglądały te Wasze "plamienia"?
Czy zdarzała Wam się normalna, czerwona krew? U mnie jest, nie ma tego dużo, nie zapaskudzilam całej podpaski, ale ta czerwień mnie przeraża, to nie są brazowe brudzenia... i do tego te bóle :/

Trzymam mocno!!
Kochane mam już wyniki pappa, są dobre. Ryzyko zd ze względu na wiek było 1:297, po usg 1:1526, a skorygowane ( wiek,usg, badania beta i pappa) to już tylko około 1:3000. Trisomie 13 i 18 to 1:10000 i mniej niż 1:20000. Wczoraj wg om zaczęłam drugi trymestr,ale wg usg jesteśmy 10 dni do przodu. Termin porodu 27.12, oby lekarze i położne nie popili w święta.;):)
Super :-) :-) :-) Możesz odetchnąć i cieszyć się nudną ciążą do końca.Gdzie planujesz rodzić? Mamy juz termkn na koniec grudnia,więc może spotkamy się na porodówce :-) Ale byłyby jaja :-) :-) :-)
U nas jeszcze trochę stresu,bo ryzyko skorygowane ZE 1:528 i pewnie będziemy robić jeszcze dodatkowe badania,bo mi to nie daje spokoju.

Teraz dopiero zobaczylam Twoj wpis [emoji16] jestem dzis zakrecona jak nie wiem [emoji4]
A tak sobie lubie wyszukiwac choroby to sie podpytuje bo na helicobaktera bym sama nie wpadla ze takie cos mozna miec i ze mozna to sprawdzac [emoji4]
A tak powaznie, zrobilam dzis powtorna bete:
Ostatnia w 12dpt byla 607 a dzis jest 1446 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Cudzie trwaj. A matka sie bedzie jakos trzymac zeby nie zwrocic kolejnej juz dzisiaj porcji sledzi [emoji23][emoji23]
Tak sie zastanawiam, czy uwazacie ze gdy bede u mojego gina we wtorek (17dpt) lub srode (18dpt) to jest opcja, zeby bylo cos widac na usg? Np pecherzyk? [emoji4] u mnie w klinice twardo stoja na stanowisku ze przy pozytywnej becie wizyta pecherzykowa ma byc 25 dpt.
Będzie pecherzyk :-) już masz prawie 1500 więc wg mnje będzie widać na bank :-)

no ale jak lutinusa bierzesz 6tabl dziennie to opakowanie wystarcza ci na 3 dni więc na tydzień potrzebujesz ponad 2 opakowania (220zł) a crinone 2x1 masz na 7,5 dnia i dajesz 210 ;) a powiem Ci że aplikacja crinona o niebo wygodniejsza jest, masz jednorazowe aplikatory i możesz gdziekolwiek wygodnie sobie zaaplikować, a ten aplikator od lutinusa zawsze wyparzałam, trza było się z tym bawić itp (paluchem nie wsadzałam tych tabsów)
Kurde czemu my jak normalne kobiety nie możemy mieć Luteiny za 20 zl dopochwowo Adamedu...dr g twierdzi że jest tam smoła lol:)

reklama
Kurde czemu my jak normalne kobiety nie możemy mieć Luteiny za 20 zl dopochwowo Adamedu...dr g twierdzi że jest tam smoła lol:)
Ja po zwykłej luteinie mialam takie podrażnienia ze myślałam że oszaleje, dla mnie komfort przy stosowaniu crinone wart byl swej ceny aczkolwiek uwazam ze powinien byc rowniez refundowany ale taki mamy kraj;)

Do góry