A to myślałam że oni ustalają ile dób ma to być a nie pacjent. Czyli wychodzi ze dłużej lepiej czy któcej trzymać ?Zapladniaja zarodki w tym samym.dniu co punkcja. Nastepnego dnia dzwonia ile sie zaplodnilo. Ja, majac przykre doświadczenie z dwoch poprzednich klinik co do zarodkow, mrozilam za pierwszym razem wszystkie zarodki w 3 dobie i transfer mialam tez zarodkow trzydniowych. Przy drugiej procedurze tam a 5 w ogóle pierwsze chcialam trzymac wszystkie do 5 doby i taka byla adnotacja w mojej karcie ale potem zrezygnowałam bo sie balam i tylko 2 zarodki trzymalam do 5 doby i mam 2 blastki jeszcze a reszte mialam zamrozonych w 3 dobie. Transfer ten udany mialam zarodkow dwudniowych bo w niedziele oni zabiegów nie robia i bylo to ustalane dzien po punkcji bo jeszcze w dniu punkcji szlam na upartego ze chce trzymax wszystkie do 5 doby mimo iz lekarz prowadzacy nie byl za tym za bardzo. Wiec dzien po punkcji zadzwonilam do dr G, powiedziałam ze nie chce czekac do blastek jednak, potem telefon fo embriologow i tak to bylo
reklama
Ja myślałam że to lekarz decyduje o tym ile dni ma to leżeć a nie pacjent..to po udanym transferze miałaś 5dni czy 3dni?Zapladniaja zarodki w tym samym.dniu co punkcja. Nastepnego dnia dzwonia ile sie zaplodnilo. Ja, majac przykre doświadczenie z dwoch poprzednich klinik co do zarodkow, mrozilam za pierwszym razem wszystkie zarodki w 3 dobie i transfer mialam tez zarodkow trzydniowych. Przy drugiej procedurze tam a 5 w ogóle pierwsze chcialam trzymac wszystkie do 5 doby i taka byla adnotacja w mojej karcie ale potem zrezygnowałam bo sie balam i tylko 2 zarodki trzymalam do 5 doby i mam 2 blastki jeszcze a reszte mialam zamrozonych w 3 dobie. Transfer ten udany mialam zarodkow dwudniowych bo w niedziele oni zabiegów nie robia i bylo to ustalane dzien po punkcji bo jeszcze w dniu punkcji szlam na upartego ze chce trzymax wszystkie do 5 doby mimo iz lekarz prowadzacy nie byl za tym za bardzo. Wiec dzien po punkcji zadzwonilam do dr G, powiedziałam ze nie chce czekac do blastek jednak, potem telefon fo embriologow i tak to bylo
Agniecha1508
Fanka BB :)
@Tosia0509 , nie Nam oceniać jak kto żyję. Oceniają tylko ludzie bez własnego życia gdzie cudze zycie jest dla nich rozrywkąCieszę się, że moja sytuacja znalazła zrozumienie
@Tosia0509 a ja Ci powiem ze moi rodzice bardzo sie klocili jak mialam 15 lat, trwalo to kilka lat, w koncu tata zamieszkal z jakas babka. Ale wrocil po pol roku. Mama mu wybaczyla i od tamtej pory wszystko jest ok. Juz 12 lat.
koliber091987
I to się święte słowa!!! Polać jej@Tosia0509 , nie Nam oceniać jak kto żyję. Oceniają tylko ludzie bez własnego życia gdzie cudze zycie jest dla nich rozrywką
misis188
No wlasnie on nie byl zwolennikiem trzymania do 5 dobyMoże dr G ma inne zdanie. Z jednej strony racja, bo każdy transfer to stres i kasa. Z drugiej strony stres jest jak się okazuje, że nie ma co transferować albo mrozić po 5 dniach. Niewiadomo co lepsze/gorsze.
misis188
Idzcie 20❤ powinien miec super prezent❤ ja widzialam 26dpt ale mualam zarodki dwudniowe-moj M mial w tedy imueninyDziewczyny kochane powiedzcie mi prosze czy 20 czerwca moze być już slyszane serduszko? Transfer miałam 28 maja 5cio dniowej blastki. 12 cxerwca byłam w klinice doktor dopiero na 4 lipca dal wizytę serduszkowa. A moj M ma urodziny wlasniw 20 czerwca i chciałabym zrobić mu prezent i pojsc tu na miejscu do gina na USG. Tym bardziej że w klinice az wleciał za parawan żeby tylko zobaczyc USG
misis188
Zadnych oznak nie bylo. Po serii badan okazalo sie ze musze się szczepic plus wlewy z intralipiduJakie miałaś objawy walki z zarodkiem I co zm to zazywalam żeby zwiększyć szanse ?
misis188
Chyba nie ma reguły. Sens trzymania do blastki jest gdy problemem jest czynnik meski bo on uaktywnia sie po 3 dobieA to myślałam że oni ustalają ile dób ma to być a nie pacjent. Czyli wychodzi ze dłużej lepiej czy któcej trzymać ?
reklama
Podziel się: