reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

:(:(:(Tak mi jest smutno zamiast się cieszyc bo przyjaciółka urodziła to ja płacze ! Placze z żalu ,ze komuś tak latwo przychodzi ,a ja walczę 2 lata i dalej jestem w wielkiej kropce :( czemu zycie takie jest niesprawiedliwe?

reklama
:(:(:(Tak mi jest smutno zamiast się cieszyc bo przyjaciółka urodziła to ja płacze ! Placze z żalu ,ze komuś tak latwo przychodzi ,a ja walczę 2 lata i dalej jestem w wielkiej kropce :( czemu zycie takie jest niesprawiedliwe?
Placz, placz to zdrowie :) Wyrzucasz z siebie przez lzy toksyny i oczyszczasz organizm. I niech Ci nie bedzie z tym zle, masz do tego prawo, to calkowicie normalne! Wiadomo ze zle nie zyczysz przyjaciolce, to jest calkowicie usprawiedliwiona zazdrosc... Ale to tez tylko chwilowe, teraz urodzila wiec wszystkie Twoje mysli kraza wokol tego ale szybko przyzwyczaisz sie do tego ze ona ma dziecko i juz nie bedzie cie to zadreczac :) Wiem co mowie, ja z kolei walcze od 3,5 roku a jestem w takim wieku ze juz kazda blizsza i dalsza ma po 1-2 potomka :)

Ooojjjj znam to uczucie , znam - niestety czasami piaskiem po oczach ehh- ale za chwilkę i Ty będziesz się cieszyć ze swojego szkraba - zobaczysz WSZYSTKIE będziemy

Placz, placz to zdrowie :) Wyrzucasz z siebie przez lzy toksyny i oczyszczasz organizm. I niech Ci nie bedzie z tym zle, masz do tego prawo, to calkowicie normalne! Wiadomo ze zle nie zyczysz przyjaciolce, to jest calkowicie usprawiedliwiona zazdrosc... Ale to tez tylko chwilowe, teraz urodzila wiec wszystkie Twoje mysli kraza wokol tego ale szybko przyzwyczaisz sie do tego ze ona ma dziecko i juz nie bedzie cie to zadreczac :) Wiem co mowie, ja z kolei walcze od 3,5 roku a jestem w takim wieku ze juz kazda blizsza i dalsza ma po 1-2 potomka :)
To tak jest i u mnie każdy ma dzieci a ja nie ma i nie wiem czy wogole będę miała :(a może Bóg noe chce żeby ja była szczęśliwa mama

To tak jest i u mnie każdy ma dzieci a ja nie ma i nie wiem czy wogole będę miała :(a może Bóg noe chce żeby ja była szczęśliwa mama
A wez bo zaraz tam do ciebie przylece i nakopie ci w dupke :p
Jakie nie bedziesz miala bedziesz kochana i to juz nie dlugo po Pasnikowych cukierkach.
A kiedy zaczynasz kuracje ?

Oj ja tez dzis bylam i byla roza!!! [emoji4] mi moj gin tlumaczyl ze wlasnie duze objetosciowo erytrocyty (czyli wysokie mcv) sa w przypadku niewysycenia ich kwasem foliowym, tzn przy zlym wchlanianiu. Dolna granica moze swiadczyc ze np suplementujesz go za malo. Ale jak jest w widelkach to ja bym powiedziala ze to dobrze.
Widzisz Ty masz obydwie wersje mthfr hetero i Tobie czyste metyle szkodza. Pewnie to dobre ramie genu dziala. A uszkodzone nie jest aktywne. A po mieszanym syntetyku z metylem (tak jak sugeruje suplementowac polskie tow. ginekologiczne), Twoja homocysteina spada. U mnie na odwrot. Jak bralam prenatal uno, homocysteina wzrosla z 7.2 na 10.7. Tam tez jest B6 niemetylowana i ona mi wyszla prawdopodobnie przez to dwukrotnie podwyzszona. Tzn ze taka witamina sobie krazy w ukladzie a nie jest przyswajana [emoji4] a na to mcv uwage zwracala mi juz moja dietetyczka. Jest mega ogarnieta we wszystkim co dotyczy zdrowia, suplementacji itp. Juz dawno temu radzila mi thorne basic prenatal na ewentualna ciaze i sie okazuje ze miala (w moim przypadku) racje. Uprzedzam Twoje pyt o obecna tam witA. Jest w dawce bezpiecznej [emoji4]

Interesujace. Czyli majac mcv ponad norme moge byc pewna, ze moj organizm nie wchlania kwasu foliowego? Nie bardzo rozrozniam metylowane od niemetylowanych, ale np. zazywajac Inofem lub Pregna plus albo zwyczajny kwas foliowy z Rossmana, zazywam go na prozno bo i tak moj organizm go nie przyjmuje? A czy podwyzszone mcv moze swiadczyc o jakis powaznych przeszkodach w organizmie, ktore nie pozwalaja utrzymac/zajsc w ciaze?
Ten Thorne to przy podwyzszonym mcv zazywac?

reklama
A wez bo zaraz tam do ciebie przylece i nakopie ci w dupke :p
Jakie nie bedziesz miala bedziesz kochana i to juz nie dlugo po Pasnikowych cukierkach.
A kiedy zaczynasz kuracje ?
Ja już doczekać się nie mogę mojego okresu jak nigdy ;) miesiączkę najprawdopodobniej będę miała koniec miesiąca i zaczynam tylko mysle żeby zwiększyć dawkę bo ja wysoka jestem dość ;) hmmm mam dwa bombelki jeszcze i tsk myske o tobie... hmmm a u ciebie wiadomo czy ciąża bliźniacza czy pojedyncza? Czekam jeszcze na tabletki z polski a powiedz mi czy one musza być w lodowce czy luzem

Do góry