reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
dzięki Wam dziewuszki za wszystko, że jesteśmy razem:tak:aduś napewno napiszę do Ciebie. Mnie też kierowali do immunologa. W związku z tym, że u mnie też dochodziło "po inseminacjach' do implantacji a potem...klapa dostałam skierowanie do łodzi na jakieś tam zastrzyki immunologiczne,z krwi męża noi jak tam zadzwoniłam, to było jeszcze jak między NAMI-ja i mąz było ok. dowiedziałam się że taka "kuracja"trwa ok. pół roku koszt ok.6 tys.zł i po tych zastrzykach ewentualnie in vitro, ale te zastrzyki są "ważne" tylko pół roku i jakby coś w przeciągu tego pół roku nie wyszło, znów potrzebna byłaby kuracja.....trzeba być milionerem:no:jak byłam u lekarza po tym in vitro-KLAPA to mu powiedziałam, że jeśli z zastrzyków rezygnujemy, bo i tak jakby wydał 6 tys. na zastrzyki, potem kilka klocków na in vitro, znów się nie zapłodnią, to zastrzyki znów nieważne i trzeba by znowu w kółko brać kasiore-lepiej w ślepo do in vitro podejść jak juz się kasę zdobędzie-chyba trzeba by skok jaki bank zrobić by mieć na to finanse noi cierpliwość, która w nas juz się skończyła.
acha i zapomniałam napisać mam wynik AMH norma min.1,4, a ja mam 1,3 to teraz mnie zastanawia dlaczego lekarz mówił, ze moje zarodki nie zapłodniły się bo mam niby stare komóry:szok:.

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki z tym acardem (aspiryna 75mg) jes tak ze nie wolno jej lykac w tym samym czasie co kwas foliowy bo sie nie lubia i kwas folowy wtedy nie dziala. takze najlepiej jedna tabletke brac rano a druga wieczorkiem.
A z orzechami to warto podjadac orzechy nerkowca boagte w selen (ja dodatkowo lykalm selenik po transferze). Ale z tymi orzechami trzeba uwazac i kupowac tylko te dobrej jakisci i juz wyluskane bo lupiki sa nosnikam i plesni. Ja przez pierwszych 10 dni po trandferze lykalam nospe na rozluznienie (chociaz na ten temat zdania sa rozne)

ania - ja nie mam pojecia. Mi zalecono lykac aspiryne juz miesiac pezed. Ale skoro lyka sie ja do 12 tyg ciazy to jezeli zaczniesz teraz to moim skromnym zdaniem nie zaszkodzi. Dziewczynki co myslicie na ten temat

Ja miałam acard tylko po inseminacjach, no bo i po in vitro nie było po co brać:no:, acard rozrzedza krew, co z jednej strony może spowodawać plamienia, bo pochodnych polopiryny nie powinno brać się w ciąży szczególnie na początku-nawet chyba w ulotce pisze, ale z drugiej strony pomaga bardzo w ukrwieniu macicy co i powoduje większy przepływ krwi między matką a płodem-na każdej wizycie o wszystko pytałam lekarza, ja brałam 2 razy po pół tabletki, by było rozłożone w czasie, a nie odrazu uderzająca dawka

Ostatnia edycja:
I zawsze u nas po dawali by nie była za rzadka krew do punkcji by zapobiec ewentualnemu krwawieniu
Póki co zmywam się, odezwę się jak tylko będę mieć dostęp do kompa:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry