reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Blastkę 5 dniową? Kurczę a to nie za mało? W zeszłym tyg w sobotę miałam transfer, teraz mam brać 3x3 Luteinę dowcipną.
Trochę mało ale z tego co pamiętam, to @Koniczyna82 miała betę o wartości 19 w tym samym dniu co Ty i jest ok. Nigdy nie wiadomo czy blastka od razu się zaimplantuje czy potrzebuje czasu. Twoja widocznie potrzebowała czasu. To jest dopiero 7 dpt. Bierz luteiny ile kazał lekarz i za 2 dni idź znowu na betę. :-*

reklama
Dziewczynki z GC - odnośnie tego co usłyszałam wczoraj odnośnie hodowli zarodków. Doktorek mówił, że teraz jest taka tendencja, żeby świeżaki transferować w 3ciej dobie a resztę trzymać ewentualnie do blastek. Ale nie mówił, że to jedyny schemat ich działania. Na pewno wiele zależy od konkretnego przypadku. No i mi powiedział, że o AH decydują embriolodzy, ale jeszcze go pocisnę, żeby cos podziałał w tym temacie, bo dla mnie to niepotrzebny dodatkowy stres, żeby myśleć czy bąble dadzą radę czy nie, hmm....

Dziewczynki z GC - odnośnie tego co usłyszałam wczoraj odnośnie hodowli zarodków. Doktorek mówił, że teraz jest taka tendencja, żeby świeżaki transferować w 3ciej dobie a resztę trzymać ewentualnie do blastek. Ale nie mówił, że to jedyny schemat ich działania. Na pewno wiele zależy od konkretnego przypadku. No i mi powiedział, że o AH decydują embriolodzy, ale jeszcze go pocisnę, żeby cos podziałał w tym temacie, bo dla mnie to niepotrzebny dodatkowy stres, żeby myśleć czy bąble dadzą radę czy nie, hmm....
Kochana do kogo chodzisz? Ja mam 28 wizyte u dr G i tez sie popytam. A pytalas sie o atosiban?

O AH zawsze decyduja embriolodzy i.jak sie im mowi o tym.to mówią ze zobacza jaka bedzie otoczka zarodka. Jesli gruba to robia nacięcie a jesli cienka to nie. Moj maz zawsze sie bal tego czy nie uszkadza zarodla ale dr zawsze nas uspokajal wiec ja mu wierzylam i ja bym go sluchala bo to.madry chlop:)

Kochana do kogo chodzisz? Ja mam 28 wizyte u dr G i tez sie popytam. A pytalas sie o atosiban?
Jesli chcesz atosiban to sie uprzyj przy swoim tak jak ja. Moze sie coś juz zmienilo.ale dr G sceptycznie do tego.podchodzil no lek ten byl.w fazie badan czy faktycznie wpływa na wyciszenie tych skurczow. Ale ja chcialam.i mialam tylko.musisz miec jego adnotacje w karcie

@Cassiah Kochana ✊✊ za owocny przelot do bazy !! Zaciskaj mocno nóżki ! ❤
@koliber091987 Kochana ✊✊ za bete, za piękna ciążowa betę ❤
@Blondasek85 samych dobrych wiadomości na wizycie Kochana ✊✊czas na zielone światło ❤
@Kurcia ✊✊ za wizyte u Pasikonika ;) samych dobrych wiadomości ❤

MIŁEGO DNIA KOCHANE! ❤

Dziękuję :) Dostałam zielone światło :) Czekam tylko teraz na okres i zaczynamy :)

Haha może mąż widział jajnik podziurawiony po punkcji, z jakimiś pozostałymi niedorośniętymi pęcherzykami. Jajnik jest lekko podłużny. Tylko to mi przychodzi do głowy, że mogło by być podobne do zarodka blastocysty. Takiego małego zarodka nie widać na usg, tylko pod mikroskopem. A jeśli na usg widać pęcherzyk ciążowy to to jest maleńka okrągła lub lekko podłużna ciemna (czarna) plamka.
Całkiem możliwe on tak bardzo chcial zobaczyć cokolwiek że całą drogę już byl podekscytowany. Faktycznie mogły to być jajniki z tego co ja widziałam. Ale nie będę wyprowadzać go z błędu. Niech się cieszy chłopak że on widzial a ja nie i to jeszcze z taką lekką pretensją w glosie że jak ja moglam...

reklama
Do góry