reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

:(:(:(Tak mi jest smutno zamiast się cieszyc bo przyjaciółka urodziła to ja płacze ! Placze z żalu ,ze komuś tak latwo przychodzi ,a ja walczę 2 lata i dalej jestem w wielkiej kropce :( czemu zycie takie jest niesprawiedliwe?
Ja tez tak mam. Nie potrafie nawet spojrzec na wozki kolezanek z pracy, ktorym to tak latwo przyszlo a w strone mojej osoby od nich uwagi slysze, ze czemu wy tak ociagacie sie z slubem, albo uwagi typu, a bo ty i tak nie masz rodziny to nie rozumiesz bla. No k****, ociagamy sie placac za to, co dla nich jest oczywiste. Wiec nie sposob wszystko zaraz pozalatwiac a to kurde ze dziecka nie mamy, nie znaczy ze rodziny nie mam. Przez to po prostu nawet nie zagladam i nie udaje, ze smieje sie do ich wozkow.

reklama
Ja tez tak mam. Nie potrafie nawet spojrzec na wozki kolezanek z pracy, ktorym to tak latwo przyszlo a w strone mojej osoby od nich uwagi slysze, ze czemu wy tak ociagacie sie z slubem, albo uwagi typu, a bo ty i tak nie masz rodziny to nie rozumiesz bla. No k****, ociagamy sie placac za to, co dla nich jest oczywiste. Wiec nie sposob wszystko zaraz pozalatwiac a to kurde ze dziecka nie mamy, nie znaczy ze rodziny nie mam. Przez to po prostu nawet nie zagladam i nie udaje, ze smieje sie do ich wozkow.
To jedziemy na tym samym wózku :( fajnie ze urodziła ale nie umiem się cieszyc z jej radości nawet nie umiem zadawać pytań jak gadam z nia z mojej strony jest taki chłód

Ja na przykład skupiam się na kontaktach ze znajomymi, którzy dzieci nie mają. Na początku wydawało mi się, że wszyscy mają, są w ciąży [obsesja], a teraz luz i jest ich sporo. Czasem trzeba odnowić kontakty.

Materiał Krew heparynowa Data i godzina pobrania 17-05-2018 14:30
Badania i parametry Wyniki Wartości referencyjne
Ocena cytokin i współczynnika Th1 / Th2
Interferon gamma ↓ 132,0 pg/ml 2046,6 — 4738,0
TNF alfa 1277,0 pg/ml 1 208,3 — 4156,1
Interleukina 10 1686,0 pg/ml 695,6 — 3048,4
Interleukina 4 26,0 pg/ml 20,0 — 80,6
Interleukina 5 ↓ <20,0 pg/ml 20,0 — 59,8
Interleukina 2 ↑ 64,0 pg/ml 20,0 — 62,5
Wskaźnik IFN/IL4 ↓ 5,1 ratio 36,7 — 175,0
Wskaźnik TNF/IL4 49,1 ratio 19,7 — 149,5
Wskaźnik IFN/IL10 ↓ 0,1 ratio 1,2 — 3,0
Wskaźnik TNF/Il10 0,8 ratio 0,7 — 2,8
Test IMK (MultiTest)
Limfocyty T % 68,0 % 60,0 — 82,0
Limfocyty B % 10,0 % 7,0 — 23,0
Limfocyty helper CD3+/CD4+ % 48,0 % 30,0 — 51,0
Limfocyty supresor CD3+/CD8+ % ↓ 18,0 % 19,0 — 39,0
Współczynnik (h/s) CD4/CD8 ↑ 2,7 ratio 0,8 — 2,5
Komórki NK % (CD3-/CD16+56+) 21,0 % 7,0 — 24,0
Materiał Surowica Data i godzina pobrania 17-05-2018 14:30
Badania i parametry Wyniki Wartości referencyjne
Test limfocytotoksyczny (LCT) 0,10 U/ml ujemny: < 0,30 dodatni: > 0,30
P.ciała przeciwjądrowe (ANA) dodatni: 1:160 (++) plamisty <1:160: ujemny >1:160: dodatni
Któraś coś powie ?nk za wysokie,nie? ana dodatnie to chyba też kiepsko?

To chyba najgorsze co usłyszałam-właśnie ,że nie jesteśmy rodziną...masakra.Bolało :(

Ja już doczekać się nie mogę mojego okresu jak nigdy ;) miesiączkę najprawdopodobniej będę miała koniec miesiąca i zaczynam tylko mysle żeby zwiększyć dawkę bo ja wysoka jestem dość ;) hmmm mam dwa bombelki jeszcze i tsk myske o tobie... hmmm a u ciebie wiadomo czy ciąża bliźniacza czy pojedyncza? Czekam jeszcze na tabletki z polski a powiedz mi czy one musza być w lodowce czy luzem
Tabsy nie musza byc w lodowce.
A czego dawke chcesz zwiekszyc ? Tych immunosupresyjnych nie zwiekszaj absolutnie.
Mozesz ewentualnie pozniej zwiekszyc steryd z 10 do 15 mg
W sobote sie dowiem czy bedzie jeden grubasny silny dziec czy blizniaki choc licze ze zobacze dwa pielne zarodeczki i byc moze serduszka

Tabsy nie musza byc w lodowce.
A czego dawke chcesz zwiekszyc ? Tych immunosupresyjnych nie zwiekszaj absolutnie.
Mozesz ewentualnie pozniej zwiekszyc steryd z 10 do 15 mg
W sobote sie dowiem czy bedzie jeden grubasny silny dziec czy blizniaki choc licze ze zobacze dwa pielne zarodeczki i byc moze serduszka
Jeszcze tych tabsow nir mam jak już mi wysoka dam co znac powiesz mi swoim okiem bo jesteśmy na tym samym wózku ;) mialas cukora jak brałaś dwa zarodki??

reklama
Tez mialam taki czas ze nie potrafilam sie cieszyc cudzym szczesciem. A po nieudanych transferach byla masakra poniewaz mieszkam przy glownej ulicy mojego osiedla wiec kobiety w ciazy i z wozkami byly na pozadku dziennym i najchetniej obrzucilabym je jajkami. No ale nic stwierdxilam ze nie moge tak zyc z wieczna zazdroscia i nienawiscia. Troche to trwalo zanim przepracowalam to w swojej glowie. Ale pozniej powtarzalam sobie ze ja tez bede niedlugo tak wygladac i tez bede chodzic z wozkiem.

Do góry