reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Justin87 ten sikacz jakis dziwny, cos im kreska nie wyszla, ma byc dobrze!! :*

@Margit2018 chyba zartujesz! Wszystkim tu nagadujesz do rozumu, ze nie ma co czasu tracic a ty co? Kochana jazda do kliniki, bierz te zarodki, nikt ich za ciebie nie urodzi. Strach ma tylko wielkie oczy. :*

@koliber091987 tylko bez sikaczy!

@myszkakiszka bezpiecznego przelotu:D

Powodzenia komu trzeba :*

Ja dzis pierwszy dzien powszedni na L4, mam wypozyczonych kilka ksiazek, zeby sie nie nudzic, ale czuje ze wiecej to bedzie spania niz czytania [emoji6]
Zycze Wam wszystkim milego dnia [emoji8] i trzymam kciuki za kazda z osobna [emoji173]
Wypoczywaj, to nasz czas :) ja za chwilkę jadę do kliniki po przedluzenie L4, bo mam taki brzucho od tych sterydow, że nawet pytać by nie musieli czy jestem w ciąży :) a to za szybko żeby potwierdzać.

Hej Dziewczyny, jadę na betę dzisiaj ale bez wiary. Zrobiłam test i jakiś bladzioch wyszedł, więc pewnie biochemiczna i już po balu. Chyba że test zepsuty, bo jakiś taki rozlany, jednak wątpię w tę opcję. Jeśli to biochemiczna, to po prostu umrę. [emoji22][emoji22][emoji22]Zobacz załącznik 868314
Weź na cito żebyś nie umarła z nerwów, wszystkie trzymamy kciuki i czekamy na info!

Yyyhy doktor R :) a zadowolona bylaś?jakies efekty?
Byłam pewna jak opisałaś jak mówi o podchodzeniu bez prg ze to on zanim napisalas miasto i klinikę ;)

Ładna stymulacja, miałam 5 pięknych blastek. Z czego 4 zdrowe bo badaliśmy zarodki. 4 transfery się niestety nie powiodły. No ale na to nie ma gwarancji. Transfery robi technicznie bardzo dobrze, starac sie starał. Wiedzę uważam ze ma i dało się podyskutować. Cykle naturalne prowadzi tak ze mi to odpowiada, możesz się czuc bezpiecznie bo tak zleca monitoringi i hormony ze ani nie jest tego za duzo żeby nie przepłacać a bardzo bezpiecznie jeśli idzie o dokładne określenie owulacji. W Novum maja inny sposób, nie patrzą na hormony, bywało ze mi cykle przegapili. Potem sobie robiłam sama hormony i sprawdzałam na platformie stworzonej przed doktora R. E-ovulacja. Ręka na pulsie ;)

Ale myśle ze jest trzepnięty jeśli chodzi o to podejście naturalistyczne i podchodzenie do crio na naturalnym cyklu bez progesteronu dodatkowego, taki jego konik chyba. Ok. u wielu to zadziała ale są osoby którym progesteron zwiększy szanse. Poza tym trochę zakręcony i trzeba go trochę pilnować żeby nie pomieszał czegoś. A papiery... oj, on nie lubi papierologii, tez sama pilnuj czy wszystko dostajesz i czy wpisał co trzeba a nie co szybciej się wpisuje. Z kolei bardzo dobry kontakt z lekarzem. Odpowiada na pytania na mailu szybko, jest w klinice codziennie i zawsze przyjmie na chwile jak masz pytanie nie cierpiące zwłoki. Zawsze możesz tez prosić o chwile rozmowy z embriologami jak masz jakieś wątpliwości.

Generalnie odeszłam do Novum przez zmęczenie materiału można by powiedzieć, chcialam sprobowac innej kliniki a na niego byłam zła bo było duże nieporozumienie komunikacyjne przy ostatnim transferze. Teraz z perspektywy myśle ze w tamtej klinice a jedne rzeczy były lepsze inne gorsze. R. lubię mimo wszystko.

Który to będzie twój transfer?

@Justin87 ten sikacz jakis dziwny, cos im kreska nie wyszla, ma byc dobrze!! :*

@Margit2018 chyba zartujesz! Wszystkim tu nagadujesz do rozumu, ze nie ma co czasu tracic a ty co? Kochana jazda do kliniki, bierz te zarodki, nikt ich za ciebie nie urodzi. Strach ma tylko wielkie oczy. :*

@koliber091987 tylko bez sikaczy!

@myszkakiszka bezpiecznego przelotu:D

Powodzenia komu trzeba :*
Ddżoasia dobrze prawisz! I dzięki za pamięć!
Hej Dziewczyny, jadę na betę dzisiaj ale bez wiary. Zrobiłam test i jakiś bladzioch wyszedł, więc pewnie biochemiczna i już po balu. Chyba że test zepsuty, bo jakiś taki rozlany, jednak wątpię w tę opcję. Jeśli to biochemiczna, to po prostu umrę. [emoji22][emoji22][emoji22]Zobacz załącznik 868314
Justin ten test jakis felerny!trzymam kciuki musi byc dobrze w koncu!!!jestem z Tobą kochana!poza tym sikańce są to d*** ,sama wiesz!po becie będziemy gdybać!no sio sio na betę i czekamy na wynik!

Ostatnia edycja:
Byłam pewna jak opisałaś jak mówi o podchodzeniu bez prg ze to on zanim napisalas miasto i klinikę ;)

Ładna stymulacja, miałam 5 pięknych blastek. Z czego 4 zdrowe bo badaliśmy zarodki. 4 transfery się niestety nie powiodły. No ale na to nie ma gwarancji. Transfery robi technicznie bardzo dobrze, starac sie starał. Wiedzę uważam ze ma i dało się podyskutować. Cykle naturalne prowadzi tak ze mi to odpowiada, możesz się czuc bezpiecznie bo tak zleca monitoringi i hormony ze ani nie jest tego za duzo żeby nie przepłacać a bardzo bezpiecznie jeśli idzie o dokładne określenie owulacji. W Novum maja inny sposób, nie patrzą na hormony, bywało ze mi cykle przegapili. Potem sobie robiłam sama hormony i sprawdzałam na platformie stworzonej przed doktora R. E-ovulacja. Ręka na pulsie ;)

Ale myśle ze jest trzepnięty jeśli chodzi o to podejście naturalistyczne i podchodzenie do crio na naturalnym cyklu bez progesteronu dodatkowego, taki jego konik chyba. Ok. u wielu to zadziała ale są osoby którym progesteron zwiększy szanse. Poza tym trochę zakręcony i trzeba go trochę pilnować żeby nie pomieszał czegoś. A papiery... oj, on nie lubi papierologii, tez sama pilnuj czy wszystko dostajesz i czy wpisał co trzeba a nie co szybciej się wpisuje. Z kolei bardzo dobry kontakt z lekarzem. Odpowiada na pytania na mailu szybko, jest w klinice codziennie i zawsze przyjmie na chwile jak masz pytanie nie cierpiące zwłoki. Zawsze możesz tez prosić o chwile rozmowy z embriologami jak masz jakieś wątpliwości.

Generalnie odeszłam do Novum przez zmęczenie materiału można by powiedzieć, chcialam sprobowac innej kliniki a na niego byłam zła bo było duże nieporozumienie komunikacyjne przy ostatnim transferze. Teraz z perspektywy myśle ze w tamtej klinice a jedne rzeczy były lepsze inne gorsze. R. lubię mimo wszystko.

Dzięki za wyczerpująca informacje :) bystre z Ciebie dziewczę ;) no ja na niego wogole nie moge narzekać.Jest bardzo rzeczowy,nie pogadasz z nim o kurzych cyckach ani o swoich zalach,to konkretny lekarz.Zasze odpowoada na pytania i ma czas dla pacjenta,informuje na bieżąco co i jak!no wszystko sie zgadza tak jak napisalaś.Chociaz slyszalam o nim tez niepochlebne opinie, ale ja tam mam pozytywny odbior.Korzystam też z programu doktorka-i tu musze przyznac ze terminowosc na podstawie badań ma idealna!Transwer czwarty mam nadzieje ze tym razem sie uda :) bo troche zaczynaja mnie irytowac te porażki!

@Justin87 lec na bete zostaw te sikance, one wychodza różnie sama wiesz. Kciuki!!!
Tylko z rana idz a nie znowu o 16...
Właśnie jadę ale wynik pewnie i tak ok.14. :)
Wczoraj była ładna druga krecha a dzisiaj jakaś totalna porażka, więc myślę, że jest po zawodach.
Myślę, że u mnie po prostu nie może być zbyt pięknie i prosto, los by mi nie dał tej przyjemności. Tak więc trudno, będzie najwyżej kierunek Ciechocinek. Przecież nie można się poddawać.

reklama

Pochodzenie do transferu na naturalnym bez prog uważam za debilizm !!!! A komunikacjia z tym lekarzem katastrofa ( z Twoich opowiadań również)
Przeprowadzenie histeroskopi przez tego osobnika poprostu zasługuje na oskara - moze opowiesz ? Nie spodziewałam sie ze tak dobrze możesz miwic o tym ......:omozna z nim dyskutować ? Chyba ubierajac spadnie lub wierząc buty ....
No nic ale kazdy lubi co lubi :laugh2:
Dla mnie lekarz konował :-p

Do góry