reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Co ty gadasz 6 dzień to bywa różnie. Czasem dopiero się rozkręca. Ja miałam tak
7 - 19
9 - 60
11 - 188

Trzymam bardzo mocno kciuki
Sama ostatnio wkleilam na forum... @Justin87 mi przypomniała

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

reklama
Dokładnie. Moje były niby 4 przed mrożeniem ale po rozmrożeniu nie zdążyły się rozprężyć i lekarka powiedziała ze na pewno na 4 nie wyglądają na ta chwile. No i potrzebowały faktycznie ciut więcej czasu stad niska pierwsza beta - dzień pozniej niż ty
Na dniach wszyztko się wyjaśni i oby było 9 miesięcy... Kolejnych stresow[emoji28] [emoji6]

My to się kobiety mamy...

Dziękuję, każde takie zdanie budzi we mnie nadzieję. Tzn ja nadziei nie tracę, ale wiem że wszystko może się zdarzyć.

Dzwonili z Kliniki, kazali w sobotę zrobić betę... Jutro jechać? [emoji6]
Chyba do soboty bym nie wytrzymała:D pewnie na Twoim miejscu pojechalabym jutro :-p i myślałam , że w piątek będą kazali Ci powtórzyć A nie w sobotę:)

Tak, w 7 dniu. A Hooope betowala w 6tym, to strasznie wcześnie. W 6 dniu to są wysokie bety jak ktoś ma blastki takie mega dojrzałe wypadające z otoczek prawie. Moje zawsze były leniuszkami, większość w 6 dniu etap blastocysty osiągało
Oby moje dopiero nabieraly wiatru w żagle [emoji28] [emoji110] [emoji120] [emoji120] [emoji120] [emoji120] [emoji120] [emoji173] [emoji173] [emoji173] [emoji173]

To i tak cud że jakaś beta wyszła w 6dt... Nigdy bety nie widziałam. A jak wszystko będzie dobrze, to obsikam wszystkie testy z apteki i oprawie w ramkę [emoji28] [emoji28]

Chyba do soboty bym nie wytrzymała:D pewnie na Twoim miejscu pojechalabym jutro :-p i myślałam , że w piątek będą kazali Ci powtórzyć A nie w sobotę:)
Ja to bym nawet do 12 wytrzymala jakby kazali. Ja nie jestem raptus [emoji14] kazali w 6 to zrobiłam w 6. Teraz zrobię w 7,8,9,10,11,12 [emoji28]

Dziewczyny kiedy przed transferem zaczynałyście robić zastrzyki z heparyny? Paśnik zalecił pierwszy w dniu transferu zaś dr z kliniki powiedział ze można juz z 3 dni wcześniej włączyć..

reklama
Do góry