reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Upieraj sie przy tym. Bo ja chcialam ale to chyba bylo jak jyz w ciąży bylam i wczesniej juz jechalam na lutinusie i mi zaczal nosem kręcić wiec odpuscilam ale Ty sie upieraj od początku. I on podobno fajnie nawilża anie tak jak lutinus
Dzoasia zawsze po recepte mozesz jechac do swojej Ingi a ultrogestan super naprawde nawilza nie podraznia i nie leci az tak intensywnie jak luteina czy lutinus po ktorych masz mokre gacie nawet z super wkladka :)

reklama
A zapytaj go z ciekawosci o ten zamiennik prolutexu. Co o nim sądzi. Podobno 5 ampułek za jakieś 12zl...Coś na A, potem znajde nazwę
Konicynko,
Czeski zamiennik Prolutexu to Agolutin, kosztuje wiecej niz 12 zlotych no i trzeba go domiesniowo robic,jest bardziej oleisty i ogolnie trudniejszy w obsludze, od Prolutexu jest lepszy bo ma wieksze stezeni progesteronu.,30 mg w 1 ml.No i sto razy tanszy

My chcemy imię, które nie będzie miało co 5 dziecko na osiedlu (mam na imię Kasia, więc wiem co mówię) :p ale też nie chce skazać dzieciaka na kpiny tylko dlatego, że mamie i tacie się takie podobało :-)
Hahaha kochana zgadzam sie z Toba calkowicie! Jestem Twoja imienniczka, nic mnie tak przez cale zycie nie wkurzalo jak fakt ze zawsze w klasie bylo nas po kilka sztuk [emoji12]

Ty mieszkasz w duzym mieście to możesz miec od reki. Ja czekalam jeden dzien na lak. Jak ja kupowałam to oprocz recepty musialam miec zapotrzebowanie na lek,nie wiem jak jest teraz. Ja msm jeszcze jeden, data waznosci 20 lipiec 2018 wiec jak cos to pisz priva. Ja go nie zuzylam bo wusepilam od rodzinnego wiecej leku ale wzielam tylko tyle ile doc Pasnik zalecił bo sie bałam po ospiw brac czwartego wlewu, doc tez odradzal. Jesli nie mialas nigdy leku podawanwgo to faktycznie lepiej pierwsze wziac w klinice bo on moze uczulac tylko kaz sobie to podac z,sola fizjologiczna,powiedz ze tak immunolog zaleca bo ja mialam tam 2 razy wlew i zawsze sam intralipid. A z sola lepiej.sie wchlania. Ja mialam.250 ml przed i po intralipidzie, tylko sol sobie kup
No mam w zaleceniach, ze ma byc z.sola :) dzieki. Popytam w jakiejs aptece jak kiedys bede :)

@annemarie czyli o picsi chyba przy slabych wynikach wiazania z hialuronianem? Jesli tak, to u nas bylo 97%, wiec raczej nie ma sensu ;)

IMSI jest poza pakietem,ale to doplata tylko 500zl chyba. Wiesz co, ze nawet nie wiem, ale chyba ICSI ma byc u nas. Mysle, ze rano jeszcze go podpytamy, bo jak so ie czytam roznice, to wydaje mi sie cienko z tym ICSI przy problemach M.
Jezeli chodzi o Primo Vision i pic na wode, niech sobie bedzie bajka. Dla mnie to mniej stresu i swiadomosc, ze zrobilam co moglam. Podczas chodzenia w ostatnich tygodniach od lekarza do lekarza, slyszalam nie raz, ze Intralipid, wlewy, Allo Mlr, cala immunologia to jedna wielka bzdura. Tak naprawde nikt tam nie wie, co i jak ma wplyw. Wiec ok, powiedzialam sobie, ze mimo to zrobie lub skorzystam z tego co moge i przynajmniej sama wobec siebie bede miala ta swiadomosc, ze zrobilam co trzeba.

Nom, tez mi to powiedzial. To ze widac z 20 nieznaczy, ze tyle bedzie dojrzalych. Dojrzalych moze byc polowa, kolejny krok zaplodnienie, wiec moze zostac i z kilka tylko. Troche to czlowieka sprowadza do rzeczywistosci, ze sama hodowla jaj to jeszcze nic...
Niestety wielu lekarzy nie wierzy w immunologie:/ a ja wiem ze dzieki skierowaniu mnie do immunologa jestem.w ciąży bo nie mam za soba jednej procedury tylko 5

Konicynko,
Czeski zamiennik Prolutexu to Agolutin, kosztuje wiecej niz 12 zlotych no i trzeba go domiesniowo robic,jest bardziej oleisty i ogolnie trudniejszy w obsludze, od Prolutexu jest lepszy bo ma wieksze stezeni progesteronu.,30 mg w 1 ml.No i sto razy tanszy
Ojojo domiesniowo no to juz sama bym sobie nie pyknela takiego zastrzyku a hmm emek hehe chyba bym sie bala ;)

reklama
Do góry