reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dzisiaj trzeci dzień stymulacji. A ja cała w nerwach, które dobrym doradcą w tym przypadku nie są.
Nie uwierzycie, mój pracodawca zakwestionował moje zwolnienie lekarskie i wzywają mnie na komisję. Normalnie brak mi słów........

reklama
No to wredny pracodawca :wściekła/y: Ja co prawda brałam urlop tylko na punkcje, bo transfer wypadł mi w sobotę, ale nie do każdej kliniki można umówić się na 20. Mam nadzieję, że komisja Zusowa zrozumie i nie będzie robić problemów, ale wiem też że oni ślepych potrafią uzdrowić na papierze, więc wszystko jest możliwe...

Dzisiaj mija 16 dzień zwolnienia lek, bo mam powikłane zakażenie układu moczowego i żadne antybiotyki nie chciały działać.
Biegam do toalety co 10, 15 minut, a w pracy muszę zacisnąć nogi i czekać tak 4 godz, aż następna koleżanka przyjdzie i mnie zmieni, bo nie mam możliwości wyjść do toalety wcześniej. I wbrew pozorom nie pracuję w Biedronce:-)
Jak dzwoniłam z info do pracodawcy, że mam zwolnienie, to zostałam wypytana, co mi jest i jakie leki biorę. Widać to za mało.

Lawendowy sen a to Ci się wredziulec trafił
shocked.gif
a kiedy ta komisja? ... wiesz, ja kiedyś, dawno, moja pierwsza praca, byłam chora, po operacji, a moja szefowa zadzwoniła do mnie gdy już wróciłam do pracy ( może w oczy nie miała jednak odwagi) i powiedziała, że jeśli doktor ( jechałam na wizyte) powie, że mam zostać w szpitalu to ja mam się nie zgodzić, bo jest sezon i trzeba pracować! jaka to wredna baba była!

Madzialenek - udanej zabawy:)

Ania32 - Witaj:) ja niestety nie pomogę,nie miałam żadnego plamienia, ale z tego co dziewczyny pisały to brązowe plamienie występuje u niektórych dziewczyn w przypadku zagnieżdżania się zarodka

A ja właśnie odebrałam wyniki drugiej bety i wyszły 605,5 (14 dpt), pierwsza beta wynosiła 199 (11 dpt). Obie bety były robione w dwóch różnych laboratoriach i widzę, że widełki w obu laboratoriach się różnią od siebie. Wydaje mi się,że przyrost jest prawidłowy ?:)

No pewnie ze prawidlowy:))) Super!

Dziewczyny od dawna Was podczytuję, ale jakoś nie miałam odwagi napisać. Od dwóch lat staramy się o dzidziusia,ale nie wychodzi. właśnie jestem po crio 4.10 miałam transfer.zrobiłam test dzisiaj i jest druga kreska jasna -ale jest. ale od wczoraj mam delikatne plamienia jasno brązowe. Sorki za taką szczegółowość -ale mam doła i chciałam podpytać czy może któraś z Was tak miała. Mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swojego grona.

Witaj kochana, jasne ze przyjmiemy! nie martw sie, moze jeszcze sie maluch zagniezdza i jakies pozostalosci wychodzą- spokojnie, tez taqk mialam a spojrz na moj suwaczek:))) Ktory to Twoj dpt? Ja w 9dpt robilam sikańca i tez byla druga jasniutka kreseczka, potem sikaniec w 11dpt i troszke mocniejsza. Dzien pozniej beta 129 :D

reklama
Dziewczyny,

przepraszam, że tak z innej beczki ale odebrałam właśnie wynik AMH i mam 0,09, to bardzo bardzo źle?:szok:

p.s. z tym serduszkiem to prędzej się widzi niż słyszy. Ale gdzieś koło 7 tygodnia ciąży to już powinno być słychać,
tylko nie zdziwcie się, że strasznie szybko takie serduszko bije :) duuużo szybciej niż u dorosłego człowieka :-)

Kochana, nie martw sie, ja mam 0,6....i jestem w pieknej ciazy:) Dr powiedziala z ejeszcze bede spokojnie jakis czas produkowac komoreczki. OPrzy AMH 0,3 i nizej, juz tylko komorka dawczyni....

Do góry