reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Hejka dziewczyny 16 dzień jak się spóźnia okres czysto nic nawet plamienia dalej biorę primolut nor i czekam brzuch już mega bolał dzisiaj ale wzięłam przeciwbólowe i cisza nic do dupy z tym wszystkim czy to normalne że jeszcze go nie mam ??? Co o tym sądzicie ostatnio jak byłam w szpitalu to endometruym miało 7.4 a torbiel bez zmian czyli 3.02 na 3

Ja okresu zawsze dostaje dopiero 4-5 dni po odstawieniu progesteronu. Nigdy nie dostałam w trakcie brania.

reklama
U mnie stwierdził tak (IL10 ponad 2200): Reakcja na ciążę jest ale słaba. I zlecił szczepienia. Tylko, że ja byłam wtedy w sumie po cb i poronieniu. Ty teoretycznie nie byłaś w ciąży (chyba, że o niej nie wiesz) więc nie wiem czy ta IL jest marna, mała czy może ok jak na ten etap... :/
Cos mi sie zdawa ze jest marna :( bo nawet bertha mi napisala ze chyba mam jakies inne jednostki niz w normach bo to powinno byc w tysiacach (a mam te same).
No nic. Zostaje czekac na Pasnika i pewnie sie szykowac psychicznie na szczepienia. Ile to trwa? Ze 3 miesiace?

Monia, ja nicusieńko nie czułam. Mnie jajniki bolą, kłują i robią co chcą jak mam bezowulacyjne cykle - zawsze wtedy boli mnie zwłaszcza lewy jajnik, jakby udawał, że coś robi. Przy stymulacji kompletna ciiiisza. Nic a nic. Doktorek nie dowierzał ;)
Haha mnie tak samo.
Tzn mi sie robi po prostu torbiel wtedy az mnie noga po samiuskie kolano boli i czuje sie jak kaleka.
A jak w tym jajniku bylo 8 pecherzykow to nic nie czulam.

Cos mi sie zdawa ze jest marna :( bo nawet bertha mi napisala ze chyba mam jakies inne jednostki niz w normach bo to powinno byc w tysiacach (a mam te same).
No nic. Zostaje czekac na Pasnika i pewnie sie szykowac psychicznie na szczepienia. Ile to trwa? Ze 3 miesiace?
same szczepienia trwają 6 tygodni - 3 razy co 3 tygodnie. Z tym, że jak się umawiasz na termin to nie ma gwarancji, że będzie szybciutko, no i potem nie wiem czy trzeba te mlry robić czy nie. Pisałam wczoraj maila do Paśnika i czekam od odp...

Dziewuchi, dopiero co wróciłam się wykąpałam i zajadam truskawki ;) jestem w 7 dc, mam przypisany dalej gonapeptyl przez 7 dni oraz menopur 225 przez 7 dni. Wizyta kontrolna 1.06.2018. Nie wiem jak on to zobaczył, ale naliczył mi 14-15 jajek, to dużo? Na pytanie czy nie jest za późno, na kolejne zastrzyki na przyrost jajek, odp mi że dostałam dość dużą dawkę menopur i powinno być dobrze. Jak będę się stresować to macica będzie się kurczyła i jajka mogą się nie rozwinąć więc pełen luz, chill itp. Sama nie wiem co mam o tym wszystkim sądzić... Gratulacje wszystkim którym powinnam ;)

reklama
Dziewuchi, dopiero co wróciłam się wykąpałam i zajadam truskawki ;) jestem w 7 dc, mam przypisany dalej gonapeptyl przez 7 dni oraz menopur 225 przez 7 dni. Wizyta kontrolna 1.06.2018. Nie wiem jak on to zobaczył, ale naliczył mi 14-15 jajek, to dużo? Na pytanie czy nie jest za późno, na kolejne zastrzyki na przyrost jajek, odp mi że dostałam dość dużą dawkę menopur i powinno być dobrze. Jak będę się stresować to macica będzie się kurczyła i jajka mogą się nie rozwinąć więc pełen luz, chill itp. Sama nie wiem co mam o tym wszystkim sądzić... Gratulacje wszystkim którym powinnam ;)
15 jajec to sporo. Doktorek dobrze gada - słuchaj się i rilaxuj ;) Truskawki dobra rzecz :D

Do góry