reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny mam wynik i ostatnio 12dpt było 1557 dziś beta 9811. Znalazłam jakiś kalkulator i pokazał mi przyrost poniżej normy :( ale co mnie najbardziej martwi to spadek progesteronu do 11,41! Niby norma jest od 11 ale ... co myślicie? Wydaje się że beta sama w sobie piękna nie wiem co mam myśleć, wynik mnie zaniepokoil zamiast uspokoić, czekam na odpowiedz Doktorka. ..
Kochana beta po 6 tys zwalnia. Mi tez kalkulator krzyczal ze za malo a bylo wszystko ok. Co di progesteronu to on jest wytwarzany skokowo ale ja bym dorzucila jakis duphaston

Dziś 17 dpt progesteron biare ciągle 3 razy Luteina i dupek ostatnio był ponad 15 a teraz mega spadł. Licząc tygodnie ciąży skoro transfer miałam 4 czerwca 5-dniowek to jestem w 5 tygodniu prawda? To ta betę mam powyżej norm 5 tygodnia. Jak nie urok... oszaleje
A duohastonu ile bierzesz dziennie. Powiem Ci ze roznie liczą ta ciaze, mi wg pierwszego dnia ostatnieh miesiaczki i to zgadza sie z data porodu wg 1 badan prebatalnych gdyz ona jest najbardziej wiazaca i jest taka sama liczac wg poerwszego ddnia ostatniej miesiaczki i wg usg

Jutro mama zaczyna 1 chemioterapie niby lekarze mówią że mi nic nie grozi jak przy niej będę byle bym nie miala styczności z wymiarami,moczem i kalem. Słyszeliście coś może czy mozna być przy takiej chorej osobie czy nie ? Bo mam już jazdy
trzymaj się kochana i raczej nie siedź przy mamie cały czas.. jednak to może mieć znaczenie

Dziś 17 dpt progesteron biare ciągle 3 razy Luteina i dupek ostatnio był ponad 15 a teraz mega spadł. Licząc tygodnie ciąży skoro transfer miałam 4 czerwca 5-dniowek to jestem w 5 tygodniu prawda? To ta betę mam powyżej norm 5 tygodnia. Jak nie urok... oszaleje

Dlatego wiele razy pisałyśmy na forum, że na tym etapie się bety nie sprawdza!!!, bo wtedy nie rośnie już tak dynamicznie i wszystkie kalkulatory pokazują "przyrost poniżej normy" i tylko się człowiek niepotrzebnie stresuje. Na tym etapie wyznacznikiem rozwoju ciąży jest usg.
A progesteron jest wytwarzany skokowo, dlatego masz takie wachania. Nie jest on u Ciebie wysoki, ale też nie jest źle. No i duphaston nie wychodzi w badaniach z krwi, więc napewno masz więcej progesteronu niż te 11:)
Zluzuj gacie młoda;), wszystko jest ok:)

A duohastonu ile bierzesz dziennie. Powiem Ci ze roznie liczą ta ciaze, mi wg pierwszego dnia ostatnieh miesiaczki i to zgadza sie z data porodu wg 1 badan prebatalnych gdyz ona jest najbardziej wiazaca i jest taka sama liczac wg poerwszego ddnia ostatniej miesiaczki i wg usg
Tez 3 razy dziennie. Wiec w takim razie czekam co Doktorek napisze :)

Mi OM i 1prenatalne się rozjechały o 4 dni:D
A OM i 2 prenatalne o 8 dni.

Dlatego wiele razy pisałyśmy na forum, że na tym etapie się bety nie sprawdza!!!, bo wtedy nie rośnie już tak dynamicznie i wszystkie kalkulatory pokazują "przyrost poniżej normy" i tylko się człowiek niepotrzebnie stresuje. Na tym etapie wyznacznikiem rozwoju ciąży jest usg.
A progesteron jest wytwarzany skokowo, dlatego masz takie wachania. Nie jest on u Ciebie wysoki, ale też nie jest źle. No i duphaston nie wychodzi w badaniach z krwi, więc napewno masz więcej progesteronu niż te 11:)
Zluzuj gacie młoda;), wszystko jest ok:)
No robiłam grzecznie wg zalecen Doktorka nie z własnego widzimisię ;)

reklama
Do góry