reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No to super gratuluje :* a przy krótkim protokole udalo ci sie za pierwszy razem bo nie zrozumialam tego ze mialas 3 razy ? a mialas metoda IMSI ?
Mialam 5 procedur. 1 krotki protokol, 1 transfer i nic. 2 procedura, dlugi protokol 1 transfer i ciaza biochemiczna. 3 procedura dlugi protokol 1 transfer 2 zarodkow i nic. 4 procedura, krotki protokol, 3 transfery i nic, 5 procedura, krotki protokol i pierwszy transfer dwoch zarodkow dwudniowych i mam brzusio i kilka zarodkow na zimowisku. Tylko u mnie doszly problemy z immunologia i tsk w 100% bylam przygotowana tylko do 2 ostatnich transferow

reklama
Dziewczynki juz po wszystkim :)

Dwa 3dniowe, b.dobrej jakosci zarodeczki juz sa ze mna :) A wlasciwie to prawie 4dniowe bo embrio powiedziala mi ze te oba bardzo szybko zaczely sie rozwijac i juz dzis maja po 8komorek i sa tymi marulami czy jak im tam [emoji14]

Zostalo jeszcze 5. Beda je hodowac do 5dniowych blastocyd i mam dzwonic we wtorek ile udalo sie zamrozic :)

3 ostatnie procedury IMSI a dwie pierwsze szczerze już mie pamietam. Teraz przy ostatniej lekarz nam jeszcze zaproponowal.do tego MSOME
no to troszke tego mialas ;) Ja zyje nadzieja ze uda sie za pierwszym razem ;) My tez chcemy metoda IMSI i maz mial badania MSOME robione . A te problemy immulogoczne tez moglt spowodować te ze sie nie udawalo czy ogolnie pod mikroskopem nie doszlo do zapolodnienia ?

Bo antykoncepcja jest tylko przy dlugim protokole. Ja mialam dlugiego protokolu marne efekty bo po 3 oocyty a przy krotkim ktory mialsm 3 razy od 15 do 30 oocytow wiec roznica kolosalna. Normalnie od bodajze 2dc dostawalam zastrzyki. Teraz jestem w 8mc po krotkim protokole
A masz wysokie czyniskie amh?

no to troszke tego mialas ;) Ja zyje nadzieja ze uda sie za pierwszym razem ;) My tez chcemy metoda IMSI i maz mial badania MSOME robione . A te problemy immulogoczne tez moglt spowodować te ze sie nie udawalo czy ogolnie pod mikroskopem nie doszlo do zapolodnienia ?
One powodoealy to ze nie dochodziło do implantacji. Przy zaplodnieniu wezcie sobie dodatkowo MSOME

reklama
Do góry