reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mi sie wydaje ze ok 10 dni czekalam. Ale nic nie boj. Ja już mialam "przeterminowany" wynik i w sobote na podgladzie zrobiłam u nich cytologie a w czwartek byla punkcja
Wiem, że to niby mogę donieść potem, ale po co się stresować, jak mogliby mi wrzucić wynik i miałabym już odfajkowane. A ciekawa jestem, bo w tamtym roku mi wyszła 2 grupa, a od tamtego czasu jednak połknęłam trochę leków i gmerane też tam było, do tego poronienia itp, wiec wolałabym mieć spokój.

reklama
Witam.Jestem tu nowa i dość...przerażona.Po latach starań o dziecko postanowiliśmy z mężem zdecydować się na in vitro. Nasienie męża jest bardzo słabe,ja mam niedrozny jajowod...szanse bez IV mamy 2%
W połowie lipca mamy mieć pierwsze podejście w klinice Angelius w Katowicach.
Tydzień później planujemy wyjazd na wakacje-domek nad jeziorem,cisza i spokoj tyle ze 5 godzin jazdy samochodem (jako pasazer). Lekarz odradza podroz i sugeruje lezenie w łóżku do upadłego. Czy to nie przesada? Czy Wasi lekarze tez zakazują podróży lub jakiejkolwiek aktywnosci?
Witaj! Jak dla mnie trochę przesada. Leżeć możesz i w domku nad jeziorem, na tym etapie nie masz na nic wpływu tak naprawdę. Tylko będziesz musiała gdzieś betę zrobić :)

Dziewczyny a pamiętacie ile się czeka na wynik z cytologii?
Bo robilam w zeszły czwartek i jeszcze nie mam wyniku, a jutro wizyta :/
Ja ostatnio czekalam ponad dwa tygodnie. A pozniej okazalo sie, ze Novum nie robi u siebie cyto lecz przesyla probki do badan do Diagnostyki. Moglam to ogarnac na miejscu, pewnie cena bylaby polowe nizsza a i wynik szybciej

reklama
Ok to tak zrobie najwyzej :) tylko zeby nie sprawdzili w kartotece, ze w ogole nie mialam tego leku jesli mi dr M nie wypisze. No nic bede sie martwic pozniej. A czy lekarz kazal wan robic progesteron po transferze bo mi dr M nic nie wspominal jedynie ze bete, bo jak widze, ze macie zwiekszana dawke progesteronu to rozumiem, ze badalyscie I byl za niski? Ja tak od siebie sprawdzialm ten progesteron inaczej bym nawet nie wiedziala, ze niski byl, a jak czesto wam zalecano kontrolowac progesteron zebym wiedziala juz na nastepny transfer? :)

W GC nie badają progesteronu. Uważają, że jak nie ma plamień to jest ok. Ja też zbadałam sama od siebie (bo tu wszystkie dziewczyny badały :p ). Po wprowadzeniu prolutexu badała chyba jeszcze raz. Jak doszło do 16 to odpuściłam.

Do góry