reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Co ty gadasz, jakie kiepsko? Lepiej mniej komorek a lepszej jakosci niz naprodukowac duzo ale dziadostwa i jeszcze z hiperka wyladowac w szpitalu. Monia, przeciez wszystki jest w porzadku. Wystaw buzię do sloneczka i usmiechnij sie :*

Do smiechu to mi nie jest przez mojego nieszczesnego zeba :) Oj, dzis sie zdenerwowalam na dentyste. Bylam po wizycie w klinice u dentysty, a tutaj zamkniete (mimo iz rzekomo pracowac dzis powinni!) a mnie zab boli, plomba za wysoka, grysc nie moge, a jeszcze zuchwa albo raczej sliniaki spuchniete, bo chyba to kanalowe nie tak dokonca poskutkowalo. W poniedzialek lece po pracy z zdjeciem RTG do nich i niech sie tym zajma.

Wydaje mi sie ze jest ok [emoji4] ale to niech bardziej dosw dziewczyny sie wypowiedza [emoji5]
Ja juz nie pamietam, ale chyba poprzednio bylo cos ok 18-20 widocznych, ale nie dam sobie reki uciac. Kiepska mam pamiec. Oczywiscie ciesze sie, ze wogole sa, teraz oby jak najwiecej bylo dojrzalych.

Nie liczy się ilość a jakość kochana [emoji2] [emoji110]
Wlasnie, i tu kolejny stres bedzie :) Powiedzcie mi, czy po pierwszej obserwacji, moga jeszcze jakies sie uchowac sie, tzn dochodza jeszcze jakies, czy to juz ilosc ostateczna i juz tylko dorastaja?

Felia jakie kiepsko? Toż to prawie drużyna piłkarska. Buziaki i uszy do góry.
Ano, nie bylabym soba, gdybym nie widziala wszystkiego w ciemnych barwach :) Staram sie troche usmiechac, oczywiscie na ile zab mi pozwala i moja depresja, ale trudno jest. Wpadam faktycznie od jednego stresa do drugiego.

Chcialam was jeszcze zapytac co do wynikow hormonow. Mam takie oto wartosci:
Estradiol 10.38 pg/ml
FSH 3.10 mIU/ml
LH 0.784 mIU/ml
Wyniki sa z pobrania krwi 22 maja. Jak tak patrze na podane normy to LH mam na kazda z wyszeczgolnionych faz za malo :o Moga byc takie wyniki? Dzis mi pobierali krew tylko pod estradiol.

Do smiechu to mi nie jest przez mojego nieszczesnego zeba :) Oj, dzis sie zdenerwowalam na dentyste. Bylam po wizycie w klinice u dentysty, a tutaj zamkniete (mimo iz rzekomo pracowac dzis powinni!) a mnie zab boli, plomba za wysoka, grysc nie moge, a jeszcze zuchwa albo raczej sliniaki spuchniete, bo chyba to kanalowe nie tak dokonca poskutkowalo. W poniedzialek lece po pracy z zdjeciem RTG do nich i niech sie tym zajma.

Ja juz nie pamietam, ale chyba poprzednio bylo cos ok 18-20 widocznych, ale nie dam sobie reki uciac. Kiepska mam pamiec. Oczywiscie ciesze sie, ze wogole sa, teraz oby jak najwiecej bylo dojrzalych.

Wlasnie, i tu kolejny stres bedzie :) Powiedzcie mi, czy po pierwszej obserwacji, moga jeszcze jakies sie uchowac sie, tzn dochodza jeszcze jakies, czy to juz ilosc ostateczna i juz tylko dorastaja?

Ano, nie bylabym soba, gdybym nie widziala wszystkiego w ciemnych barwach :) Staram sie troche usmiechac, oczywiscie na ile zab mi pozwala i moja depresja, ale trudno jest. Wpadam faktycznie od jednego stresa do drugiego.

Chcialam was jeszcze zapytac co do wynikow hormonow. Mam takie oto wartosci:
Estradiol 10.38 pg/ml
FSH 3.10 mIU/ml
LH 0.784 mIU/ml
Wyniki sa z pobrania krwi 22 maja. Jak tak patrze na podane normy to LH mam na kazda z wyszeczgolnionych faz za malo :o Moga byc takie wyniki? Dzis mi pobierali krew tylko pod estradiol.
Oczywiście nie martw się. To początek stymulacji
Mi z 5 na początku zrobiło się 15 chyba

reklama
No i po wizycie, kolejna w srode. Jest ok 13 pecherzykow, wiec kiepsko chyba. Poprzednim razem bylo wiecej. Punkcja miedzy sobota a poniedzialkiem przyszlym.

Witaj, ja mam podejrzenie 14-15 pęcherzyków więc mniej więcej tyle samo, musimy wierzyć że będzie dobrze, ja jadę na kontrolę w piątek hih dzień dziecka, ciekawe czy zrobią nam prezent ;) trzymam za wszystkich kciuki!!!!

Do góry