reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Asia a moze Ty kumasz o co chodzi z tymi ostatnimi cyferkami w opisie klas zarodkow? Ktos tu kiedys wrzucal jakis opis ale wydaje mi sie ze co klinika to inne symbole [emoji4]
Pierwsza cyfra to stopien rozwoju zarodka (od 1 do 6, z czego 1 to bardzo wczesna blastka, a 6 to zarodek calkowicie poza otoczka, gotowy do ataku na mamusine endo). Druga cyfra to ocena jakosci embrioblastu (czesci zarodkowej), a trzecia to ocena jakosci trofoblastu (czesci z ktorej powstanie lozysko), przy czym 1 to bardzo ladne komoreczki bez fragmentacji itp a 3 - szalu nie ma. 4 raczej sie juz nie transferuje, najczesciej zostawia sie do obserwacji, ale bidule padają.

@Justin87 mocne kciuki za blizniaki!!! Kiedy betka? Prace mam nadzieje olalas? :D
@gosia321 rooooosnie :)
@Jodzia tule... ale leki odstawiasz? Moze zrob za 2 dni jeszcze?
Pracę olałam częściowo, bo poszłam tam rano i żałuję. Na jutro wzięłam też chorobowe a od środy wracam, ale u mnie jest o tyle sytuacja skomplikowana, że ja mam praktyki w sądzie i w tym tygodniu wypadają w środę i czwartek, więc nie ma opcji, muszę być. ;)
Moja macica dzisiaj (może po tej nospie forte) w ogóle nie zareagowała na nowych lokatorów. Mam nadzieję, że jeszcze tam są cali i zdrowi. Ostatnio czułam jak macica się buntuje a dzisiaj nic. Mama wymusza na mnie, żebym nie robiła testu zbyt szybko, żeby się nie stresować. Tak więc sama nie wiem. Może za tydzień w poniedziałek?

Aaaa no i oczywiscie te slabsze czasem okazuja sie silniejsze od tych najlepszych i daja piekne ciaze i zdrowe dzidzie :)
Ja miałam dzisiaj podane 4bb i 4ab lub 4ba. To chyba oznacza jakąś blastkę dość wczesną?
Tak więc chyba nie ma sensu robić szybko bety, bo one dopiero wypadną z otoczki za dzień lub dwa.

Ja miałam dzisiaj podane 4bb i 4ab lub 4ba. To chyba oznacza jakąś blastkę dość wczesną?
Tak więc chyba nie ma sensu robić szybko bety, bo one dopiero wypadną z otoczki za dzień lub dwa.
Kochana ja tez mialam 4
4aa i 3ab ale to jest ich oznaczenie z momentu mrozenia. Ja mialam przed transferem pokazane przez embriologa swoje zarodki przed podaniem i jeden na ban juz wychodzil z otoczki

reklama

Załączniki

• 201806112020571000.jpg
    201806112020571000.jpg
    63,3 KB · Wyświetleń: 125
Do góry