reklama
Aduś16
Fanka BB :)
dziewczyny a myslicie ze warto brac antyki przed wyn=ciszaniem przed dlugim protokolem? boje sie ze jak nie bede ich brala to bedą mi sie 'marnowac' moje komóreczki ... AMH 1.4 w lutym... 2 lekarzy powiedzialo ze tym sie nie martwic.. a wy jak robicie?
anna.kotecka
Zaciekawiona BB
Dzięki dziewczyny za dobre słowo łatwe to wszystko nie jest, więc uśmiechem sie do Was zaglądam na forum codziennie, więc będę sie odzywać. Buziaki
Hej babeczki o poranku. Ja mam kryzys. nie mogę się zmusić, żeby rano wstać do pracy. Na siłę mąż mnie wyciąga z łóżka. Gdyby nie pęcherz, to chyba bym nie wstawała. Chodzę spać o 21 a o 6 wstać nie mogę!!
Anna witaj. To było Twoje pierwsze podejście do ivf? Ja na lekach się nie znam bo miałam jedno podejście ale nie miałam nic podawane na rozrzedzenie krwi. Chyba, że podali mi jak jeszcze spałam. Potem tylko dostałam glukozę w kroplówce i zastrzyk przeciwbólowy.
Wiem, że niektórzy mogą się ze mną nie zgodzić ale ja bym nie brała leków na własną rękę. Lepiej uważać.
Anna witaj. To było Twoje pierwsze podejście do ivf? Ja na lekach się nie znam bo miałam jedno podejście ale nie miałam nic podawane na rozrzedzenie krwi. Chyba, że podali mi jak jeszcze spałam. Potem tylko dostałam glukozę w kroplówce i zastrzyk przeciwbólowy.
Wiem, że niektórzy mogą się ze mną nie zgodzić ale ja bym nie brała leków na własną rękę. Lepiej uważać.
lilonka
Smerfikowa mama
Anna - ja też miałam wątpliwości, bo po transferze dostałam tylko duphaston i luteinę. Przegrzebałam internet i postanowiłam zaufać lekarzowi. W końcu on wie co robi.
Krolowa fal - ja do tej pory kładę się spać o 21 :-)
Krolowa fal - ja do tej pory kładę się spać o 21 :-)
kamilka253
Zaciekawiona BB
Hej dzien Dobry Krolowa Fal I lilonka mnie tez normalnie padam o 21 a rano ciezko wstac Ja teraz w prawdzie na zwolnieniu ale jak szlam do pracy to ubieralam sie z zamkniętymi oczami dzis mam wizyte pierwsza z usg o 10:00 i chyba z wrazenia spac nie moge ja po transferze dostałam encorton na 10 dni clexane zastrzyki tez na 10 dni a duphaston i luteine to biorę cały czas
Kamilka to trzymam kciuki za wizytę. Ja swoją mam jutro na 16.40 i już się doczekać nie mogę. A ty w którym jesteś tygodniu/dniu po transferze? No i idziesz bo chcesz już czy dlatego, że Ci kazali? Bo mi kazali przyjechać do siebie do gd na samo usg. Na szczęście mój lekarz z nimi współpracuje więc nie muszę brać urlopu i jechać 200km w jedną stronę...
reklama
Jeśli chodzi o leki, to ja biorę acard od dnia stymulacji, później była mała przerwa w czasie kiedy miałam punkcję a następnie powrót do acardu. Oprócz tego biorę wiele innych leków - clexan, luteina, encorton, witaminy, kwas foliowy. Wcześniej jeszcze estrofem. Moja lekarka twierdzi, że leki te są przepisywane przez klinike kobietą od wielu lat i wszystkie dzieci jak dotąd rodziły się zdrowe. U mnie wystepuje ryzyko wczesnych poronień więc korzyśc z przyjmowanych leków jest oczywista. Oczywiście mam obawy, bo to jest jednak lek, ale musze ufać lekarzom.
Podziel się: