reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Właśnie dzwonili z kliniki ...
W przyszłym tygodniu mam mieć łyzeczkowaną macice...
Leczenie nie przyniosło oczekiwanych rezultatów....
Straciłam pół roku...
Mam już dość tego wszystkiego... :(
Strasznie mi przykro, wiem jak się czujesz. Miałam kilka razy na wiele miesięcy stop, raz trzeba było wyciąć kawałek szyjki... Trzymaj się, odpocznij od tego wszystkiego, naładuj trochę akumulatory

reklama
Pytanie do dziewczyn ktore maja pojecie o crio. Tak wiec jestem przed na cyklu szrucznym wiec jestem na estrofemie.dostalam wczoraj tez cyclo fort bo mialam nrazowe plamienia.ale nic lek nie dal i malo rego dzis normalnie krwawie.. czym to moze byc spowodowane? Czy to oznacza ze crio w tym cyklu moze sie nie odbyć??
anett96 Ja jestem na cyklu sztucznym i również plamiłam jak zaczęłam przyjmować estrofem. Szybka wizyta u dr prowadzącego i zwiększenie dawki estrofemu z 3x1 mg na 3x2 mg..jeszcze bardziej zaczęłam plamić. Kolejna wizyta i dr przepisał dodatkowo wit. K i cyclonamine oraz kazał brać 3x1 rutinoscorbin. Po tym jeszcze plamiłam, ale się zmniejszało. I... po przytulaniu poleciało sporo i to był koniec plamienia. Czyli możliwe, że jakiś krwiaczek mógł być

Przebarwienia białe na słońcu to od hormonów mogą być?
Jeśli ktoś ma skłonność to tak, mogą sie nasilić. Ale masa czynników może tu być. Od genetycznych, biedactwa, po infekcje grzybicze np czy łupież pstry. Ale są tez po lekach, po chormonach np ciążowych czy przy zaburzonej gospodarce hormonalnej, po oparzeniach słonecznych, po jakichś substancjach fotouczulajacych. Najlepiej do dermatologa.

Ale słońce na pewno nie wskazane

anett96 Ja jestem na cyklu sztucznym i również plamiłam jak zaczęłam przyjmować estrofem. Szybka wizyta u dr prowadzącego i zwiększenie dawki estrofemu z 3x1 mg na 3x2 mg..jeszcze bardziej zaczęłam plamić. Kolejna wizyta i dr przepisał dodatkowo wit. K i cyclonamine oraz kazał brać 3x1 rutinoscorbin. Po tym jeszcze plamiłam, ale się zmniejszało. I... po przytulaniu poleciało sporo i to był koniec plamienia. Czyli możliwe, że jakiś krwiaczek mógł być
Ja mam wizyte w sobote moze znow cos dorzuci z lekow...kiedy przytulilas?[emoji4]

Dziewczyny kiedy przed transferem zaczynałyście robić zastrzyki z heparyny? Paśnik zalecił pierwszy w dniu transferu zaś dr z kliniki powiedział ze można juz z 3 dni wcześniej włączyć..
Można nawet jeszcze wcześniej. Ja zwykle zaczynam 4-5 dni przed. Coś w tym jest ze ciało się przyzwyczaja do tej heparyny po kilku dniach bo czuje to robiąc zastrzyki. Kilku ginekologów mówiło ze może to coś pomoc.

W Novum boja się plamien i nie pozwalają acardu przed transferem (w invimed od 2dc). Ale heparynę pozwalają wcześniej bo podobno mniej ma wpływ na ewentualne plamienia spowodowane transferem. Inaczej działa niż acard i nie boja się jej dawać wczesniej

reklama
Do góry