reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja myślałam że to lekarz decyduje o tym ile dni ma to leżeć a nie pacjent..to po udanym transferze miałaś 5dni czy 3dni?
Moj Huncio.byl.dwudniowym.zarodkiem❤ ja mialam w karcie adnotacje zeby wszystkie zarodki trzymac do blastki ale zdanie zmienilam i mam zamrozonych kilka 3dniowych i 2 blastki-wszystko ustslalam z embriologiem:)

reklama
@gosia321 wiem, że jestem okropna ale to jest jak czekanie na wyrok. Człowiek do końca liczy na łaskawość od losu a w większości przypadków dostaje kopa w dupę.
Justin znam to doskonale. Ostatnio tez nic a nic nie czulam, doskonale wiedzialam, ze nic z tego nie bedzie, a mimo to zaklinalam rzeczywistosc, gadalam do brzucha, jak do normalnego czlowieka, ba, nawet po imieniu. Miala byc Ola, zostala pustka. Ale dopoki nie masz wynikow.to nic nie zrobisz, trza sie kluc i lykac te dropsy. A my trzymamy kciuki i zaklinamy rzeczywistosc razem z toba :*

A u Ciebie, który dzień małej radości w brzuszku?
Ja wczoraj byłam na usg to był mój 24 dpt , tez 5 dniowej blastka. Wczoraj wyszło ze ma 2, 9 mm zarodek i usg pokazało 6.1 dzin. Wiec z tego co wyczytałam u Ciebie tez jakoś podobnie

Ja ostatnio ciążę porobniłam i teraz jakoś nie potrafię się jeszcze cieszyć do końca.
Napisz mi prozę który tydz ciazy pokazalony ci usg jeżeli wiesz.

Kurcze juz napisalam jednego posta i cos skasowalo.
Ja juz po wizycie u dr P. Dzis koszulka w Lonney Tunes i skarpety w kropki :D
Generalnie z immunologia jest wszystko ok. Czasami uzywal tych medycznych terminow ktorych nie rozumiem. Ale jedyne zalecenia to dalej heparyna (nie do konca ciazy), acard (tylko do 32tyg) i encorton (mimo tego ze immunologia jest ok to encorton pomaga cos na endometrioze i tez tylko do 6-8 tygodnia nie dluzej, bo potem Encorton zacznie zle wpływac chyba na allomlr).
Doktor mowil ze mam super wyniki i pytal czemu w ciazy nie jestem...
Takze zadnych intralipidow, accofili.

Dzięki za odpowiedź

Ja w sumie nic nie widziałam. Pani doktor powiedziała tylko tyle że ładne grube endometrium. Bardziej jajniki sprawdzila Choc po drodxe M mówil że jak ja moglam nie widzieć przecież on widział podłużna fasolkę nie tak jak blastka okrągła tylko podłużna. Ale to jego słowa. Tak bedzie to 23dpt. DobrxD z matma u Ciebie
Haha może mąż widział jajnik podziurawiony po punkcji, z jakimiś pozostałymi niedorośniętymi pęcherzykami. Jajnik jest lekko podłużny. Tylko to mi przychodzi do głowy, że mogło by być podobne do zarodka blastocysty. Takiego małego zarodka nie widać na usg, tylko pod mikroskopem. A jeśli na usg widać pęcherzyk ciążowy to to jest maleńka okrągła lub lekko podłużna ciemna (czarna) plamka.

Justin znam to doskonale. Ostatnio tez nic a nic nie czulam, doskonale wiedzialam, ze nic z tego nie bedzie, a mimo to zaklinalam rzeczywistosc, gadalam do brzucha, jak do normalnego czlowieka, ba, nawet po imieniu. Miala byc Ola, zostala pustka. Ale dopoki nie masz wynikow.to nic nie zrobisz, trza sie kluc i lykac te dropsy. A my trzymamy kciuki i zaklinamy rzeczywistosc razem z toba :*
Wiem, łykam grzecznie i czekam. :)
Niby co ma być, to będzie ale jak przychodzi co do czego, to wpadam w rozpacz.

reklama
Do góry