reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Umowa cz określony albo próbny przekraczający jedeb miesiąc, ktora uległaby rozwiązabiu po upływie 3 miesiąca ciąży jest przedłużana z automatu di dnia porodu
Dziewczyny nie straszcie. Czyli jak sie konczy umowa przed uplywem 12tc to nie musza przedluzac??? Chyba sie wqrwie, bo we wrzesniu mi sie wlasnie konczy i mialam dostac na czas nieokreslony a jak pojde na l4 to bedzie miala stara pole do popisu i kombinacji :/

reklama
Ty się nie śmiej, ja na dniach chcę kupić taki z duzym rondem. Przebarwienia mi zaczynaja się na górnej wardze pojawiać pewnie przez estrofem.
W ogóle to mam zamysł na taki wietnamski kapelusz szpiczaste bo mnie denerwują te damulkowate falujące albo te Ani z Zielonego Wzgórza, nie pasuja do mojego stylu. Tylko co wyszukać to info ze to przebranie a nie ubranie :D

Przebarwienia białe na słońcu to od hormonów mogą być?

Dziewczyny nie straszcie. Czyli jak sie konczy umowa przed uplywem 12tc to nie musza przedluzac??? Chyba sie wqrwie, bo we wrzesniu mi sie wlasnie konczy i mialam dostac na czas nieokreslony a jak pojde na l4 to bedzie miala stara pole do popisu i kombinacji :/
Art.177 § 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.

Niestety tak to wygląda.

Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i reprezentująca pracownicę zakładowa organizacja związkowa wyraziła zgodę na rozwiązanie umowy.

§ 2. Przepisu § 1 nie stosuje się do pracownicy w okresie próbnym nieprzekraczającym jednego miesiąca.

§ 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.

§ 31. Przepisu § 3 nie stosuje się do umowy o pracę na czas określony zawartej w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w pracy.

§ 4. Rozwiązanie przez pracodawcę umowy o pracę za wypowiedzeniem w okresie ciąży lub urlopu macierzyńskiego może nastąpić tylko w razie ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy. Pracodawca jest obowiązany uzgodnić z reprezentującą pracownicę zakładową organizacją związkową termin rozwiązania umowy o pracę. W razie niemożności zapewnienia w tym okresie innego zatrudnienia, pracownicy przysługują świadczenia określone w odrębnych przepisach. Okres pobierania tych świadczeń wlicza się do okresu zatrudnienia, od którego zależą uprawnienia pracownicze.

§ 5. Przepisy § 1, 2 i 4 stosuje się odpowiednio także do pracownika - ojca wychowującego dziecko w okresie korzystania z urlopu macierzyńskiego.
To wycinek z kodeksu pracy. Jestesmy chronione (gdy kończy się nam umowa) dopiero po 3mc. Wczesnieh nie musza nam jej przedłużać

Wlasnie rozmawialam z moim M. Dzwonil do kliniki podpytac sie jak tam z naszymy babelkami. Niestety 8 nie dal rady ale nadal jest 7. W sobote bedziemy ostatecznie wiedzieli co i jak.
Chyba teraz sie zacz,na najgorszy okres. Jezeli czynnik meski slaby to od 3 dnia juz w wiekszosci on decyduje o dalszym rozwoju, tak?

@Hooope86 jak blastki 1 i 3 to wczesne stadium rozwoju, potrzebuja kilka kilkanascie godzin wiecej zeby sie wydostac z otoczki, jak wszystko sie dobrze rozwija to wieczorem ta beta juz bedzie dwucyfrowa, mam nadzieje ze bedzie pieknie:*
Dziękuję, każde takie zdanie budzi we mnie nadzieję. Tzn ja nadziei nie tracę, ale wiem że wszystko może się zdarzyć.

Dzwonili z Kliniki, kazali w sobotę zrobić betę... Jutro jechać? [emoji6]

reklama
Do góry