reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej,
nie zaglądam tu często, ale gratuluję tym, którym się udało.
U mnie jest problem z dostaniem się do szyjki macicy. Pierwszy transfer z kulociągiem i w narkozie - nieudany :( Prawdopodobnie z tego powodu. Mam zamrożone zarodki, które czekają, a moi lekarze rozkładają ręce... nie bardzo mają pomysł na mnie... :(
Znacie może jakiegoś speca od trudnych transferów?
ło matko bidulko... zapytam mojego dr on zna wielu lekarzy może coś wykombinuje a w jakim mieście się leczysz?

Podejrzewam, że może w kwestii AH, to jednak embriolodzy mają większe doświadczenie, od kuchni. A dlaczego odradzali?

Bo to jednak mocna ingerencja w zarodek i łatwo go uszkodzić. Jeżeli otoczka jest gruba to jak najbardziej (wtedy embriolodzy komunikują o takiej potrzebie), ale jak zarodek jest prawidłowy to odradzają.

Dziewczyny kochane powiedzcie mi prosze czy 20 czerwca moze być już slyszane serduszko? Transfer miałam 28 maja 5cio dniowej blastki. 12 cxerwca byłam w klinice doktor dopiero na 4 lipca dal wizytę serduszkowa. A moj M ma urodziny wlasniw 20 czerwca i chciałabym zrobić mu prezent i pojsc tu na miejscu do gina na USG. Tym bardziej że w klinice az wleciał za parawan żeby tylko zobaczyc USG

Dziewczyny kochane powiedzcie mi prosze czy 20 czerwca moze być już slyszane serduszko? Transfer miałam 28 maja 5cio dniowej blastki. 12 cxerwca byłam w klinice doktor dopiero na 4 lipca dal wizytę serduszkowa. A moj M ma urodziny wlasniw 20 czerwca i chciałabym zrobić mu prezent i pojsc tu na miejscu do gina na USG. Tym bardziej że w klinice az wleciał za parawan żeby tylko zobaczyc USG

To będzie 23dpt. Może być ale nie musi. Ja miałam 3dniowe i w 24dpt serduszko już było ale dr powiedziała że to ledwo co:) I nie słyszałam tylko widziałam.

Mialam 5 procedur. 1 krotki protokol, 1 transfer i nic. 2 procedura, dlugi protokol 1 transfer i ciaza biochemiczna. 3 procedura dlugi protokol 1 transfer 2 zarodkow i nic. 4 procedura, krotki protokol, 3 transfery i nic, 5 procedura, krotki protokol i pierwszy transfer dwoch zarodkow dwudniowych i mam brzusio i kilka zarodkow na zimowisku. Tylko u mnie doszly problemy z immunologia i tsk w 100% bylam przygotowana tylko do 2 ostatnich transferow
Dobrze się udało dużo tego miałaś

ja miałąm seduszko w 26 dniu po transferze 5 dniowej blasteczki u was będzie 23 dnień jeśli dobrze liczę więc na dwoje babka wróżyła, a ile miał mm pęcherzyk?

Ostatnia edycja:
reklama
To będzie 23dpt. Może być ale nie musi. Ja miałam 3dniowe i w 24dpt serduszko już było ale dr powiedziała że to ledwo co:) I nie słyszałam tylko widziałam.
Dzięki za odpowiedź
ja miałąm seduszko w 26 dniu po transferze 5 dniowej blasteczki u was będzie 23 dnień jeśli dobrze liczę więc na dwoje babka wróżyła, a widziałaś już zarodek, czy tylko pęcherzyk?
Ja w sumie nic nie widziałam. Pani doktor powiedziała tylko tyle że ładne grube endometrium. Bardziej jajniki sprawdzila Choc po drodxe M mówil że jak ja moglam nie widzieć przecież on widział podłużna fasolkę nie tak jak blastka okrągła tylko podłużna. Ale to jego słowa. Tak bedzie to 23dpt. DobrxD z matma u Ciebie

Do góry