reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Widzialam ten zapis ale slyszalam tez o tym co Ostrawa pisala. Tenat ten mnie interesowal jak bylo ryzyko ze popaprany pis zabroni in vitro
Do Katowic mam bliżej jakby się nie udało.
Wiadomość z Kliniki mnie zdolowala. Nie został żaden do zamrożenia niestety. Wiec jak się nie uda to wszystko od nowa :-(
Ale na razie wierze ze jestem w ciąży. Chociaż te kilka dni jeszcze do testu :-)

reklama
Cudzie trwaj ❤❤❤
7dpt beta 37.4 progesteron 44.4
8dpt beta 66.7
9dpt beta 112.5 progesteron 37.7
❤❤❤❤
Myslicie zeby sie dopchac jeszcze progesteronem ?
Biore 3x3 luteine podjezykowa 50mg
3x3 ultrogestan 100mg
1x prolutex
Co daje 1250 mg dziennie moze tak dodatkowa kapsuleczka ultrogestanu do kazdego podania ?
Gosiu jak super oby beta była jeszcze wyższa :) jednak Pasnik robi cuda :D

Ostatnia edycja:
Kurczę to chyba bardzo dobry wynik? I bardzo dobrze, że się tak czujesz ja dziś 3 dzień po punkcji i jeszcze chodzę jak na szczudłach, bo mnie boli podbrzusze, cieszę sie, ale mimo wszystko oszczędny tryb życia, dużoooo wody i dieta lekkostrawna. Ja mam taki apetyt, że bym non stop jadła, a tu dieta ;( może być po lekach?
Wow :-) :-) :-) 27 to mega ilość!!! Kciuki zaciśnięte.Ile możecie zapłodnić?

Jestem już w domu. W sumie to byliśmy w klinice 2,5 godziny. Wszystko przebiegło bez problemu. Póki co nic mnie nie boli, nie jest mi słabo. Jeśli chodzi o pobnienie, to lekarz pobrał 27 oocytow. Jutro będziemy wiedzieli ile jest dobrych komórek i ile udało się im zaplodnic.
Wow, niezly wynik :) gratulacje. U mnie bylo 9 tylko, na szczescie 9 dojrzalych...i 6 sie zaplodnilo.
trzymam kciuki :-) :)

Byłam dziś na medycynie pracy, musiałam wyjść z ciemni w trakcie bo prawie zemdlałam wyszłam stamtąd zielona, pani która robiła mi te badania się tak przeraziła, myślałam ze tam zwymiotuje. Później lekarz medycyny pracy pyta o ostatnia miesiączkę wiec jej powiedziałam, jak się okazało niepotrzebnie bo wpisała mi głupia ze mam nie jeździć autem i praca przy kompie poniżej 4 h i teraz mam stresa jak pójdzie to do kard to moja dyr się o tym dowie i później będzie ze ukrywałam przed nią a już wiedziałam :/ także mam dola już przez to :( chciałam iść na l4 po wizycie 18.06 i wtedy powiedzieć ze ledwo się dowiedziałam bo tak naprawdę to teraz nic nie wiadomo :/

Byłam dziś na medycynie pracy, musiałam wyjść z ciemni w trakcie bo prawie zemdlałam wyszłam stamtąd zielona, pani która robiła mi te badania się tak przeraziła, myślałam ze tam zwymiotuje. Później lekarz medycyny pracy pyta o ostatnia miesiączkę wiec jej powiedziałam, jak się okazało niepotrzebnie bo wpisała mi głupia ze mam nie jeździć autem i praca przy kompie poniżej 4 h i teraz mam stresa jak pójdzie to do kard to moja dyr się o tym dowie i później będzie ze ukrywałam przed nią a już wiedziałam :/ także mam dola już przez to :( chciałam iść na l4 po wizycie 18.06 i wtedy powiedzieć ze ledwo się dowiedziałam bo tak naprawdę to teraz nic nie wiadomo :/
hmmm wspolczuje zlego samopoczucia, ale po pierwsze (nie wiem, jak to jest u ciebie w pracy, u mnie by tak to wygladalo) - uwazam ze dzial kadr nie ma prawa informowac twojego przelozonego bez twojej wiedzy, ze jestes w ciazy. A po drugie, nie ma juz takiego prawa, ze nie mozna przy kompie powyzej 4h pracowac, teraz przysluguje po 1h 15 min przerwy, po tym jak zglosisz pracodawcy ze jestes w ciazy...(nowe prawo weszlo w 2017)

hmmm wspolczuje zlego samopoczucia, ale po pierwsze (nie wiem, jak to jest u ciebie w pracy, u mnie by tak to wygladalo) - uwazam ze dzial kadr nie ma prawa informowac twojego przelozonego bez twojej wiedzy, ze jestes w ciazy. A po drugie, nie ma juz takiego prawa, ze nie mozna przy kompie powyzej 4h pracowac, teraz przysluguje po 1h 15 min przerwy, po tym jak zglosisz pracodawcy ze jestes w ciazy...(nowe prawo weszlo w 2017)

No tak tylko chyba jak pójdzie do kard info ze nie mogę przed tym kompem pow 4 h i jeździć autem to musi to do dyr chyba trafić wiec ta zaraz Brdzie pytała o co chodzi :/

No tak tylko chyba jak pójdzie do kard info ze nie mogę przed tym kompem pow 4 h i jeździć autem to musi to do dyr chyba trafić wiec ta zaraz Brdzie pytała o co chodzi :/
no rozumiem, troche sie zagalopowalam, u mnie w pracy by nie bylo takiego problemu, bo u nas dyskrecja ze strony kadr przede wszystkim, i mysle ze najpierw by ze mna pogadali...
Ale z tym 4h przy kompie to naprawde juz nie jest prawda, wiec dziwne ze tak ci wpisali, zobacz info ponizej:
Dniówka kobiety spodziewającej się dziecka i pracującej przy ekranie komputera nie będzie już skracana do czterech godzin.
Pracownica spodziewająca się dziecka ma mieć 15-minutową przerwę w każdej godzinie pracy przy ekranie komputera. Maksymalnie będzie mogła w ten sposób przepracować osiem godzin na dobę. Tak wynika z projektu rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie wykazu prac uciążliwych, niebezpiecznych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet w ciąży lub karmiących dziecko piersią.
I trzymam kciuki zeby jednak w pracy wszystko dobrze poszlo!

reklama
no rozumiem, troche sie zagalopowalam, u mnie w pracy by nie bylo takiego problemu, bo u nas dyskrecja ze strony kadr przede wszystkim, i mysle ze najpierw by ze mna pogadali...
Ale z tym 4h przy kompie to naprawde juz nie jest prawda, wiec dziwne ze tak ci wpisali, zobacz info ponizej:
Dniówka kobiety spodziewającej się dziecka i pracującej przy ekranie komputera nie będzie już skracana do czterech godzin.
Pracownica spodziewająca się dziecka ma mieć 15-minutową przerwę w każdej godzinie pracy przy ekranie komputera. Maksymalnie będzie mogła w ten sposób przepracować osiem godzin na dobę. Tak wynika z projektu rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie wykazu prac uciążliwych, niebezpiecznych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet w ciąży lub karmiących dziecko piersią.
I trzymam kciuki zeby jednak w pracy wszystko dobrze poszlo!

Dzięki bardzo, to muszę być przygotowana w razie w na rozmowę i chyba będę udawała ze nie wiem o co chodzi z tymi 4 h bo przecież jednak obowiązuje to co wkleilas :)

Do góry