reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Mieciu85 z tego co kiedys czytalam byly badania ktore pokazywaly ze endometrioza najbardziej uposledza komorki jajowe przez co gorzej sie zapladniaja i implantuja.
Ale jak kobietom chorym na endomende podali zarodki z KD to odsetek implantacji byl taki jak u zdrowych.
Zbadaj sobie ca125 miedzy 10 a 20dc. Ono moze posrednio wskazywac na endometrioze. Ja mialam ogniska usuwane w marcu2017 ale juz na pewno czesciowo odrosly bo gin mowila ze czuc pod palcami.

@dżoasia a to niech @ nie przychodzi!! A co do G no to ostrzegalysmy ze jest specyficzny. ;) mnie tez na poczatku tak traktowal ze chcial mi tylko wypisac recepte a jak mialam duzo pytan to wygladal na poirytowanego. Teraz juz jest lepiej i mnie kojarzy [emoji14]

reklama
Zobacz załącznik 871801
Macie jakiś sprawdzony suplement który zawiera tylko zalecane składniki ?
Ehh temat rzeka, wlasnie z moim M na ten temat teraz rozmawialam. Jesli nie masz mutacji mthfr, to znajdziesz cos na rynku. Ale malo ktory preparat ma w skladzie zarowno dha, jod, zelazo, foliany oraz wit. D i to w zalecanych przez PTG dawkach.
A przy obecnej mutacji w ogole kaplica, bo jest problem z samymi metylami, ktore w przypadku takim jak ja sa niezbedne, normalnie cyrk na kolkach. Moj M twierdzi, ze jak kobiety zachodza w naturalne ciaze, to biora cokolwiek dostepnego na rynku, albo i w ogole nic nie biora, a rodza zdrowe dzieci. A ja jestem przebadana na osma strone, aktualnie szukam rekomendacji WHO, wciaz analizuje sklady preparatow, sprawdzam, czytam, a wg M powinnam sie nie przejmowac az tak witaminami w ciazy [emoji6] to sie nazywa wsparcie meza [emoji23]

Ehh temat rzeka, wlasnie z moim M na ten temat teraz rozmawialam. Jesli nie masz mutacji mthfr, to znajdziesz cos na rynku. Ale malo ktory preparat ma w skladzie zarowno dha, jod, zelazo, foliany oraz wit. D i to w zalecanych przez PTG dawkach.
A przy obecnej mutacji w ogole kaplica, bo jest problem z samymi metylami, ktore w przypadku takim jak ja sa niezbedne, normalnie cyrk na kolkach. Moj M twierdzi, ze jak kobiety zachodza w naturalne ciaze, to biora cokolwiek dostepnego na rynku, albo i w ogole nic nie biora, a rodza zdrowe dzieci. A ja jestem przebadana na osma strone, aktualnie szukam rekomendacji WHO, wciaz analizuje sklady preparatow, sprawdzam, czytam, a wg M powinnam sie nie przejmowac az tak witaminami w ciazy [emoji6] to sie nazywa wsparcie meza [emoji23]
Evital Pregnal ma sam metyl. Jezeli innych rzeczy ma za malo zawsze sobie mozba dolozyc osobno :)
Chociaz ja mam mthfr w wersji hetero, oczywiście sie tym 'zachlysnelam', tylko metyle a tu duuupa blada. Homocysteina nie spada. Wiec dr Pasikonik zalecil az 5mg zwyklego kwasu i do tego metyle (nie biore codziennie tych 5mg bo to strasznie duzo jak jeszcze metyle mam dokladac). No ale suma sumarum dr Pasikonik mowil ze jak syntetyk jest mieszany z metylem to mimo mutacji mthfr sie nie odklada w organizmie w jakis toksyczny sposob.
A Twoj M ma troche racji. Polowa spoleczenstwa ma mthfr i babko biora femibiony albo zwykle kwasy i rodza dzieci zdrowe :) takze ja teraz troche przystopowalam z kultem metyli i mieszam. Zbadam za tydzień homocysteine i zobacze co za miks przyrzadzilam ;)

Evital Pregnal ma sam metyl. Jezeli innych rzeczy ma za malo zawsze sobie mozba dolozyc osobno :)
Chociaz ja mam mthfr w wersji hetero, oczywiście sie tym 'zachlysnelam', tylko metyle a tu duuupa blada. Homocysteina nie spada. Wiec dr Pasikonik zalecil az 5mg zwyklego kwasu i do tego metyle (nie biore codziennie tych 5mg bo to strasznie duzo jak jeszcze metyle mam dokladac). No ale suma sumarum dr Pasikonik mowil ze jak syntetyk jest mieszany z metylem to mimo mutacji mthfr sie nie odklada w organizmie w jakis toksyczny sposob.
A Twoj M ma troche racji. Polowa spoleczenstwa ma mthfr i babko biora femibiony albo zwykle kwasy i rodza dzieci zdrowe :) takze ja teraz troche przystopowalam z kultem metyli i mieszam. Zbadam za tydzień homocysteine i zobacze co za miks przyrzadzilam ;)

Macie taka wiedzę albo inaczej rozeznanie w temacie ze ukłony :)

Kurcia, wiem ze M ma racje i Ty tez. Jestem przeciniczka brania czegokolwiek na wlasna reke, szukania w necie teorii spiskowych itd. Wiedza medyczna to dla mnie swietosc. Dlatego bralam to co mi zalecil moj gin-mega madry czlowiek ze Szpitala Uniwersyteckiego, tj. Prenatal Uno z mieszanym foliowym, myslac ze bedzie git, ale z 7 homocysteina skoczyla na ponad 10. No i sie wystraszylam ze to niebezpiecznie wysoko jak na ciaze [emoji52] Jak pokazalam wyniki ginowi to stwierdzil zebym w takim razie brala same metyle. I badz tu madrym

reklama
Do góry