reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kola2 - Trudno powiedzieć jak długo trwa procedura w zależności co Twój lekarz postanowi. Jeżeli Twoje wyniki będą dobre to są 2 możliwości długi albo krótki protokół. Długi protokół to tabletki antykoncepcyjne powiedzmy przez 1 cykl tj 21tabletek (może być też więcej lub mniej) + stymulacja 10-14 dni max i punkcja , transfer + oczekiwanie na bete. Krótki protokót to to samo tylko bez tabletek antykoncepcyjnych. Koszty są niestety spore także jeżeli będziecie musieli podejść do In vitro to warto spróbować załatwić sobie dofinansowanie. Teraz jest końcówka roku i funduszy już praktycznie brak ale od stycznia warto się działać. Na Waszym miejscu znalazłabym klinikę gdzie albo zrobicie IUI albo in vitro , bo będzie to jak coś 1 lekarz i będzie znał już Waszą historię.
A mięśniaka na 100% powinni Ci usunąć czy wyleczyć bo w razie ewentualnej ciąży nie jest wskazany.
Tak, w guncentrum mialam 2 procedury, 4 transfery. Tylko u mnie doszła immunologia
A czy znasz kogos kto miał in vitro bez tabletek antykoncepcyjnych ? prosze o jakieś odpowiedzi :) bo biore tabletki na epilepsje lamitrin i lekarz powiedział ze spróbujemy bez tabletek anty bo mogą nie działać czy moich lekach .

reklama
Hej Dziewczyny, dzisiaj u mnie 4 dpt, coraz mniej wierzę w to, że się uda. Nic mnie nie boli, nic nie czuję, tak samo było wtedy gdy się beta się nie ruszyła z miejsca. Nawet już nie rozpaczam. Jeśli znowu beta nie drgnie, to co mam myśleć? W jakim kierunku iść? 2 razy przy zarodkach trzydniowych była ciąża biochemiczna a teraz byłoby kolejny raz przy blastkach, że nic się nie dzieje. Przecież to jest jakaś porażka. Blastki są nd, więc powinna być chociaż jakaś próba implantacji.
Tym razem mam już steryd i heparynę, intralipid tylko przy transferze ale coś powinien dać, nafaszerowałam się nospą forte i magnezem. Biorę 3x1 luteinę i 3x1 duphaston, do tego 2x1 estrofem, ponadto kwas foliowy i d3. I już trochę ręce mi opadają. Czy moje komórki są do dupy, czy co? Niby były spoko, nie mam problemów ginekologicznych, hormony w normie, owulacja bez problemu, endometrium ładne bez rasowania, zdrowo się odżywiam.

Justin witaj w klubie. Jeśli w nicku to twój rocznik to chyba coś z nami jest nie tak. Mam zupełnie yo samo I ivf nie mam w.ogóle zarodków, tylko ten co mi podali, właśnie siedzę w aucie i jadę na badania, w sumie nie wiem po co bo czuję że.nic z tego. Caly czas czuję że mam dostać okres tylko pewnie przez leki nie.przyjdzie. z resztą.u mnie całe życie idzie pod górkę ze wszystkim, więc zajebista szczęściara ze mnie...

To ratować się! nie poddawać! - nie ma tak łatwo! Zrób romantyczną kolację przy świecach - ubierz się ślicznie niech sobie mąż przypomni, jaką ma laskę, wyciągnij zdjęcia z okresu kiedy było cudnie, albo ze ślubu to zawsze działa wiążąco, poprzytulajcie się do upadku sił, a rano stawać do walki, cyc do przodu, popraw koronę i do boju!

U nas był już grubszy temat rozstania :( nawet pozew rozwody wpłynął do sądu. Na horyzoncie była inna kobieta z dzieckiem, z która mąż zamieszkał. Szybko się przekonał, że miłość życia ma się jedna i od października jesteśmy znowu razem. Możecie mnie oceniać, ze dałam zdrajcy drugą szanse, ale decyzji nie żałuje, teraz jest nam cudownie! Nic nie dzieje się bez przyczyny i tak samo musiało być z naszym rozstaniem. Teraz jest cudowny czas na dziecko :)

A czy znasz kogos kto miał in vitro bez tabletek antykoncepcyjnych ? prosze o jakieś odpowiedzi :) bo biore tabletki na epilepsje lamitrin i lekarz powiedział ze spróbujemy bez tabletek anty bo mogą nie działać czy moich lekach .
Znam. Ja:) antykoncepcje mialam przed dlugimiprotokole protokolami a przy krotkim protokole nigdy tabletek nie mialam

U nas był już grubszy temat rozstania :( nawet pozew rozwody wpłynął do sądu. Na horyzoncie była inna kobieta z dzieckiem, z która mąż zamieszkał. Szybko się przekonał, że miłość życia ma się jedna i od października jesteśmy znowu razem. Możecie mnie oceniać, ze dałam zdrajcy drugą szanse, ale decyzji nie żałuje, teraz jest nam cudownie! Nic nie dzieje się bez przyczyny i tak samo musiało być z naszym rozstaniem. Teraz jest cudowny czas na dziecko :)
Dobrze ze się opamietal i dobrze ze dałaś mu druga szanse❤

Justin witaj w klubie. Jeśli w nicku to twój rocznik to chyba coś z nami jest nie tak. Mam zupełnie yo samo I ivf nie mam w.ogóle zarodków, tylko ten co mi podali, właśnie siedzę w aucie i jadę na badania, w sumie nie wiem po co bo czuję że.nic z tego. Caly czas czuję że mam dostać okres tylko pewnie przez leki nie.przyjdzie. z resztą.u mnie całe życie idzie pod górkę ze wszystkim, więc zajebista szczęściara ze mnie...
Ból okresowy to dobry znak. Tak, to mój rocznik. Też całe życie mam pod górkę. :/ powodzenia Ci życzę i trzymam kciuki za pozytywną betę. :)

reklama
no nie! proszę się tu pozytywnie afirmować, a nie stresować! Wdech i wydech ja też czułam, że nic z tego a jednak! pozytywne myślenie!

Do góry