reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mi sie wydaje ze ok 10 dni czekalam. Ale nic nie boj. Ja już mialam "przeterminowany" wynik i w sobote na podgladzie zrobiłam u nich cytologie a w czwartek byla punkcja
Wiem, że to niby mogę donieść potem, ale po co się stresować, jak mogliby mi wrzucić wynik i miałabym już odfajkowane. A ciekawa jestem, bo w tamtym roku mi wyszła 2 grupa, a od tamtego czasu jednak połknęłam trochę leków i gmerane też tam było, do tego poronienia itp, wiec wolałabym mieć spokój.

reklama
Witam.Jestem tu nowa i dość...przerażona.Po latach starań o dziecko postanowiliśmy z mężem zdecydować się na in vitro. Nasienie męża jest bardzo słabe,ja mam niedrozny jajowod...szanse bez IV mamy 2%
W połowie lipca mamy mieć pierwsze podejście w klinice Angelius w Katowicach.
Tydzień później planujemy wyjazd na wakacje-domek nad jeziorem,cisza i spokoj tyle ze 5 godzin jazdy samochodem (jako pasazer). Lekarz odradza podroz i sugeruje lezenie w łóżku do upadłego. Czy to nie przesada? Czy Wasi lekarze tez zakazują podróży lub jakiejkolwiek aktywnosci?
Witaj! Jak dla mnie trochę przesada. Leżeć możesz i w domku nad jeziorem, na tym etapie nie masz na nic wpływu tak naprawdę. Tylko będziesz musiała gdzieś betę zrobić :)

Dziewczyny a pamiętacie ile się czeka na wynik z cytologii?
Bo robilam w zeszły czwartek i jeszcze nie mam wyniku, a jutro wizyta :/
Ja ostatnio czekalam ponad dwa tygodnie. A pozniej okazalo sie, ze Novum nie robi u siebie cyto lecz przesyla probki do badan do Diagnostyki. Moglam to ogarnac na miejscu, pewnie cena bylaby polowe nizsza a i wynik szybciej

reklama
Ok to tak zrobie najwyzej :) tylko zeby nie sprawdzili w kartotece, ze w ogole nie mialam tego leku jesli mi dr M nie wypisze. No nic bede sie martwic pozniej. A czy lekarz kazal wan robic progesteron po transferze bo mi dr M nic nie wspominal jedynie ze bete, bo jak widze, ze macie zwiekszana dawke progesteronu to rozumiem, ze badalyscie I byl za niski? Ja tak od siebie sprawdzialm ten progesteron inaczej bym nawet nie wiedziala, ze niski byl, a jak czesto wam zalecano kontrolowac progesteron zebym wiedziala juz na nastepny transfer? :)

W GC nie badają progesteronu. Uważają, że jak nie ma plamień to jest ok. Ja też zbadałam sama od siebie (bo tu wszystkie dziewczyny badały :p ). Po wprowadzeniu prolutexu badała chyba jeszcze raz. Jak doszło do 16 to odpuściłam.

Do góry