reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Widzialam ten zapis ale slyszalam tez o tym co Ostrawa pisala. Tenat ten mnie interesowal jak bylo ryzyko ze popaprany pis zabroni in vitro
Do Katowic mam bliżej jakby się nie udało.
Wiadomość z Kliniki mnie zdolowala. Nie został żaden do zamrożenia niestety. Wiec jak się nie uda to wszystko od nowa :-(
Ale na razie wierze ze jestem w ciąży. Chociaż te kilka dni jeszcze do testu :-)

reklama
Cudzie trwaj ❤❤❤
7dpt beta 37.4 progesteron 44.4
8dpt beta 66.7
9dpt beta 112.5 progesteron 37.7
❤❤❤❤
Myslicie zeby sie dopchac jeszcze progesteronem ?
Biore 3x3 luteine podjezykowa 50mg
3x3 ultrogestan 100mg
1x prolutex
Co daje 1250 mg dziennie moze tak dodatkowa kapsuleczka ultrogestanu do kazdego podania ?
Gosiu jak super oby beta była jeszcze wyższa :) jednak Pasnik robi cuda :D

Ostatnia edycja:
Kurczę to chyba bardzo dobry wynik? I bardzo dobrze, że się tak czujesz ja dziś 3 dzień po punkcji i jeszcze chodzę jak na szczudłach, bo mnie boli podbrzusze, cieszę sie, ale mimo wszystko oszczędny tryb życia, dużoooo wody i dieta lekkostrawna. Ja mam taki apetyt, że bym non stop jadła, a tu dieta ;( może być po lekach?
Wow :-) :-) :-) 27 to mega ilość!!! Kciuki zaciśnięte.Ile możecie zapłodnić?

Jestem już w domu. W sumie to byliśmy w klinice 2,5 godziny. Wszystko przebiegło bez problemu. Póki co nic mnie nie boli, nie jest mi słabo. Jeśli chodzi o pobnienie, to lekarz pobrał 27 oocytow. Jutro będziemy wiedzieli ile jest dobrych komórek i ile udało się im zaplodnic.
Wow, niezly wynik :) gratulacje. U mnie bylo 9 tylko, na szczescie 9 dojrzalych...i 6 sie zaplodnilo.
trzymam kciuki :-) :)

Byłam dziś na medycynie pracy, musiałam wyjść z ciemni w trakcie bo prawie zemdlałam wyszłam stamtąd zielona, pani która robiła mi te badania się tak przeraziła, myślałam ze tam zwymiotuje. Później lekarz medycyny pracy pyta o ostatnia miesiączkę wiec jej powiedziałam, jak się okazało niepotrzebnie bo wpisała mi głupia ze mam nie jeździć autem i praca przy kompie poniżej 4 h i teraz mam stresa jak pójdzie to do kard to moja dyr się o tym dowie i później będzie ze ukrywałam przed nią a już wiedziałam :/ także mam dola już przez to :( chciałam iść na l4 po wizycie 18.06 i wtedy powiedzieć ze ledwo się dowiedziałam bo tak naprawdę to teraz nic nie wiadomo :/

Byłam dziś na medycynie pracy, musiałam wyjść z ciemni w trakcie bo prawie zemdlałam wyszłam stamtąd zielona, pani która robiła mi te badania się tak przeraziła, myślałam ze tam zwymiotuje. Później lekarz medycyny pracy pyta o ostatnia miesiączkę wiec jej powiedziałam, jak się okazało niepotrzebnie bo wpisała mi głupia ze mam nie jeździć autem i praca przy kompie poniżej 4 h i teraz mam stresa jak pójdzie to do kard to moja dyr się o tym dowie i później będzie ze ukrywałam przed nią a już wiedziałam :/ także mam dola już przez to :( chciałam iść na l4 po wizycie 18.06 i wtedy powiedzieć ze ledwo się dowiedziałam bo tak naprawdę to teraz nic nie wiadomo :/
hmmm wspolczuje zlego samopoczucia, ale po pierwsze (nie wiem, jak to jest u ciebie w pracy, u mnie by tak to wygladalo) - uwazam ze dzial kadr nie ma prawa informowac twojego przelozonego bez twojej wiedzy, ze jestes w ciazy. A po drugie, nie ma juz takiego prawa, ze nie mozna przy kompie powyzej 4h pracowac, teraz przysluguje po 1h 15 min przerwy, po tym jak zglosisz pracodawcy ze jestes w ciazy...(nowe prawo weszlo w 2017)

hmmm wspolczuje zlego samopoczucia, ale po pierwsze (nie wiem, jak to jest u ciebie w pracy, u mnie by tak to wygladalo) - uwazam ze dzial kadr nie ma prawa informowac twojego przelozonego bez twojej wiedzy, ze jestes w ciazy. A po drugie, nie ma juz takiego prawa, ze nie mozna przy kompie powyzej 4h pracowac, teraz przysluguje po 1h 15 min przerwy, po tym jak zglosisz pracodawcy ze jestes w ciazy...(nowe prawo weszlo w 2017)

No tak tylko chyba jak pójdzie do kard info ze nie mogę przed tym kompem pow 4 h i jeździć autem to musi to do dyr chyba trafić wiec ta zaraz Brdzie pytała o co chodzi :/

No tak tylko chyba jak pójdzie do kard info ze nie mogę przed tym kompem pow 4 h i jeździć autem to musi to do dyr chyba trafić wiec ta zaraz Brdzie pytała o co chodzi :/
no rozumiem, troche sie zagalopowalam, u mnie w pracy by nie bylo takiego problemu, bo u nas dyskrecja ze strony kadr przede wszystkim, i mysle ze najpierw by ze mna pogadali...
Ale z tym 4h przy kompie to naprawde juz nie jest prawda, wiec dziwne ze tak ci wpisali, zobacz info ponizej:
Dniówka kobiety spodziewającej się dziecka i pracującej przy ekranie komputera nie będzie już skracana do czterech godzin.
Pracownica spodziewająca się dziecka ma mieć 15-minutową przerwę w każdej godzinie pracy przy ekranie komputera. Maksymalnie będzie mogła w ten sposób przepracować osiem godzin na dobę. Tak wynika z projektu rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie wykazu prac uciążliwych, niebezpiecznych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet w ciąży lub karmiących dziecko piersią.
I trzymam kciuki zeby jednak w pracy wszystko dobrze poszlo!

reklama
no rozumiem, troche sie zagalopowalam, u mnie w pracy by nie bylo takiego problemu, bo u nas dyskrecja ze strony kadr przede wszystkim, i mysle ze najpierw by ze mna pogadali...
Ale z tym 4h przy kompie to naprawde juz nie jest prawda, wiec dziwne ze tak ci wpisali, zobacz info ponizej:
Dniówka kobiety spodziewającej się dziecka i pracującej przy ekranie komputera nie będzie już skracana do czterech godzin.
Pracownica spodziewająca się dziecka ma mieć 15-minutową przerwę w każdej godzinie pracy przy ekranie komputera. Maksymalnie będzie mogła w ten sposób przepracować osiem godzin na dobę. Tak wynika z projektu rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie wykazu prac uciążliwych, niebezpiecznych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet w ciąży lub karmiących dziecko piersią.
I trzymam kciuki zeby jednak w pracy wszystko dobrze poszlo!

Dzięki bardzo, to muszę być przygotowana w razie w na rozmowę i chyba będę udawała ze nie wiem o co chodzi z tymi 4 h bo przecież jednak obowiązuje to co wkleilas :)

Do góry