reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No to super gratuluje :* a przy krótkim protokole udalo ci sie za pierwszy razem bo nie zrozumialam tego ze mialas 3 razy ? a mialas metoda IMSI ?
Mialam 5 procedur. 1 krotki protokol, 1 transfer i nic. 2 procedura, dlugi protokol 1 transfer i ciaza biochemiczna. 3 procedura dlugi protokol 1 transfer 2 zarodkow i nic. 4 procedura, krotki protokol, 3 transfery i nic, 5 procedura, krotki protokol i pierwszy transfer dwoch zarodkow dwudniowych i mam brzusio i kilka zarodkow na zimowisku. Tylko u mnie doszly problemy z immunologia i tsk w 100% bylam przygotowana tylko do 2 ostatnich transferow

reklama
Dziewczynki juz po wszystkim :)

Dwa 3dniowe, b.dobrej jakosci zarodeczki juz sa ze mna :) A wlasciwie to prawie 4dniowe bo embrio powiedziala mi ze te oba bardzo szybko zaczely sie rozwijac i juz dzis maja po 8komorek i sa tymi marulami czy jak im tam [emoji14]

Zostalo jeszcze 5. Beda je hodowac do 5dniowych blastocyd i mam dzwonic we wtorek ile udalo sie zamrozic :)

3 ostatnie procedury IMSI a dwie pierwsze szczerze już mie pamietam. Teraz przy ostatniej lekarz nam jeszcze zaproponowal.do tego MSOME
no to troszke tego mialas ;) Ja zyje nadzieja ze uda sie za pierwszym razem ;) My tez chcemy metoda IMSI i maz mial badania MSOME robione . A te problemy immulogoczne tez moglt spowodować te ze sie nie udawalo czy ogolnie pod mikroskopem nie doszlo do zapolodnienia ?

Bo antykoncepcja jest tylko przy dlugim protokole. Ja mialam dlugiego protokolu marne efekty bo po 3 oocyty a przy krotkim ktory mialsm 3 razy od 15 do 30 oocytow wiec roznica kolosalna. Normalnie od bodajze 2dc dostawalam zastrzyki. Teraz jestem w 8mc po krotkim protokole
A masz wysokie czyniskie amh?

no to troszke tego mialas ;) Ja zyje nadzieja ze uda sie za pierwszym razem ;) My tez chcemy metoda IMSI i maz mial badania MSOME robione . A te problemy immulogoczne tez moglt spowodować te ze sie nie udawalo czy ogolnie pod mikroskopem nie doszlo do zapolodnienia ?
One powodoealy to ze nie dochodziło do implantacji. Przy zaplodnieniu wezcie sobie dodatkowo MSOME

reklama
Do góry