reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jak brzucho? Lepiej? Ja nie mogę spać tak stresuje się ta betą... dziś dla odmiany nic nie czuję, brzuch jakiś taki płaski się zrobił, przestał boleć, w głowie same czarne myśli...
Hejka, ja już sama nie wiem, cały czas mam takie objawy jakbym miała dostać ten okres. Pewnie każdy zna swój organizm i czuje każda takie coś, a brzuch faktycznie coś już jakby miękciejszy się zrobił, jedyne co to cyce mam jak...a jak zdejmę biustonosz to o matko święta jakby ważyły ze szejscet kilo ;) ale tak mam od tygodnia. Pandziu ale u Ciebie chyba już wszystko wiadomo, więc chybavto już raczej formalność no nie? Będzie wszystko dobrze, zobaczysz ;)

reklama
Dziewczyny, ponawiam pytanie bo nigdzie na necie nic konkretnego nie znalazłam. W 13 tyg mam mieć usg, żeby sprawdzić czy u dzidzi wszystkie narządy się rozwinęły. Czy to jest właśnie usg prenatalne? Czy usg prenatalne to coś zupełnie innego

Hejka, ja już sama nie wiem, cały czas mam takie objawy jakbym miała dostać ten okres. Pewnie każdy zna swój organizm i czuje każda takie coś, a brzuch faktycznie coś już jakby miękciejszy się zrobił, jedyne co to cyce mam jak...a jak zdejmę biustonosz to o matko święta jakby ważyły ze szejscet kilo ;) ale tak mam od tygodnia. Pandziu ale u Ciebie chyba już wszystko wiadomo, więc chybavto już raczej formalność no nie? Będzie wszystko dobrze, zobaczysz ;)
Boje się strasznie, bo przy ostatnim niepowodzeniu pierwsze dwie bety miałam ok a później nagle spadek i koniec ; ( dlatego tak panikuje... po 15 wynik zobaczymy

Witam :)

Powiedzcie prosze, kiedy tak mniej wiecej bylyscie na kontroli po punkcji a przy odroczonym transferze?
Dzis ostatni dzien neoparyny i tym samym koncze dzis progesteron i tak sie zastanawiam czy i kiedy na kontrol, bo doktor nic konkretnego nie zlecil.
Ja bylam po 5 dniach zbadal mnie czy wszystko okej a potem dopiero w nastepnym cyklu w 12 dniu

Kochane dziekuje za odpowiedź na ten pelny pecherz po transwerze-jak zwykle jestescoe bardzo pomocne :* :*

Boje się strasznie, bo przy ostatnim niepowodzeniu pierwsze dwie bety miałam ok a później nagle spadek i koniec ; ( dlatego tak panikuje... po 15 wynik zobaczymy

Podobno te nasze stresy to mogą być powodem do niepowodzeń!!! Mam wyzwanie na ddziś!!!! Która wytrzyma najdłużej bez stresu hih, dla przykładu ja dziś robię mufiny na rozpoczęcie mundialu!!! Nawet kupiłam już piffko hih dla męża :p dziękujemy.że mamy siebie i ten portal!!!! To duŻo daje!!!! Buźka kochane, co ma być to będzie...mnie nadal kałdun boli i mam wszystkie symptomy zbliżającego się okresu...ale nic ja już na to nie poradzę. Pandziu jesteśmy in tacz ;-) ;)

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Na badanie mam się umówić u siebie w klinice i z tego co patrzyłam to kosztuje 400 zł. Ale po 35rz. to chyba powinnam dostać skierowanie na NFZ? Orientujesz się coś może w tym temacie?

Tak, na I prenatalne (usg+test z krwi pappa) i na połówkowe powinnaś dostać skierowanie na NFZ. Mi takie skierowanie wystawiła dr z kliniki. Takie badania może wykonać tylko lekarz mający do tego odpowiednie uprawnienia.

reklama
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Na badanie mam się umówić u siebie w klinice i z tego co patrzyłam to kosztuje 400 zł. Ale po 35rz. to chyba powinnam dostać skierowanie na NFZ? Orientujesz się coś może w tym temacie?
Ja dostałam skierowanie w klinice na NFZ. Masz jeszczw wizyte u gin z kliniki? Nie mam pojęcia czy jak jestes po 35rz to czy potrzebujesz skierowanie:/

Do góry